Вашата коса...

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Колкава е веројтноста од маски за коса да се оштетува влакното?
Јас додека не почнав да ги користам немав проблеми со косата, немам ни сега којзнае какви ама , иако ја шишам редовно, пак гледам некои расцветани врвчиња:toe:
Мала, ама сепак постои.
Сепак е тоа хемија а не нешто природно. Значи имаш шампон + маска = хемија, на сето тоа додади фен и пегла за коса...ако продолжиш така косата отиде :toe:
Поубава и поздрава ми е косава откако не употребувам маска за коса бе:nesvest:
Скрос иста приказна. Па ај ако не 2 да се шишам може нема да цвета. Ништо не и права ни пеглам ни фарбам, само еднаш годишно што се шатирам и тоа со фарби не со бланш и ништо косава џабе.
Дајте предлог нешто да ми се оправат врвовите.

Ова маслово не е многу мрсно. !0 пати повеќе хидратира од крема ја колку што знам, ама за коса :toe:
Малку не те разбрав. Си пробала или не? Ако да кажи си зошто е добро или зошто не е. Мене ми помогна многу па си кажувам. :)

S

stereo m'c

Гостин
добра е мојата коса уствари топ само да одам редовно да се шишам... :)

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
луѓе мене ми треба по некое советче..гледам тука многу што се фарбаат и сл.. Вака јас имам природно кафеава коса (долга) и имам многу голема желба да ја фарбам плава... Али убава плава боја а не како некои пожолтени само во глава :pos2: за да ја направам нијансата убава плава ке ми треба повеке фарбања па затоа се мислам да одам директно а бланш и да ми дојде убава нијанса...но после косата ке ми биде како елка изгорена расцветана :pos2::pos2::pos2: и плус ако не ми стои убаво и не се бендисам ќе треба одма фарба кафеава да ставам...дајте ми вие некој предлог и совет... како вие се оплавивте :pos2: поздрав

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
луѓе мене ми треба по некое советче..гледам тука многу што се фарбаат и сл.. Вака јас имам природно кафеава коса (долга) и имам многу голема желба да ја фарбам плава... Али убава плава боја а не како некои пожолтени само во глава :pos2: за да ја направам нијансата убава плава ке ми треба повеке фарбања па затоа се мислам да одам директно а бланш и да ми дојде убава нијанса...но после косата ке ми биде како елка изгорена расцветана :pos2::pos2::pos2: и плус ако не ми стои убаво и не се бендисам ќе треба одма фарба кафеава да ставам...дајте ми вие некој предлог и совет... како вие се оплавивте :pos2: поздрав
Стави бланш и нема да ти се свиѓа, па после префарбај ја кафеава пак :pos2:
и на крај ако имаш среќа ишишај ја лустерче. Ако имаш среќа да зошто може и самата да ти падне.
:pos2::pos2::pos2:

А сега сериозно полека осветлувај ја, додека да ти стигне до нијансата која ја сакаш, значи без бланш :wink:

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Најмногу од се на светов си ја мразам косата!

Дај луѓе кажете како ја одржувате права без многу пеглање, јас и да ја испеглам за 1 саат пак ми се виткаат краевите=[

Има некои шампони, регенератори што помагаат или....?

Јас најчесто користам Бекутан шампон хаха, убаво мириса и плус од другите ми се праи првут....ај дајте некој совет=)

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
мојата коса... па, смеѓа е и сеуште ја нема посакуваната должина.. но, ќе ја чувам до полуматура онака сакам да ми е долга и потоа обавезно се шишам кратко... иначе сите фризери ми кажуваат дека бола многу цврста и квалитетна и не сакаат да ме шишаат коа ќе одам.. мислам драстично шишање.. од долга коса, на сосема кратка.. :smir:
moj sovet ti e da ne se sisas osven ako stvrano ne ti e merak, jas isto taka ilav mnogu ubava i kvalitetna dolga kosa i ne znam sto mi stana i otidov se isisav mnoooogu kratko i posle mi bese krivo. ama pa ako sakas da vidis kako ke ti stoi i ako ti e merak sisaj se i onaka kosa raste, malce e tesko dodeka da ti porasne ama toa e :pipi:

Плавааа :cry::cry:
Инаку, знае ли некој нешто што ја прави косата ептен ептен мека, на пример некоја крема или спреј , нешто испробано. Користам илјада кремој, маска, спреј, капки, ама шо знам....Сакам нешто екстра, од поскапите...некоја препорака?
probaj maska keune i ne samo maskata i samponot i celata kolekcija im se mnogu dobri

Plava kosa iam sea (farbana) ama iam blen ten i plavi oci a sakam crna mn se plasham deka nema da mi stoi a umrena sum za crna kosa :(:toe:
i jas imam plava kosa i bel ten i plavi oci i isto mi bese mnogu merak za crna kosa i se ofarbav i ne mi stoese loso si ja nosev taka nekoe vreme i sega pak si ja vrativ mojata boja i mi e najubava, nemoj da se farbas zatoa sto mnogu vestacki nekako izgleda na mn bel ten

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Маки мачам со мојата коса. Еднаш кога навреме ќе ја исушам со фен ми изгледа како да сум ја пеглала, наредниот пат ми се витка на некои делови и морам да ја фенирам бидејќи преферирам да ми е секогаш права. По дома секогаш ја носам во репче, а кога излегувам ја пуштам.
Инаку од козметички средства за коса, како прво и основно користам шампони кои ми прилегаат зависно од типот на коса (не ги менувам често) и потоа мавам 3то миење со Фитовал, за зајакнување и побрз раст на косата и коренот воопшто. По миење користам некој препарат во тиркизна боја (незнам како се викаше,ми го препорача мојата фризерка) за лесно расчешлување на косата, а потоа само ставам силиконски капки и започнувам да ја сушам. Морам секогаш со фен,дури и преку лето, бидејќи ако ја оставам да се исуши сама од себе,при надворешна температура ми се создаваат оние локни кои сум ги имала како мала :pipi:
Инаку се гордеам со мојата боја..кафена, се прелева во повеќе нијанси (ПРИРОДНА строго ! ). Никогаш не сум се фарбала и нема ни да се фарбам.
И што друго...Ретко ја пеглам или виткам затоа што ми се уништува,го губи сјајот и започнува да ми цвета многу брзо.

lady_QUEER

I love life.
Член од
28 март 2009
Мислења
521
Поени од реакции
28
Најважно при пеглање е да се нанесе некоја заштита,обично пена за коса,сите се добри,пример на шварцкоп,велла,нивеа....има и поевтини али ствараат како првут на крај сајлинг продукт во вид на улје или восок,ги има многу,зависно од типот на коса,и се нанесува само малку и само на краевите.Ако е на степен брзо ке се виткаат повторно,тоа е нормално,затоа подобро е да се фенира со теглење ист ефект има како пегла.Ви треба една поголема четка и штипки,делите на слоеви и влечете,тоа за домашни усолви сепак во салон многу подобро ке ве исфенираат.Јас последно што пробав е чичково улје,се нанесува пред миење на коса стои 5-10 мин,после шампон па маска(не задолжително),одма приметив промена,на подобро.Исто имам користено и улје од папаја,одлично е,по 2-3 ммиења се гледа разлика.Од маски ја користам таа на лореал 3 минутна што е,неможам многу да чекам,шампони е препорачливо да се менуваат на 3-4 месеци,косата се заситува и бара нешто што и фали,затоа не користам стриктно еден.За расцветани врвови нема начин освен да се кратат,има безброј продукти на пазарот но колку се добри неможам да кажам,има задоволни али повеке се незадоволни,најдобро е да се крати тоа расцветаното.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Мојава коса е недефинирано нешто.
Де е права ко праз,де е виткана,де е прекршена без никаква форма.
Нејќам да ја горам со пегли и такви работи и затоа не ги ни употребувам веќе.Подобро да ја оставам каква што ми е природна,него ли да ја уништам и после да ми биде ко на ефтина др*ља и да морам да се шишам.
Во однос на козметичкиот дел користам силиконски капки,шампон Nivea за кафена коса [ама некако не ми го прави кеифот,така да ќе го сменам набрзо :)] и толку.Сметам дека сега за сега ништо повеќе од ова не ми е потребно за косата.
Мислам дека никогаш нема да се офарбам,ни сега ни подоцна затоа што си ја сакам бојата.
Природната боја најубаво стои на секого.:pipi:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.077
Ставав бадемова маска пред миење, сеа некое време ми е потрошена, и сува е барут од пеглање. :)))

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Сега најново се одлучив да заборавам на горењето коса и да ја оставам виткана.
Уба и е формата и плус ми порасна косава така да се што ми треба е после секое капење да и ставам силиконски капики.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
78
Поени од реакции
2
Prasanje.
Koja e glavnata razlika megju pegla i presa za kosa?
Ve molam da mi kazete neshto povekje okolu toa.

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Најмногу од се на светов си ја мразам косата!

Дај луѓе кажете како ја одржувате права без многу пеглање, јас и да ја испеглам за 1 саат пак ми се виткаат краевите=[

Има некои шампони, регенератори што помагаат или....?

Јас најчесто користам Бекутан шампон хаха, убаво мириса и плус од другите ми се праи првут....ај дајте некој совет=)
Јас додека ја сушам со фен косата се чешлам.. и така успева да ми е права.. Пробај.. се надевам дека ќе ти успее. :pipi::helou:

R

Razorblade Kiss

Гостин
Prasanje.
Koja e glavnata razlika megju pegla i presa za kosa?
Ve molam da mi kazete neshto povekje okolu toa.
Мало,пегла си е пегла. Повеќенаменска. Со неа пеглаш кошули пантолони долна облека и...коса.
Преса е посебно ,наликува на рачен тостер

И двете горат big time,само што пеглата не куби/кине од косата толку многу. Додуша,се зависи од тоа каква преса ќе одбереш да користиш :) Поскапите преси со керамички плочки секако ќе дадат и подобар ефект а и влакното нема да се оштети ,зависи колку си спремна да дадеш за една преса :) Сепак би ти препорачала да си купиш добра преса ако веќе почнуваш да ја пеглаш,не е практично да се замараш со гломазни пегли,дури и јас што многу внимавам се имам добро изгорено на 2-3 пати.

Ај сега за мене да си кажам :)
Мојата коса е густа,со остро влакно,многу брзо расте. Моментално е црвена негде до раменици,утре планирам да ја израмнам и да речам чао чао степени и да ја оставам како таква да расте :)

Kajgana Shop

На врв Bottom