- Член од
- 19 април 2008
- Мислења
- 302
- Поени од реакции
- 25
Ги снема кодексите,останаа комплексите... Nestali su kodeksi,ostali su KOMPLEKSI..!
Jas sudam spored toa sto go gledam na klipov,ne sum bil tamu i ne znam dali cpb sakale da se tepaat ili dali sakale da zimaat zname ili pa dvete...ili dali kaj majmuni imalo deca ili postari...mene ne sfatlivo mi e deka deca od 14/15 godini krsat stolcinja i frlaat ??!!!...vo celiov slucaj mene samo me iritira policijata i nisto poveke,ne moze koga vlaga cpb vo teren da bidat tepani od nivna strana a koga vlagaat majmuni kaj niv i frlaat stolcinja od site strani policijata ne gi zabelezuva niv i prodolzuva da mava kon cpb...moe mislenje e deka cpb vo taa cela mesanica so policijata bi trebalo da se srekni sto ne im gi zemale site zastavi...ama sto e tuka e,znameto e zemeno kako taka i istoto e vrateno i cvrsto sum ubeden deka da ne se vmesase policijata kako sto se vmesa pristrasno do sea majmuni ke bea bez edno ili dve znaminja....toa e moe mislenje spored klipov sto go gledam...види вака другарче ретко или никогаш не ви се мешам во вашата скопска турлитава но би сакал да дадам еден коментар не дека ќе ги бранам нешто прилепчани ама чудно е
на почетокот не се гледа убаво дека вие со намера влегувате да земете знаме но и да речеме дека е така сте одбројвале и сте влегле по крај минорното обезбедување во сите утакмици што сега имам присуствувано сте се решеиле на таков храбар потег да нападните деца од 15-17 години но кога сте влегле требало да бидете спремни на реакција на полицијата што значи и да ве тепаат а вие да успееете да земете знаме на кое за вољја на вистината сте биле до самиот крај но што тогаш го пуштил знамето кога го зел и акако од влезени дестина души ниту еден друг не успеја да земе знаме и нели кога то ави било целта требало на тоа да с енасочите кога го зедовте да го зачувате а ен да загубите свое од два тројца деца членвои на мајмуни
друго што ми падна во очи е тоа ете кога веќе изјавувате дека сте одле на тоа да земете знаме зошто повеќе од половината ваши членови ја напуштија салата практично избегаа надвор уште пред да дејствува полицијата и семкарите кои покасно почнуваат да маваат со столчина односно уште не вратени вашите членови од другата трибина остатокот е надвор и ги остава сами на цедило тие што влегоја
трето викаш да знаеш дека полицијат ќе биде на твоја страна ќе му земеш транс не било која група кај тебе во сала па нели кога сте се решиле на влез и одземање на транс требаше да знаете дека ќе реагира полицијата и да се сносите со последиците
за резилот дека е голем кај мајмуни е вистина што го вратиле мама мора д а признаеш дека и кај вас има срам што не си го вративте од трибина и сала туку по други канали :salut:
1. za vlaganje na teren so cel da predizvikas bilo kakov incident,taka kako sto nekomu mu doslo na pamet, vo ovaa drzava a i vo stranstvo se dobiva kjotek od redari,policija,pa sleduva se sto odi vo prilog so toa...1. nekoi ne go gledaat toa sto ili nejkat da go vidat toa sto 15 dusi vo tuga sala vlagaat vo teren da kradat znaminja...
2. eve na primer ovoj pogore sto veke mi e smaceno da mu repliciram i da mu go spominjam imeto,od cela slucka tuka toj uspeal da vidi samo i da zakluci deka majmuni im go zele znameto i nisto poveke...
3. prvo neka neutralno mi kazat sto bara zname na fa kaj cpb i od koga toa se krade zname so pomos na policija a pritoa istoto e vrateno sto e uste pogolem rezil za edna navijacka grupa vo slucajov majmuni.
so srekja neka vi e...
Ќе се издржи, тоа е тоа, идеме понатаму !!!!!!!so srekja neka vi e...
Si iznapisal tuka se i sesto a se nadevav deka ke procitam bar edna recenica kade velis deka znameto e zemeno so pomos na policija ama toa ne e na TVOJOT klip taka klinec ???!! Vo vrska so tebe se mi e kristalno jasno taka da dzabe ke si ja abam tastaturata i ke debatiram so tebe.....nego prosetaj malce i pomalce drvenje na ovaa tema,hienive vaka taka si se razotidoa ama kaj tebe poveke rabotat frustraciite i kompleksite.....za nekoj mesec ke iskoci nov izvestaj vo vrska koj se tuka pisuva.....ke bide SMEENJE RABOTAVA !!! :tv:1. za vlaganje na teren so cel da predizvikas bilo kakov incident,taka kako sto nekomu mu doslo na pamet, vo ovaa drzava a i vo stranstvo se dobiva kjotek od redari,policija,pa sleduva se sto odi vo prilog so toa...
2. ovoj pogore od tebe(so znaenjeto stalno sum pogore,ne sum kriv,izvini) komentirase za odzemeniot transparent vo konteks na LAGATA deka istiot e zemen od strana na policijata,sto jasno se gleda deka ne e taka!
situacijata vo koja se nasol deckoto navivac sto go odzema transparentot na cpb,bi ja posakal sekoj navivac(pogotovo na domasen teren),i na najdobar mozen nacin on ja iskoristil taa prilika.sakas da mi kazes deka postapkata na malkuminata"majmuni" ne e vo red?pa zarem ti bi dozvolil na domasen teren,vo tvoja sala nekoj da vleze na teren i da saka da ti ukrade transparent i ti da ne reagiras na soodveten nacin.uste pogolem e uspehot na "majmuni" zatoa sto od grupa sostavena od deca(koi jasno se gledaat na klipot),se nasle nekolku koi se strcaa vo odbrana na sopstvenite transparenti,a vo celata taa guzva na majstorski nacin uspea eden od niv da dofati transparent na cpb! toa e realnoto,toa e vistinata,toa se gleda!
3. za toa sto bara transparent na fa kaj cpb moze da ti odgovori nekoj od fa(mada mislam deka nekolku pati imase postovi od clenovi na fa okolu tie raboti)...a toa deka e rezil na "majmuni"sto go vratile e isto tolku golem rezil kako na tie sto ne go socuvale(odbranile) transparentot sto go nosele!
p.s./ edno prijatelsko prasanje do tebe. kazi mi iskreno sto mislis ,dali cpb treba da se gordeat so ovoj incident vo prilep?
da te potsetam na epilogot(odzemen pa vraten transparent od strana na realno smesna grupa "majmuni"...kaj vistinskite poznavaci ovoj cin e GOLEM SRAM ZA CPB...potoa NEPOTREBNO(od nisto predizvikani)dobien kjotek,i za kraj NEODGLEDAN NATPREVAR-nesto za koe neli navivacite na rabotnicki trgnale so namera da go bodrat svojot klub? objasni mi ti mene sega,kako mozes da im najdes zaednicko nesto na ovie raboti i da izvleces rezime za celiot slucaj,vaka kako intelegentno momce,posto neli site nie sme bile pristrasni i nerealni vo pisuvanjeto.
--- надополнето ---
so srekja neka vi e...
Vo vrska so ovoj transfer pisav pred edno mesec dena......samo koj cita tuka....:nenene:
hienive vaka taka si se razotidoa
Prv pat od tebe sega slusam deka im rekol nekoj deka treba da ripnat vo teren za da dokazat nesto...i zosto bas na toj natprevar da se dokazuvaat a ne na site natprevari....tvoeto viduvanje mi e smesno ako praime muabet najiskren....mene poveke mi lici na momci koi se vo alkoholizirana sostojba i koi ne znaat sto pravat nego li na komanda neciva....aman bre luge,ovoj clinecov vlijae na vas.....ostavete go klinecov da se zamara so koki i taka na poveketo jasno vi e sto e rabotata...go napaivte covekov al_capone...naredbi,plakal luge da navivaat,droga,tepal...otvorete tema so negovoto ime i kazuvajte si prikazni...Daleku od slicno da te ispravam ZELENASHI. Situacijava nivna so majmuni e tragikomicna. Nego neno aj kazi mi ti kako go opravduvas toa sto el komandante sam im kaza ako sakate da se dokazete vlezete u teren poso neli toas oni stanaa novite lordsi. I na 10 9 8 7 vlagaat 10 dusi u teren ni se tepaat ni niso i pogledni i na klipot koolku vrakaat.Nikoj!! Vlezi, begaj !! neuspesni akcii imalo milion nasekade, kako i uspesni samo i vo dvete situacii treba da se kuti
nikoj ne e anti-shkupi toa sea samo nekoi vasi filmovi koj si gi pravite vo mozokot a toa deka 4e go pusime mozis na majka ti ili na sestra ti doma da i go kazes da ti go ispusat ok?Доста го коментирате веќе глупиот клип, да ти ебам џандарската држава и нееднаквост во истата, анти-Скопје цела Македонија, ма џабе ви е сите да се соберете, на овој или оној начин на крај пак ќе го пушите СИТЕ!!!