Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    803
И едните и другите и третите се преценија во можностите. Најебани се Украинците. Се срушија митови за солидарноста на западот, за моќта на Русија. Не ми се влага во симултанка на темава.
Ооо па ти Гуќеш Домараџу да не се замислуваш за геополитика?
Митови во митологија, се кладам дека дури и ботовите кои туркаат нафовска терминологија овде, не веруваат во митовите.
Ете јас имам инфа од улица и од РФ и од Украина. И јасно ми е што се прави. Бар мислам дека ми е јасно, ама од тоа што знам, секој (власта имам во предвид) си го ебе својот народ онака како си може.
Хохлите се најебани затоа што едно време им стана вруќо под шупчето, дека ќе одат фри во Европа, ќе млатат пари со дубари, а во меѓувреме хато ќе ги поебе комшиите. Оти и они се од истата семка како нас, каде главно е да му умре козата на комшијата.

Сите губат тука, освен Америте, сигурно се газат од смеење. Украинцине не можат да се приберат, им ја уништија државата за 100 години унапред после војнава, ко африканци ќе се. Европа си го начука со we pray for Ukraine и со бојкотирање на руските ресурси, рускиот народ го изолира цел нормален свет со кој што почна да се поврзува. Алал вера што Амереите и другите западни гомна го убедија Зеленски да се фати ко слеп за стап за НАТО.
Не се Америте туку евреите.

Не се Америте туку евреите.
Така де.
Просечен амер има само зијан од сето ова.
Му набутаа дупло поскапо гориво, сега чекај и храната и се' останато да сибе векот.

Ооо па ти Гуќеш Домараџу да не се замислуваш за геополитика?
Митови во митологија, се кладам дека дури и ботовите кои туркаат нафовска терминологија овде, не веруваат во митовите.
Ете јас имам инфа од улица и од РФ и од Украина. И јасно ми е што се прави. Бар мислам дека ми е јасно, ама од тоа што знам, секој (власта имам во предвид) си го ебе својот народ онака како си може.
Хохлите се најебани затоа што едно време им стана вруќо под шупчето, дека ќе одат фри во Европа, ќе млатат пари со дубари, а во меѓувреме хато ќе ги поебе комшиите. Оти и они се од истата семка како нас, каде главно е да му умре козата на комшијата.
Najebani od sranjevo se eu, bez konkurencija. Ukraina i pred konfliktite (toa od 2014, ne od konfliktov) zhivotarkashe na dobra volja na Rusija - eftin tukurechi bezpari gas (pa i eden ton dolgovi neplateni za energensi), tranzit na nivna teritorija itn.
E sega, vo odreden moment, im doagjaat (ili nekoj im nosi) inovativni / napredni idei, kako kje bide podobro. Eve go podobroto.

A vo eu meu, srednata klasa go proglasuem za umreto, cenite si rastat kako kvasec, a platite stagniraat i nevrabotenost raste konstantno. Najgolema ironija e, od koga pochna konfliktov sekade niz eu se menjaat vladi, levi desni blokovi, samo vo Ukraina i Rusija ostanaa stabilni strukturite. Vo eu se krati na budzeti za zdravstvo i obrazovanie na smetka na voeni budzeti, Kinezite vlevaat sekade na golema vrata. Kako trgnalo, ekonomskata vojna i posledicite kje bidat pogolemi od vojnata na terenot.

Najebani od sranjevo se eu, bez konkurencija. Ukraina i pred konfliktite (toa od 2014, ne od konfliktov) zhivotarkashe na dobra volja na Rusija - eftin tukurechi bezpari gas (pa i eden ton dolgovi neplateni za energensi), tranzit na nivna teritorija itn.
E sega, vo odreden moment, im doagjaat (ili nekoj im nosi) inovativni / napredni idei, kako kje bide podobro. Eve go podobroto.

