Дали има вечна љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата АуРоРа
  • Време на започнување Време на започнување
Вечна љубов...Eternal love...сите ја бараат, но дали таа навистина постои? Паа...според мене постои...Без разлика дали таа е остварена или не...постои... Макар што во принцип вистина е тоа дека неостварената љубов е вечна, зашто вечен е копнежот по неа...ама има и вечна остварена љубов...Се надевам дека јас таква еден ден ќе доживеам...
П.С. Ако збориме за секаква љубов, а не само љубов спрема машко...тогаш уште повеќе постои таква љубов...Зарем не ги сакаме вечно нашите родители, нашите најблиски, нашиот дом, нешто што ни е мило...?

Jas mislam deka na pocetkot postoi ljubov pomegu dve licnosti no podocna kako pominuva vremeto taa ljubov prerasnuva vo navika...a i ubavo kazale prethodno dokolku bi postoel vecen zivot togas bi postoela i vecna ljubov no vaka ne...

Нормално дека има.......сите што не ја доживеале се во потрага по неа:helou:

па мора да има...барем јас така мислам...

Според мене Непостои вечна љубов!..Се е релативно па така и таа...:nesvest:

Има но на денешно време се помалку и помалку е.
Сега само гледат да имаш пари, да имаш кола, да те знаат сите во градот... итн

Според мене вечна е почитта,а љубовта може да е вечна само за едната страна...кај другиот кога-тогаш се губи.Секоја чест за исклучоците :)

Само ако сакаш вистински , тогаш љубовта е вечна .

Ако си се заљубил вистински , таа љубов останува во тебе доживотно и не се менува . Жално е што повеќето не го разбираат значењето на љубовта во вистинска смисла ..

Љубовта е релативна
Ништо не е вечно....:kafe:

Има...мајка ми и татко ми:smir: Сеа ке праат 23 години брак и супер им е , се сакаат како првиот ден и поради нив верувам дека има вечна љубов :helou:

TE SAKAM
te sakam od prviot moment koga te vidov
te sakam sega
i ke te sakam zasekogas
nema zboguvanje .......samo ljubov

nekogash ljubovta nemozhe da bide ostvarena.....no sekako deka mozhe da bide vechna!

само вистинската љубов може да биде вечна,како кога знаеш дека тие се очите што сакаш да ги гледаш целиот живот,и да ги сакаш оние нежни раце што за тебе се најубавото место на светот.колку пати можеш да си заминеш од тој човек,но никогаш ништо да не успееш да најдеш,ништо друго да не можеш да сакаш.

Да постои
тоа е кога ке се заљубите во некого и тој ке умре
а вас ке ви остане само ЉУБОВТА која е вечна

(се разбира ова е идеален случај)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom