Што според вас е статусен симбол и/или класа, а што комплекси и/или кич?

Naklonetost kon brendovi ne mora da bide isto so statusen simbol.

Ima razni brendovi koi ne bi gi smetal za statusen simbol zatoa sto se dostapni za masata od aspekt na cena.

Ete se spomnaa Hilfiger, Lacoste ili red slicni brendovi. Poskapi se od No Name ili Fast fashion ama vo globala se i po kvalitetni. E sega dali 5 pati povisoka cena znaci 5 pati povisok kvalitet najverovatno ne. Ama daleku se tie brendovi od nekoj poseben prestiz. Nekomu mozebi i stilot mu se dopagja pa pocesto gi kupuva.

Ќе се сложам со Дел Бој, никогаш не се замарам дали облеката која ја носам е марка или не. Во однос на маиците, сите ми се со принт, сам си бирам дизајн и ми ги принтаат. Во однос на оние со долги ракави, што ми фати око, тоа. Синсеј, Ваикики, Тему, ако е ми се допаѓа, си го земам. Сем патики, тука земам нешто поскапо, ама и тоа е до неколку илјади денари. А факт е дека имам премногу облека. Тој сум , истиот, последните 10-15 години. И само трупам.

Од скапи играчки, имам Сони, кое не го палам нешто посебно. Еднаш во неколку недели, по саат-два. Ми помина меракот. А и никогаш не сум гејмал. Почнав на стари години.

Заборавивте и наочара за сонце. Сезонската тривијалност. Ама добро, чим си заработуваат, не мора да се правдаат низ народ. :toe:

Заборавивте и наочара за сонце. Сезонската тривијалност. Ама добро, чим си заработуваат, не мора да се правдаат низ народ. :toe:
И ние што си “заработуваме” носиме работи од синсеј. Што мислиш хелоу кити пижамите од кај ми се? :D

Го тупите многу. Мене ако нешто ми се свиѓа не ми е битно дали е 250 денари или 2500 денари (зборам за убавина, а дали ќе го купам не знам). На алишта не трошам премногу пари, не се расфрлам онака да изнакупам се и сешто. Купувам стварно ако ми се свиѓа и ако ми треба.

И ние што си “заработуваме” носиме работи од синсеј. Што мислиш хелоу кити пижамите од кај ми се? :D

Го тупите многу. Мене ако нешто ми се свиѓа не ми е битно дали е 250 денари или 2500 денари (зборам за убавина, а дали ќе го купам не знам). На алишта не трошам премногу пари, не се расфрлам онака да изнакупам се и сешто. Купувам стварно ако ми се свиѓа и ако ми треба.
Ѕирна ли у Pepco шо има?
Ќе се сложам со Дел Бој, никогаш не се замарам дали облеката која ја носам е марка или не. Во однос на маиците, сите ми се со принт, сам си бирам дизајн и ми ги принтаат. Во однос на оние со долги ракави, што ми фати око, тоа. Синсеј, Ваикики, Тему, ако е ми се допаѓа, си го земам. Сем патики, тука земам нешто поскапо, ама и тоа е до неколку илјади денари. А факт е дека имам премногу облека. Тој сум , истиот, последните 10-15 години. И само трупам.

Од скапи играчки, имам Сони, кое не го палам нешто посебно. Еднаш во неколку недели, по саат-два. Ми помина меракот. А и никогаш не сум гејмал. Почнав на стари години.

Ko da se citam sam sebe.

Мене ми е чудно поистоветувањето. Излезе низ темава еден интересен нуспродукт, да го кажам феномен. Ако нешто ја немам/не можам да имам, автоматски е комплекс/непотребно итн. Значи и ја сум претежно со џенерик маичка од Њујоркер, со патика од 2000 лото, и сакам тука да нагласам дека дур ги зимав ја тие патики, копиљаци што денар не заработиле околу мене купуваа тогаш патики од 8-9-10000. Но зашто би хејтал ако некој видам како му иде некое скапо сако добро комбинирано со кошула, часовник и добра ципела или соодветни мокасини? Не признавам пораз или не кажувам нешто лошо ако некој зрачи со стил. Чудно. Феноменот е јас над сите, јас сум судот по кој се суди, јас сум алфа и омега.

Мене ми е чудно поистоветувањето. Излезе низ темава еден интересен нуспродукт, да го кажам феномен. Ако нешто ја немам/не можам да имам, автоматски е комплекс/непотребно итн. Значи и ја сум претежно со џенерик маичка од Њујоркер, со патика од 2000 лото, и сакам тука да нагласам дека дур ги зимав ја тие патики, копиљаци што денар не заработиле околу мене купуваа тогаш патики од 8-9-10000. Но зашто би хејтал ако некој видам како му иде некое скапо сако добро комбинирано со кошула, часовник и добра ципела или соодветни мокасини? Не признавам пораз или не кажувам нешто лошо ако некој зрачи со стил. Чудно. Феноменот е јас над сите, јас сум судот по кој се суди, јас сум алфа и омега.
Без разлика, може ти и да си штедел пример неколку месеци зошто ти било кејф да си ги купиш тие патики од 200 евра. Не значи дека се расфрлаш со пари тогаш.

Ја имам чизми купено кожени, пред 7-8 години, уште тогаш ги земав некои 150 евра. Уште ги носам иначе. Не ми е жал воопшто. Сега ова некој пак ќе го сфати како фалење веројатно :)))), ама не купувам секоја година чизми од 150 евра.

Без разлика, може ти и да си штедел пример неколку месеци зошто ти било кејф да си ги купиш тие патики од 200 евра. Не значи дека се расфрлаш со пари тогаш.

Ја имам чизми купено кожени, пред 7-8 години, уште тогаш ги земав некои 150 евра. Уште ги носам иначе. Не ми е жал воопшто. Сега ова некој пак ќе го сфати како фалење веројатно :)))), ама не купувам секоја година чизми од 150 евра.
Што и да ти направило мерак, ако си сакала си го земала, нема кому да се правдаш ако тој/таа не ти го платил. Еве ја си признавам, не е мој стил да идам у костим, зашто сум склетлија на топло, но стварно мерак ќе ми падне коа ќе видам добро спастрен маж, со добра фризурка и/или добро средена брада, ме фаќа мерак, у најмала рака ми го подобрува денот. Си ги кажав и кич работите, не мислам дека се помалку скапи кичовите, дури некогаш се и поскапи. Ама тука прсти се скршија докажувајќи како никој немал потреба од марки, од скапо од што ти ја знам. Знаеме дека многу членови се супер интелигентни и толку блиску до нирвана што они немаат потреба од смртните искушенија и објекти, но нека не богословат да кажат што им оставило позитивен или негативен впечаток кај некој друг.

Не знам од кај ти се, сеуште не сум ти ги видел. :noze:

Ja inace postujem i furam pourban stil uste od tinejdzerski denovi. Patiki mi se iskusenie na koe troswm najmnogu koga stwnuva zbor za garderoba. Se drugo gledam da pominam najeftino. Waikiki/Coton/Sinsay mi se top za farmerki, maici, kapi zimski, jakni itn...

Imam eden kajs pleten Independent od skateshop go plativ 1000 na vremeto, uste e zdrav, steta kaciv nekoe kilo poise i ne mi vrsi rabota. Fejk koznite kaisi isto 1000 se sea, se raspukuvaat posle izvesno vreme.

Patiki DC, Globe, Circa, Adidas omileni marki.
Adidas najvise mi izdrzuvaat.

Rolerki iam agressive Salomon kupeni 150 evra na vremeto koga 150 evra bese min plata, a Salomon zatvorija oddamna, imav i Salomon patiki prezadovolen od niv bez vrvci na steganje bea.

Иди у синсеј таму ќе ги видиш :D
Еве сега бев, нема, се потрошиле. Ништо, ќе остане на мојата имагинација, какви може да се пижамите со Хелоу Кити. Ама ми е многу појасно кога го знам брендот. И моделот кој ги носи. :noze:

Македонија на мало е форумов. :toe:

Само немој и нив во перална :smirce:

Back
На врв Bottom