Фан клуб: Работнички

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Наредната година Гума-лигата се намалува од 14 на 12 екипи . Значи, очекувајте 4 српски (Звезда,Партизан,Хемофарм,ФМП), 4 хрватски(Цибона,Задар,Загреб,Цедевита),2 словенечки(Хелиос,Олимпија), и по една босанска(Босна или Широки) и црногорска екипа(Будуќност) . Ја Работнички не го гледам у ниедна комбинација . Секако, може сето ова да се смени и учесниците ќе зависат од конечниот пласман на крајот на сезоната т.е. успешноста во оваа (значи може 2 босански екипи да има или слично) ... Рејтингот на земјата од која доаѓа претставникот исто игра улога...Салата у која ќе се игра, јачината на екипата,финансиите со кои располага ... Нешто не ми штима тука со изјавата дека 90% наредната година Работнички ќе игра Јадранска лига . Шансата е испуштена пред 2 години, сеа може само со екстра големи напори и поклопувања на мислења да се стигне до настап во лигата .

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.719
Поени од реакции
3.080
Finansiite nema da bidat problem spored firmite koi treba da vlezat vo Rabotnicki e sea kako ke bide so ekipive neznam ama site uslovi bi trebalo da bidat zadovoleni dogodina

Golden Lords

ЦРВЕНО-БЕЛО Е СКОПЈЕ ЦЕЛО
Член од
11 март 2009
Мислења
279
Поени од реакции
5
Наредната година Гума-лигата се намалува од 14 на 12 екипи . Значи, очекувајте 4 српски (Звезда,Партизан,Хемофарм,ФМП), 4 хрватски(Цибона,Задар,Загреб,Цедевита),2 словенечки(Хелиос,Олимпија), и по една босанска(Босна или Широки) и црногорска екипа(Будуќност) . Ја Работнички не го гледам у ниедна комбинација . Секако, може сето ова да се смени и учесниците ќе зависат од конечниот пласман на крајот на сезоната т.е. успешноста во оваа (значи може 2 босански екипи да има или слично) ... Рејтингот на земјата од која доаѓа претставникот исто игра улога...Салата у која ќе се игра, јачината на екипата,финансиите со кои располага ... Нешто не ми штима тука со изјавата дека 90% наредната година Работнички ќе игра Јадранска лига . Шансата е испуштена пред 2 години, сеа може само со екстра големи напори и поклопувања на мислења да се стигне до настап во лигата .
Голема корист ке имаат дотолку има клуб и од Македонија во јадранска лига, затоа секогаш ке има место за Работнички.Сигурен сум дека ке има многу голема посетеност дотолку Работнички конечно игра против рамноправни екипи.Салата е најмал проблем дотолку дојде до ситуација да решава дали ке играме или не.:smir: Поканата за учество во јадранска лига стои.Вратите за нас се отворени.
Но да оставиме времето да покаже прво да се воскресне вечниот шампион РАБОТНИЧКИ па да излеземе да се докажуваме во повисок ранк.

пс.
MIGE IS BACK !!!

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Drugata godina Jadranska liga ke bori 12 tima dad toa si vo pravo ama od drugata sezona dvata najdobri tima vo tekot na poslednite 3 god. vo NLB i ABA ligata(ima nekoi boduvanje za sekoj tim sto napravil izminative 3 god vo Jdranska i ABA ligata) ke dobijat kako nagrada da ucestuvat vo euroleague a 3 i 4 mesto vo kvalifikaciite na Euroleague e sea mene tuka ne mi e jasno Partizan ili Cibona kakva nagrada ke dobijat koga veke oni se vo Euroleague??!!E sea tuka dokolku otidat Partizan,Zvezda...drasticno ke se smali jacinata na ligata..
Drugo logicno e Makedonija da bide na ramniste po rejting so Bosna ako ne i podobri,ne znam-ne sum u tek kolku mesta Makedonija napreduvase posle Evroposkoto prvenstvo,AMA vo pravilnikot na Jadranska liga ima drugo pravilo koe ne mi e apsolutno jasno...