A vo eu meu, srednata klasa go proglasuem za umreto, cenite si rastat kako kvasec, a platite stagniraat i nevrabotenost raste konstantno. Najgolema ironija e, od koga pochna konfliktov sekade niz eu se menjaat vladi, levi desni blokovi, samo vo Ukraina i Rusija ostanaa stabilni strukturite. Vo eu se krati na budzeti za zdravstvo i obrazovanie na smetka na voeni budzeti, Kinezite vlevaat sekade na golema vrata. Kako trgnalo, ekonomskata vojna i posledicite kje bidat pogolemi od vojnata na terenot.
Абе тоа е така, ама само во моментов да не си украинец, без дебела сметка и врски.
Економски се оправа работата, ама ако те опее попот, толку е.
Русите сеуште имаат избор, сакам идам, не сакам, не идам. Куп криминалци изиграа на таа карта. Има доста гревови кои мислат дека ќе се куртулат од бедотијата со контрактите, тие се највеќе за жалење.
Европа ич не е за жалење. Знаеш како викаат кај нас: која кучка јаде маст, јаде и стап.

Така де.
Просечен амер има само зијан од сето ова.
Му набутаа дупло поскапо гориво, сега чекај и храната и се' останато да сибе векот.

@Justae Verum има ќар. Ќе лапа 7000 долари ако тепаат републиканците на избори.

Taka de, taka., taman rabota da e dve zicki i sijalica. A od kaj go znaj generatorot toa. Kako prepoznava dali turka ili ne ?
Nastrana majtapot, stvarno me interesira :cautious:

Има нешто што се вика дроп фактор, load sharing , и тн. Се контролира моментот и вртежот во однос на фреквенцијата на мрежа, во зависнос од дроп процентот толку товар презема конкретниот генератор. Ова ако е паралелно, ако е островски, самиот генератор оджува фреквенција - го држи моментот колку што е товарот.

Да не си ја мачиш главата со вакви тешки теми, за тебе има 2-3 дугмиња таму, контролерот си брка работа. Ако стварно те интересира, може да почнеме поназад, со омов закон, ама ќе треба да си платиш по саат :)
Автоматски споено мислење:

Во Мк живееш?
да, зашто?

Има нешто што се вика дроп фактор, load sharing , и тн. Се контролира моментот и вртежот во однос на фреквенцијата на мрежа, во зависнос од дроп процентот толку товар презема конкретниот генератор. Ова ако е паралелно, ако е островски, самиот генератор оджува фреквенција - го држи моментот колку што е товарот.

Да не си ја мачиш главата со вакви тешки теми, за тебе има 2-3 дугмиња таму, контролерот си брка работа. Ако стварно те интересира, може да почнеме поназад, со омов закон, ама ќе треба да си платиш по саат :)
Cim se dve tri dugminja ke se snajam. Bitno zeleno crveno dugme da ima , da znam kaj se pusta, kaj se isklucva :facepalm:

А Русија од 140 милиони дојде на 130 милиони, од кои наскоро пола од таа бројка ќе бидат турко-монголи.
А у проценти знаеш колку се 10 милиони изгубени на 140 милиони вкупни и 25 милиони изгубени на 45 милиони вкупни ?

Ti rekov vo pravo si. Mene samo ne mi e jasno kako tie generatori od nekolku Mw ili kolku bea kako se povrzuvaat na mrezata. Site 100, 200 ili kolku i da bea. Onaka ko da mu objasnuvas na nekoj so sredno vecerno.
Mislam ako ne ti e problem.
Владе ја утепавте Украина со електросистемот како да е единствен и коа веќе не разбираш еве за што ти збори, почитуваниот др-сци, еве ти еден од тие 100-тината генератори, :pos:

Screenshot 2026-09-22 at 15-38-37 factory price 312kva 250kw silent diesel generator with brus...png
само за тебе Владе, директно од Аљи :pos:
вакви 100 чуда праат и земја како украина ја спасуваат :pos:

Taka de, taka., taman rabota da e dve zicki i sijalica. A od kaj go znaj generatorot toa. Kako prepoznava dali turka ili ne ?
АИ Владе, АИииииииииииииииии ништо не разбираш :pos:
(ги синхронизира со Аииииииии :pos: )
Автоматски споено мислење:

Оти и они се од истата семка како нас, каде главно е да му умре козата на комшијата.
И тебе те прегазило времето ;) ниш не следиш :pos:
Правилото “да му умре козата на комшијата“ заврши пред цели 35 години сега/од тогаш е воспоставен нов стандард:
“да умре комшијата да му ја земам козата“.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom