Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Overthinker шип ти е реткост ко стар циган, кај нив депресија не постои у лексикон. Стално си наоѓаат занимација, дали да прска асфалт со црево по папуча, дали да дила бело, дали да ти помага со паркинг карта на Мавровка. Нема тука многу шанса за депресивна состојба.

на европјаните се гледа дека им треба некој предизвик за да живеат и просперираат, овој систем после ww2 дефинитивно ги успа тотално, ете се убиваат од досада.
Точно баш затоа западот ја засра со права на џендери мендери и толеранција до болка, до ниво кое ти штети. Но знаеш каков е циклусот: Тешки времиња резултираат со силни луѓе, силни луѓе создаваат лесни времиња, лесните времиња резултираат со слаби луѓе, слабите луѓе создаваат тешки времиња, и стај го ова во бескраен луп.

Мали промени, Шпанците влези-излези го папале близу 800 години, и не, не ги спасили крстоносните војни а боже ме сачувај инквизицијата. Ги спасил брак меѓу 2 силни династии. Имале и 2те држави неуспешни у меѓувреме бунтови, нема везе тоа, сепак нашиот најголем празник е еден од најголемите катастрофи што му се случиле на Крушево, ама ајде, тераме. Баш заради крушевската република и се што донело до неа сум се убедил дека не не бива.
Добро брак ги спасил :ROFLMAO:
Значи Никола Карев не си нашол јака невеста и затоа пропаднало Крушево :ROFLMAO:

Добро брак ги спасил :ROFLMAO:
Значи Никола Карев не си нашол јака невеста и затоа пропаднало Крушево :ROFLMAO:
Ок, заслужив дел од ова хаха.
Ако ти е интересно за падот на гранада особено, ко последен удар, прочитај:
https://www.islam21c.com/history/the-end-of-muslim-spain/
Тоа што сакав да кажам за Крушево е, недоречено било дигнато, наебал народ, Карев избегал зашто видел колку е саат, ништо не е постигнато. И не може да споредиш Шпанија со нас, тоа е велесила за нас, што само по себе покажува дека државотворен народ живее таму. Анегдота што ја знам е англискиот е меѓународен јазик зашто шпанците изгубиле од англичаните (нели, не во фудбал хаха), но сепак е втор светски јазик. Нема смисла да правиме споредби.
И ок, има и нешто друго, јас лично сум антипатриот за мк, и тоа влијае на мојот поглед на македонија. Можеби ако живеев у шпанија, друга песна ќе пеев, ама тоа во некој друг живот.

Ок, заслужив дел од ова хаха.
Ако ти е интересно за падот на гранада особено, ко последен удар, прочитај:
https://www.islam21c.com/history/the-end-of-muslim-spain/
Тоа што сакав да кажам за Крушево е, недоречено било дигнато, наебал народ, Карев избегал зашто видел колку е саат, ништо не е постигнато. И не може да споредиш Шпанија со нас, тоа е велесила за нас, што само по себе покажува дека државотворен народ живее таму. Анегдота што ја знам е англискиот е меѓународен јазик зашто шпанците изгубиле од англичаните (нели, не во фудбал хаха), но сепак е втор светски јазик. Нема смисла да правиме споредби.
И ок, има и нешто друго, јас лично сум антипатриот за мк, и тоа влијае на мојот поглед на македонија. Можеби ако живеев у шпанија, друга песна ќе пеев, ама тоа во некој друг живот.
Ти се фокусираш на завршниот чин, не на остатокот од нивните успешни и неуспешни битки.
Реконквиста е долг процес крстоносен и попусто го минимизираш христијанскиот карактер на тој процес со бракови не знам што.
Знам дека си антипатриот, ти и уште 2 милиона, и затоа имаш негативна пристрасност што уствари нема врска ни со историја ни со ништо.
Инаку Трпе и Стојан можат вода да им носат на Долорес и Соледад.

