Vartolu
1897 Fighter
- Член од
- 29 декември 2007
- Мислења
- 14.992
- Поени од реакции
- 5.607
Па мое мислење е дека немаш право!!Додуша и јас се противам на тоа да се оставаат пари во Црквата, на икони демек искупување на гревови..Оставаме за Црквата..Мој предлог, да се направи каса, и кој сака да остај донација за Црквата(зошто ипак треба кеш за да се одржуваат иконите, и плати на сите што работат),ама да ја бакнеш иконата на Исус, и да оставиш 10 денари мислам дека не е така во ред..Господ не бара пари да му даваме и да веруваме во него, Господ кога беше на земјата не бараше пари за на слепиот да му дади вид!!Ние тоа си го имаме сватено како кодекс, или не знам што..И многу т.н. верници ќе појдат еднаш или двапати годишно во Црква, ќе остаат 10ден. кило масло и слично и со тоа сакаат да покажат колку големи верници се, и мислат дека со тоа имаат нешто докажано..... dobar imunitet ke si bides zdrav a vo sprotivno ke bides bolen,ako ti e doeno vremeto ke umres bidejki nemora 4ovek da ima nad 70 god za da umre ili pak ostaj pari4ka na ikonata od isus ke te stiti i toa nema vrska mnogu ludje ostavale pari4ka na ikoni pa pak umrele dali od kursum dali od prirodna smrt.Seto toa sto go ima vo crkvite e samo opsesija na narodot koj sto sam ja izmislil religijata samo trosenje vreme samo dzitkanje pari......!!!
Инаку Црквата има направено неколку дела што не и личат, посебно Римокатоличката Црква!!Можеби и Православната има некој дамки во поглед на еднаквоста меѓу машкиот и женскиот пол, ама нема палено на клади луѓе и слично!!!