8.5. Na osnovu rejtinga federacija iz sezone 2009/10 odredit će se dva (2) kluba s tim da ta mjesta pripadaju federacijama navedenim iz članka 8.2, a rejting federacija se odreñuje na sljedeći način:
8.5.1. Sve pobjede klubova u regularnoj sezoni 2009/10 se zbrajaju i dijele sa brojem klubova iz te federacije

Nie ne treba okolu taa matematika da se bavime so rejting nego Rabotnicki da ja bara sansata preku taa pozivnica koja ja dava ligata a sekako treba da si ispolnuva site ovie raboti sto gore gi nabroja Marko...toa se moze da se resi i za 5 dena ama treba samo dobar sponzor..

8.7. Dva(2) mjesta za sezonu 2010/11 u natjecanju NLB lige ABA bit će dodijeljena kao pozivnice i to:
a) jedna (1) stalna pozivnica bit će dodijeljena KK „Budućnost“ Crna Gora
b) druga pozivnica bit će dodijeljena odlukom Boarda (ABA-e)
c) u slučaju da druga pozivnica ne bude dodijeljena to mjesto će pripasti treće plasiranoj federaciji na osnovu rejtinga uspjeha klubova u natjecanju NLB lige ABA u sezoni 2009/10.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Али мислам ако би играле Јадранска само ќе можат во Борис Трајковски салата.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
poraza od 4 razalika posle prodolzetci....
steta

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Drugata godina Jadranska liga ke bori 12 tima dad toa si vo pravo ama od drugata sezona dvata najdobri tima vo tekot na poslednite 3 god. vo NLB i ABA ligata(ima nekoi boduvanje za sekoj tim sto napravil izminative 3 god vo Jdranska i ABA ligata) ke dobijat kako nagrada da ucestuvat vo euroleague a 3 i 4 mesto vo kvalifikaciite na Euroleague e sea mene tuka ne mi e jasno Partizan ili Cibona kakva nagrada ke dobijat koga veke oni se vo Euroleague??!!E sea tuka dokolku otidat Partizan,Zvezda...drasticno ke se smali jacinata na ligata..
Drugo logicno e Makedonija da bide na ramniste po rejting so Bosna ako ne i podobri,ne znam-ne sum u tek kolku mesta Makedonija napreduvase posle Evroposkoto prvenstvo,AMA vo pravilnikot na Jadranska liga ima drugo pravilo koe ne mi e apsolutno jasno...
.
Нема да добијат никаква награда, ќе си играат ЕЛ стандардно . Третата и четвртата екипа ќе играат квалификации ... И не те сфаќам што викаш со ова доколку Партизан и Звезда би отишле ... Кај да отидат ? Они пак ќе играат Јадранска лига, имаат договор . Само квалитетот на српските екипи оваа година на сметка на хрватските е драстично намален . Звезда после 7 кола има 2 победи, ФМП и Хемофарм не се ништо подобри , а и Партизан не е на нивото од минатите години . Може лесно да се деси на крај на година Србија да изгуби 2 претставника заради лошите овосезонски резултати .

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Нема да добијат никаква награда, ќе си играат ЕЛ стандардно . Третата и четвртата екипа ќе играат квалификации ... И не те сфаќам што викаш со ова доколку Партизан и Звезда би отишле ... Кај да отидат ? Они пак ќе играат Јадранска лига, имаат договор . Само квалитетот на српските екипи оваа година на сметка на хрватските е драстично намален . Звезда после 7 кола има 2 победи, ФМП и Хемофарм не се ништо подобри , а и Партизан не е на нивото од минатите години . Може лесно да се деси на крај на година Србија да изгуби 2 претставника заради лошите овосезонски резултати .
sepak ako ne bide prv po regularen del ke bide vtor ili tret :)

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Eve ti od pravilnikot Euroleague/NLB/ABA.. mal del okolu toa sto ke se slucuva narednata sezona vo ovie natprevaruvanja..

Članak 6. Pravo igranja u Euroligi

6.1. Pravo igranja u Euroligi u sezoni 2010/11 temeljem odluke skupštine Eurolige i ULEB-a ostvarit će po jedan (1) klub iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, koji na osnovu trogodišnjeg bodovanja uspjeha u sezonama 2007/08 , 2008/09 i 2009/10 budu imali najveći broj bodova prema sljedećim tablicama.
6.2. Gore spomenuti klubovi će dobiti ugovor na jednu sezonu.....

potoa sledi tabelata kako ide boduvanje i takvi sranja..potoa

U slučaju da NLB liga ABA dobije jedno ili dva mjesta za igranje kvalifikacija za Euroligu u sezoni 2010/11 to pravo će ostvariti najbolje plasirana ili plasirane ekipe u natjecanju NLB lige ABA u
sezoni 2009/10
......

Klubovi svake sezone dobivaju bodove koji su zbroj bodova gore navedenih natjecanja koje je taj klub igrao.
Nakon trogodišnjeg razdoblja završni plasman kluba se dobija tako da se zbroje bodovi kluba dobiveni u tri prethodne sezone i podijele brojem sezona.
.....itn
Uslučaju da i nakon toga klubovi imaju isti broj bodova bolji je klub koji je osvojio bolje mjesto u NLB ligi ABA u prethodnoj sezoni..

Ova e pravilnik kako do Euroleague..Znaci za ova ti zboram,sto dokolku Partizan zavrsi prv vo NLB ligata,ke igra kvalifikacii za Euroleague a veke igra tamu so godini...Vajda me razbra sea sto sakam da ti kazam..

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Партизан,Цибона и Олимпија ќе играат ЕЛ наредната година независно од тоа што ќе напраат у НЛБ . Поентата на тој договор е што повеќе екипи од Балканот да играат Евролига , а има и правило у статутот на ЕЛ кој вика дека одредени земји кои имаат договор(рејтинг,финансии,реноме) мора да имаат претставник (Хрватска,Србија,Словенија ) ...

Иначе бодовите за ЕЛ се собираат не само од НЛБ туку и од домашното првенство и од купот . И тоа не само од едната т.е. последна сезона него од неколку(не знам тачно колку) последователни сезони .

Golden Lords

Член од
11 март 2009
Мислења
279
Поени од реакции
5
moze sliki od vcerasniot natprevar ?
НЕ... атмосферата отсега па натаму ке се осека само во живо бидејки сликите не ја опишуваат доволно...инаку едно од подобрите изданија сезонава заедно со она од овче поле....

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
НЕ... атмосферата отсега па натаму ке се осека само во живо бидејки сликите не ја опишуваат доволно...инаку едно од подобрите изданија сезонава заедно со она од овче поле....
Кого лажеш, себеси или другиве што не знаат!? Оваа година Работнички нема народ, го кажуваат тоа сите твои надредени во групата. Додека не се сменат некои работи кај вас никогаш нема да мрднете од ова сивило.

П.С. ПРЕПРАТИ НЕКА СЕ ШИРИ (СМС 5 ден + 18% ДДВ)

Golden Lords

Член од
11 март 2009
Мислења
279
Поени од реакции
5
Кого лажеш, себеси или другиве што не знаат!? Оваа година Работнички нема народ, го кажуваат тоа сите твои надредени во групата. Додека не се сменат некои работи кај вас никогаш нема да мрднете од ова сивило.

П.С. ПРЕПРАТИ НЕКА СЕ ШИРИ (СМС 5 ден + 18% ДДВ)
Дојди па види, секоја утакмица во салата има 300 гледачи минимум вклучувајки не и нас,значи тоа е минимум посетеност на утакмица сезонава, толку од мене немам намера да ти докажувам на тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom