S
smart ass
Гостин
секако но како што кажав тоа подразбира одредена конфигурација како би дошло до таа,како таа машина ке го стори тоа
Епа во право си за ова шо го викаш,на пример ко излегол Ајнштајн ја урнал целата наша претстава за шо е то време.Ja sakam da meram kolku si glup...Nemozam da si izmislam moi merki sto bi gi primenuval za da racunam kolku nekoj e glup..mozam..samo sto seto toa e relevantno i se e do toa kako gi gledas rabotite...isto kako vremeto, mozes da go gledas kako reka koja tece, kako ezero koe miruva, da go racunas spored sekundi,saati,godini, spored toa kade e sonceto, kolku prsteni ima isecenoto drvo...toa ne kazuva so sigurnost deka nestoto postoi, nitu deka ne postoi..ti moze go gledas sonceto deka zaoga i vikas aaa, saatot e 7..A ustvari moze racunas samo do kade go svrtelo sonceto svojot krug..ili pak drvoto ima 29 prsteni i vikas aaa, pominale 29 godini od koga se zasadilo drvoto..A ustvari meris kolku porasnalo drvoto..Se e do toa kako gi gledas rabotite..Moze da izmeram kolku si glup, a ustvari meram kolku si pameten ili obratno..moze da izmeram kolu svetlina ima vo sobava, a ustvari meram kolku temnina fali ili obratno.. toa ne znaci deka temninata postoi, znaci deka postoi nedostatok na svetlina koj skrateno go vikame "temnina".Moze da recam deka si "Glup" ili deka ti fali pamet..Ako prostorot i vremeto se relativni nemora da znaci deka i dvete postojat, moze vremeto e samo dimenzija na prostorot so koja merime nekoj del od prostorot..Po logicno e za prostorot deka postoi zatoa sto na nekoj nacin go gledame, a za vremeto kazuvam deka mozno e, NE VIKAM DEKA NE POSTOI, no sto ako e vistina..Se e do toa kako gi gledas rabotite.Spored mene e mozno...
т.е според тебе светлина = време? Интересно, што те наведе на ова размислување?Патување низ времето е возможно само ако патуваш побрзо од времето, а тоа е невозможно. Ајнштајн рекол дека не се патува побрзо од светлината, всушност не се патува побрзо од времето.
Не знам од кај ми текна да треснам ваква глупост :cheeky1:
Патување низ времето е возможно само ако патуваш побрзо од времето, а тоа е невозможно. Ајнштајн рекол дека не се патува побрзо од светлината, всушност не се патува побрзо од времето.
Не знам од кај ми текна да треснам ваква глупост :cheeky1:
Според ова што го кажа... сите ние патуваме низ времето т.е иднината поконкретно, особено навечер кога нема светлина и возиме со уклучени светла (ако и таа светлина не се рачуна како време... :S) или па општо... доека сме во темнина и не осветлиме пред нас, ние патуваме...Znaci po slengovski kazano ako uspees da patuvas pobrzo od svetlinata automatski ke pristignes pobrzo od svetlinata vo toj daden moment i ke vidis sto se slucuva pred svetlinata da pristigne od toj daden moment vo tvojot fakticki ke ja vidis idninata pred da se sluci
од кај де бермудскиот триаголник го замеша.Znaci po slengovski kazano ako uspees da patuvas pobrzo od svetlinata automatski ke pristignes pobrzo od svetlinata vo toj daden moment i ke vidis sto se slucuva pred svetlinata da pristigne od toj daden moment vo tvojot fakticki ke ja vidis idninata pred da se sluci
Iskreno jas poise veruvam deka prvo ke izmislat patuvanje vo druga realnost otkolku vo vremeto i mislam deka bermudskiot trijagolnik ima nekakva vrska so toa
Da ne imas nekoja omraza prema bermudskiot trijagolnik, ako imas ke go izbrisam textot so go pisav da ne te nerviram...<навредата е избришана, следен испад и ќе бидеш казнет> samo kazav deka mislam ima vrska bermudskiot trijagolnik zosto smetam deka na toa mesto e iskriven prostorot i ako pratis dokumentarci malce a ne da zboris kako ke ti prdne ke znaes deka nesto se slucuva na toa mesto i ne e samo tuku taka kazano deka isceznuvaat brodovi avioni onaka..tonele zimi ku*ov..I plus kazav ja sto mislam i sto i da kazes nema da mi go smenis mislenjeto, a za toa so patvanjeto pobrzo od svetlinata ne znaci deka ako e temnica e celosna temnica..sekogas ima photoni okolu nas i toa e ustvari svetlinata..se sto gledame e zaradi tie fotoni i sakav da kazam deka ako patuvas pobrzo od tie fotoni ke stignes pred tie da stignat i (SPORED MENE!!!) mislam deka ke vidis vo idninata neznam...од кај де бермудскиот триаголник го замеша.
Ista ke ti bide dolzinata na vremeto, samo zelbata za sedenje ke ti bide razlicnaАј седи на жешка печка 2 минути и до згодна женска 2 минути дали ќе ти биде иста должината на времето !