Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Ете гледаш, тоа е ретко разумен потег. Иначе ја не знам кој сериозен суд ќе пресуди во полза на жена која што се досетила дека била силувана пред 30 години. Што се десило, се разбудила еден ден и си кажала, абе овој ме силуваше пред 30 години? Нула докази, збор против збор. Да сум судија го зиам делото, и се смеам едно 20тина минути и ја исфрлам од суд. Не е сериозно тоа.
Постојат многу полоши криминали што се прекриваат од страв и уцена.
Докази ако не се извадат во рок од ден, два, ќе исчезнат, но не значи дека магично ништо не се случило.
Судот пресудил така сигурно си има причина и сведоци зошто.

Постојат многу полоши криминали што се прекриваат од страв и уцена.
Докази ако не се извадат во рок од ден, два, ќе исчезнат, но не значи дека магично ништо не се случило.
Судот пресудил така сигурно си има причина и сведоци зошто.
Има, феминизмот е силно лоби, тоа е. Иначе не гледам причина што не се сетила силуваната 3 дена покасно, или ете година. 30 години? Не е сериозно, какви црни сведоци, повеќето не знаат вчера што јаделе, а не па да ти сведочат што се десило пред 30 години, ако воошто и се кредибилни сведоци.

Има, феминизмот е силно лоби, тоа е. Иначе не гледам причина што не се сетила силуваната 3 дена покасно, или ете година. 30 години? Не е сериозно, какви црни сведоци, повеќето не знаат вчера што јаделе, а не па да ти сведочат што се десило пред 30 години, ако воошто и се кредибилни сведоци.
Сериозно мислиш е посилно лоби и од Епстин, со кого се замешани сите политичари и од феминизам онака го судат?

Сериозно мислиш е посилно лоби и од Епстин, со кого се замешани сите политичари и од феминизам онака го судат?
Не разбирам што има врска едното со другото освен муабетот да отиде во rabbit hole.

Да се релативизира. Пак ќе кажам, никој не го штити Епстин, но вие сериозно ли штитите жени што после 30 години обвинуваат за силување?
Ако се стварно жртви заслужуваат правда.

Ако се стварно жртви заслужуваат правда.
Ако се, се согласувам, но по 30 години да се започне дело е несериозно, ја да сум судија би го отфрлил делото со брзина на светлина. Па нирбершките судења да беа после 30 години пола воени криминалци ќе ги ослободеа.

Ако се, се согласувам, но по 30 години да се започне дело е несериозно, ја да сум судија би го отфрлил делото со брзина на светлина. Па нирбершките судења да беа после 30 години пола воени криминалци ќе ги ослободеа.
Епа оди со браќата и брани го Хашим Тачи, што да ти кажам друго :toe:

Зашто тогаш Мосад и 30 години после ВСВ ловеше нацисти ?

Зашто тогаш Мосад и 30 години после ВСВ ловеше нацисти ?
Буквалисти сте, правев аналогија ама нема везе. Ај вака, без да влагам у аналогии и ќе внимавам во иднина со ова. Едно е злосторства кои се документирани, ги има и на видео, стотици сведоци и докази, трупови на куп, се играле виши политики и математики се правеле кој кога да сјебат, друго е некоја онде wanna be актерка дроља се опнала со режисер ко Вајнстин или Полански за улога коа се пробивала, нула сведоци, нула докази за силување, битно 30 години покасно се сетила дека била силувана. Тоа го исфрлам одма од суд да сум судија. Ваљда бев поконкретен сега.

Back
На врв Bottom