Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Член од
15 март 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Дали може да се декодира Samsung P910. телефонот е од Италија?

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Дали може да се декодира Samsung P910. телефонот е од Италија?
не, последниве 6-7 месеци многу ми доагале такви дури и едни луге ми се пофалиле дека во Мобил Порто им го декодирале, ама јас не верувам на тие гласини оти телефонот е 3г на 128к Сим картички.

Член од
27 август 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Види кај нокиа 6233 таа е 3Г ама собира обична СИМ картица со 6 пина (128 бит)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
истава забуна беше и 2001 година кај некои телефони кои беа компактибилни и со 32 и со 64к сим картички, а имаше некои кои беа само со 32 и некои кои беа само со 64.
Денекса ретко да најдеш телефон што би примил само 32к картичка, во тоа време познат беше Ериксон Т65 кој примаше за 64к картички и имаше голема забуна мегу муштериите.:wink: п.с. сите овие ЛГ, Самсунг, Нец и други модели кои се стрикно само со 128к картички имаат опција за ТВ, тоа е проблемот што не се компактибилни и 64к картичките, доколку би имале можност за 64к не би можел телефонот да функционира целосно.

128к картичките треба да фатат мрежа од 3 репетитори. итн... ме мрзи да објаснувам веќе...

Член од
27 август 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Necrophilia јас имам сим картичка од мај 2001 година тогашните моби+ е таа значи е 32 бит? Сегашниот телефон купен во ноември 2006 година супер работи со таа картичка

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Necrophilia јас имам сим картичка од мај 2001 година тогашните моби+ е таа значи е 32 бит? Сегашниот телефон купен во ноември 2006 година супер работи со таа картичка
ама не и кај сите, незнам колку си сфатил од мојот претходен пост дека напоменав. Има телефони стрикно што работат на 64к и што работат на 128к а додека има телефони што се универзални и на 32к и на 64к и на 128к.

Што значи дека ериксон 318 ке работи и со 128к картичка, ако е од 1994 телефонот. Збориме за телефони што стрикно примаат 128к картички како LG U310 или LG U890 или Samsung P910i итн... Моментално ги нема многу такви телефони кои примаат 128ца стрикно, претежно се телефони од 3g кои имаат можност за ТV и + некои функции.

Член од
28 мај 2006
Мислења
80
Поени од реакции
6
Имам еден Sony CMD-J7 (http://www.gsmarena.com/sony_cmd_j7-279.php) и долго време имаше проблеми со микрофонот. Пред некој ден го исфрлив од функција, па аматерски го отворив демек да видам шо му е. Се распадна микрофонот скроз и сега воопшто не работи (изгледа тоа му беше маката цело ова време).
Пошто телефонот си е у реду инаку, сеа барам кај може да ми стават нов микрофон и да го пуштам у употреба пак.
Ени хинт?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
200 денари ти е микрофон :) кај мене барем.

Член од
14 февруари 2007
Мислења
29
Поени од реакции
0
Дали некој може да ми најде или пак има software за да можам да си го попрам инфраредот (IRDa) на мојов телефон - LG U8130. И се што има за LG од софтвер нека каже.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Дали некој може да ми најде или пак има software за да можам да си го попрам инфраредот (IRDa) на мојов телефон - LG U8130. И се што има за LG од софтвер нека каже.
зошто да си го поправиш инфраредот кога фабрички тој служи само за трансфер на контакти, декодирање и евентуално со посебни инфарареди кои работат на повисока фреквенција и соодветен софтвер за истите може преку него да се вадат фајловите. Иначе постарите Самсунзи, Lg-a, Sharp-ови, Nec-ови не им работат инфраредите универзално за секаов вид на трансфер податоци.:helou:

Член од
14 февруари 2007
Мислења
29
Поени од реакции
0
зошто да си го поправиш инфраредот кога фабрички тој служи само за трансфер на контакти, декодирање и евентуално со посебни инфарареди кои работат на повисока фреквенција и соодветен софтвер за истите може преку него да се вадат фајловите. Иначе постарите Самсунзи, Lg-a, Sharp-ови, Nec-ови не им работат инфраредите универзално за секаов вид на трансфер податоци.:helou:
За тоа зашто да си го поправам инфраредот на телефнот и не толку важно зошто јас би сакал. Прашањето беше дали некој може да ми најде таков софтвер. Иначе како информација инфраредот на Lg работи се додека тој телефон не се одкодира. Откако ќе се одкодира се губи таа функција. Значи ако имаш некаков софтвер кој би ми помогнал би те замолил да ми го дадеш.:salut:

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
За тоа зашто да си го поправам инфраредот на телефнот и не толку важно зошто јас би сакал. Прашањето беше дали некој може да ми најде таков софтвер. Иначе како информација инфраредот на Lg работи се додека тој телефон не се одкодира. Откако ќе се одкодира се губи таа функција. Значи ако имаш некаков софтвер кој би ми помогнал би те замолил да ми го дадеш.:salut:
абе ајде :pos: одкако ке се декодира се зафркнува софтверот??? прв пат слушам ова :pos: таков инфраред моментално неможам да ти најдам, освен тоа што се скапи и ретко ги има. А во врска со софтверот - кога се декодира телефонот не се менува софтверот туку само се тргаат клучевите.

Значи имаш апликација која бара код, ти не ја менуваш апликацијата туку го пробиваш кодот - тоа е декодирање.:pos2:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.718
zdravo decki edno prasanje imam telefon samsung zv40 ama bluetothot mu e crknat izgleda dali moze da se popravi i znae li nekoj kolku toa cini pozdrav

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.718
da zaboraviv uste nesto da prasam popravka na flat kabel za samsung V200 kolku cini da ne znaete pozdrav

Kajgana Shop

На врв Bottom