Да е прва или последна шо ја имаат таму на душа земено.
Кој влезе последното десетлеттие таму во киур излезе, од деца до вакви случаи каде можеле да реагираат колку толку навремено.
Сето таму треба доживотно да робија.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да е прва или последна шо ја имаат таму на душа земено.
Со самиот факт дека приватните болници во Македонија се полни, а имаат ценовник од кои дури и богат германец би го заболело глава. Кажува дека здравство во Македонија реално не ни постои.Да е прва или последна шо ја имаат таму на душа земено.
Кој влезе последното десетлеттие таму во киур излезе, од деца до вакви случаи каде можеле да реагираат колку толку навремено.
Сето таму треба доживотно да робија.
Мене ми е жал за колегава, стварно ми е жал. Ама не знам дали ова е начинот на кој што треба да се решаваат работите. Вака само самиот на себе си прави штета.Прегледај го приврзокот 488573Прегледај го приврзокот 488574Прегледај го приврзокот 488576
Оној момент кога не знаеш кој е повеќе во право?!
Тоа секако дека не е начинот. И мене ми е жал што не го искористил сопствениот потенцијал. Што и да каже, ќе згреши човек овде.Мене ми е жал за колегава, стварно ми е жал. Ама не знам дали ова е начинот на кој што треба да се решаваат работите. Вака само самиот на себе си прави штета.
А што треба да направи по твое? Зошот си прави штета, зарем треба да им попушти на династиите на медицински? Не гледаш дека на човекот му е преку глава, со години конкурирал и го одбиваат за банални причини. Го залажуваат, да конкурирал за државно вработување на специјализанти во вториот бран, а во првиот бран 3 пати го одбиле.Мене ми е жал за колегава, стварно ми е жал. Ама не знам дали ова е начинот на кој што треба да се решаваат работите. Вака само самиот на себе си прави штета.
Оваа вампиркава веќе 3 години треба да е во пензија според годините, но заради некоја мистериозна причина сеуште е и професор и лекар психијатар на УК.Прегледај го приврзокот 488573Прегледај го приврзокот 488574Прегледај го приврзокот 488576
Оној момент кога не знаеш кој е повеќе во право?!
Проблемот не е во тоа дали е во право, туку во начинот што го одбрал. Системов е премногу дебелокожец за да го допре еден штрајк со глад, а колегата може трајно да си го уништи здравјето. На крајот, системот ќе продолжи да си функционира, а тој ќе остане и со нарушено здравје и пак без работа. Мора да има начин да се бориме, ама не преку сопствената кожа.А што треба да направи по твое? Зошот си прави штета, зарем треба да им попушти на династиите на медицински? Не гледаш дека на човекот му е преку глава, со години конкурирал и го одбиваат за банални причини. Го залажуваат, да конкурирал за државно вработување на специјализанти во вториот бран, а во првиот бран 3 пати го одбиле.
Коментар на ниво Трајанка/Славјанка, со три грама школо, која продава криви краставици на пазарче. Ретко глуп коментар, дури и наш Рон би напишал нешто попаметно. Нешто содржински, со критички став, со осврт на проблемот.Оваа вампиркава веќе 3 години треба да е во пензија според годините, но заради некоја мистериозна причина сеуште е и професор и лекар психијатар на УК.
Не треба да ти е чудно. Асоцијацијата ти е партиско дувло, сите знаеме какви вработувања добија претставниците од асоцијацијата лани. А за колеги што не застануваат зад него е бидејќи нема звучно презиме. Да имаше некое од позвучните медицински имиња кај нас ќе имаше милион постови за него. Нешто слично како што излегуваа од дупки да ја бранат Софијанова кога ја открија како црпела пари од клиника.Проблемот не е во тоа дали е во право, туку во начинот што го одбрал. Системов е премногу дебелокожец за да го допре еден штрајк со глад, а колегата може трајно да си го уништи здравјето. На крајот, системот ќе продолжи да си функционира, а тој ќе остане и со нарушено здравје и пак без работа. Мора да има начин да се бориме, ама не преку сопствената кожа.
Се што кажуваш е жалосна вистина и јас 200% сум на страната на колегите кои сакаат да се изборат за да сменат нешто на подобро. А во случајов, не завземам страна, зошто од една страна е колегава со својата приказна, а од друга страна ја имаш асоцијацијата на специјализанти. И малку ми е чудно што ретко кој доктор застанува позади него. Во секоја приказна има повеќе страни.
Па добро, зошто ти еве како доктор не идеш со него и не штрајкуваш? Нели е попаметно сите да излезат на штрајк и протест и да си ги бараат своите права, отколку вака индивидуално? Системот нема ниту душа ниту совест, па штетата од индивидуален штрајк со глад на крајот ја плаќа само тој човек, додека другите само ќе ја прокоментираат веста на фејсбук. Значи еве ти додека јадеш може и ми типкаш како го поддржуваш. Тоа не е поддршка. Поддршка е да излезеш со него и да му се приклучиш. Инаку само си ја периме совеста од дома.Не треба да ти е чудно. Асоцијацијата ти е партиско дувло, сите знаеме какви вработувања добија претставниците од асоцијацијата лани. А за колеги што не застануваат зад него е бидејќи нема звучно презиме. Да имаше некое од позвучните медицински имиња кај нас ќе имаше милион постови за него. Нешто слично како што излегуваа од дупки да ја бранат Софијанова кога ја открија како црпела пари од клиника.
д-р Викторија ВујовиќОваа вампиркава веќе 3 години треба да е во пензија според годините, но заради некоја мистериозна причина сеуште е и професор и лекар психијатар на УК.

Родителите плаќале по 30 години здравствемо и ги водиш на лекај за било што и овој веднаш шема а бе да ти дадам бројче од приватно ова она.Лапаат процент од сите од приватно и на државно само корупција цвета друго ништо.И никој не ги спречи.
Веч виџено.Родителите плаќале по 30 години здравствемо и ги водиш на лекај за било што и овој веднаш шема а бе да ти дадам бројче од приватно ова она.Лапаат процент од сите од приватно и на државно само корупција цвета друго ништо.И никој не ги спречи.
Еве ја колешка, па и мојот матичен гинеколог ме убедува сега некои работи да ги правам на приватно, зошто она си има склучено договор со приватните болници. Така заработуваат они.Веч виџено.
За тестот за дијагностицирање на предвремени аномалии кај новороденче кој се прави во рана бременост пола час не убедуваше докторката на државна болница да одиме на приватно, на државно 50/50 биле точни, како на пазар се капареше со нас, наместо да ми објаснува во текот на прегледот за мерки на плодот таа ми ги рекламираше приватните тестови увезени од Германија, на крај кога виде дека не сакаме да ги правиме на приватно, ми рече на рати можи да ми заврши работа
Истата докторка наплаќаше за медикаментозен абортус по 6000 денари, со оправдување дека тие таблети не се внесени во здравствениот регистар на лекови, ги увезувале од Грција и многу скапи биле, за отпосле да ни кажи колега на дотичната дека тие таблети биле 90 денари, станува збор за некои таблети за чир на желудник, не ми текнува сега на името
Госпожата си замина од државно, сега има приватна ординација гинеколошка.
Истото беше и за тестот за генетски мутации кој е БЕСПЛАТЕН во државата како и сите тестирања во текот на бременоста, ме убеди да го направам на приватно, 5000 денари го платив, за кога отидов Скопје на дополнителни испитувања и консултации докторот да ми кажи дека ми следува бесплатно, нормално во Скопје се прави на трансфузиологија.
Е така функционира нашето здравство, книги имам да напишам што се не поминав во две години, и после ќе ме тера некој да се објаснувам во темите како Европа е срање и требало назад да се вратиме сите, сполајви