Ти се фокусираш на завршниот чин, не на остатокот од нивните успешни и неуспешни битки.
Реконквиста е долг процес крстоносен и попусто го минимизираш христијанскиот карактер на тој процес со бракови не знам што.
Знам дека си антипатриот, ти и уште 2 милиона, и затоа имаш негативна пристрасност што уствари нема врска ни со историја ни со ништо.
Инаку Трпе и Стојан можат вода да им носат на Долорес и Соледад.
За реконквиста си во право, но јас ти викам, крајниот удар е од двете обединети династии, каков е истиот ефект од крушевската република? Долорес и Соледад ти се имиња што излегува од Дева Марија, од твоето омилено христијанство, поради нејзината осаменост и тага после распнувањето. Од кај потекнуваат Трпе и Стојан? Ете ти се насочи на Шпанија но не направи паралела со Македонија, дај малку таму.

За реконквиста си во право, но јас ти викам, крајниот удар е од двете обединети династии, каков е истиот ефект од крушевската република? Долорес и Соледад ти се имиња што излегува од Дева Марија, од твоето омилено христијанство, поради нејзината осаменост и тага после распнувањето. Од кај потекнуваат Трпе и Стојан? Ете ти се насочи на Шпанија но не направи паралела со Македонија, дај малку таму.
Поентата е дека имало бунтување кај народов, ти тотално го иззема тоа од дискурсот, со една поговорка и имињата Трпе и Стојан како некаков доказ на пасивноста и правиш контраст со Шпанија и Франција како примери за револутивни народи као демек кај нас само Крушево било и толку.
Ти биди си антипатриот ама не врз база на вакви очигледни пропусти.

Поентата е дека имало бунтување кај народов, ти тотално го иззема тоа од дискурсот, со една поговорка и имињата Трпе и Стојан како некаков доказ на пасивноста и правиш контраст со Шпанија и Франција како примери за револутивни народи као демек кај нас само Крушево било и толку.
Ти биди си антипатриот ама не врз база на вакви очигледни пропусти.
Не ми ги одговори прашањата, но нема врска, доказот лесно се гледа во ново време, тоа го пишав и во оригиналниот пост. Србите оро играа дур ги бомбардираа, кај нас подруми пунеа со конзерви и брашно, нели гледаш каков е менталниот склоп? Дали ако сум направил пропуст за Шпанија рецимо за воља на муабетот (мада таму ако гледаме цела историја треба нова тема да отвориме) го мења фактот на тоа што сакам да го доловам? Тргни се друго и одговори директно: храбар, патриотски, државотворен и ратоборен народ ли сме? Ако ми контраш на поентата, одговори ми директно на поентата.

Sega sakate da kazite deka nesto ne vi izlegva matematikata kako tamu vo rajot na zemjata ljugeto pocesto posegaat po ziletot ( ne za bricenje ) otkolku tuka ili vo bilo koja vukojebina na svetot.
Автоматски споено мислење:

Overthinker шип ти е реткост ко стар циган, кај нив депресија не постои у лексикон. Стално си наоѓаат занимација, дали да прска асфалт со црево по папуча, дали да дила бело, дали да ти помага со паркинг карта на Мавровка. Нема тука многу шанса за депресивна состојба.
Da da, zatoa tie se gazdi, a ti rabotis za plata, oti epten glupi se :facepalm:
Pa neka zemi i Bjorn neka se bafta so crevoto mesto da si seci veni. Ne deka creva nemaat :toe:

За депресија треба мозок.
Баш напротив, твојата статистика нешто куца, чекај да ти ја разделам статистиката поправилно, не е 2ца место 1 и толку туку ако е реална таа статистика, тоа значи дека ако запознаеш 5000 финци, еден ќе се рокне, а на таа сметка 1 македонец ќе се рокне на 10К, не ги прај работиве 50% повеќе, кога не е воопшто така. А ако е муабетот таксист левел, повели погледни нагоре кој го започна, не бевме нит јас нит локван, но веќе кога се вози, да е ко што треба. Муабетот горе беше, хаха глупи финци многу среќни се убиваат на велико, државта проблем има итн. Ја само додадов статистики, баш анти-таксист муабет. Среќни се луѓето, ние не котираме високо, и тоа ти е од сограѓани, како и кај нив. Они прашуваат луѓе за тие работи, не прашуваат влади. А дека има луѓе кои си го мразат животот, имаат психички дисбаланс, се во депресија, тоа го има секаде, а не па во држава која што не гледа сонце. Сонцето е голем фактор. И пак се посреќни од нас. Замисли утре си ги смениме локациите а се друго остане исто, ќе гледаме харикири по улици ко у време на самураи.
Игнорирај ја македонија тогаш, ако не и веруваш на нејзината статитистика.
На мапата има очигледен патерн по држави, што само слеп не може да го примети.

Едното е времето, другото е културолошки. Мерење среќа според тоа дали имале ѓубре по улица или гдп е тешка глупост.
Самоубиствата од друга страна имаат корелација со среќата, и притоа е бројка што може да се измери.

Ве нервира фактот што таквиот начин на живот што го презирате колективно е подобар за менталната состојба. Луѓето историски живееле у заедница, во познат круг на пријатели и фамилија. Самотија, индивидуален живот, колективно им шкоди и тоа се гледа во статистиката.

Нема, зашто основна работа за тоа е си сам у четири ѕида. Секогаш се меѓу луѓе, секогаш се меѓу фамилија. Нема човек што е отфрлен од општеството ( какво и да е).

Едното е времето, другото е културолошки. Мерење среќа според тоа дали имале ѓубре по улица или гдп е тешка глупост.
Самоубиствата од друга страна имаат корелација со среќата, и притоа е бројка што може да се измери.

Ве нервира фактот што таквиот начин на живот што го презирате колективно е подобар за менталната состојба. Луѓето историски живееле у заедница, во познат круг на пријатели и фамилија. Самотија, индивидуален живот, колективно им шкоди и тоа се гледа во статистиката.
Ima tuka i druga matematika.
Sto covek posakuva ?

Ima tuka i druga matematika.
Sto covek posakuva ?
Тоа што го нема. Ако мислиш дека имаат се, немаат. И они посакуваат ствари. Работата е што работи што мислиме дека ти значат - пари, чисти улици, шетање, се небитни ако го немаш основното - пријатели, фамилија и тн.

Тоа што го нема. Ако мислиш дека имаат се, немаат. И они посакуваат ствари. Работата е што работи што мислиме дека ти значат - пари, чисти улици, шетање, се небитни ако го немаш основното - пријатели, фамилија и тн.
Nemaat se, imaat mnogu povekje od nas, prakticno skoro se za sto vo treto razredni vukojebini ko nas i tamu koj znaj kade mozime samo da sonuvame.
Da ne zaboravime, zivot cine male stvari.

Е нема и јаре и паре :)
Инаку потполно согласна со муабетот (y)

Нема, зашто основна работа за тоа е си сам у четири ѕида. Секогаш се меѓу луѓе, секогаш се меѓу фамилија. Нема човек што е отфрлен од општеството ( какво и да е).
Не, баш напротив, ја сум си кажал, квалитетна дружба секогаш ја избирам пред било што. Ситуацијата е што тие квалитетни дружби се веќе голема реткост. Ја сум човек со многу интереси, горе-долу можам да парирам на секаков муабет, освен можеби политика, таму сум доста бос. Но можам да ти кажам и на ниво на дружба капацитетот ми е неискористен. Повеќето луѓе зборат за тие воук глупости, за теории на заговори, политики, подкастите се злото на новото време, луѓе зборат за теми кои не ги познаваат вистински, и тоа е ко денот во мрморецот, рипит муабетот ко цд, завршувам и се рестартира, и утрешниот ден ко денешниот, истата кафана/кафич, истиот муабет. Родителите ми се друга генерација и муабетот е лимитиран. Со девојка ми живеам, скоро целосно сме заедно, немаме време за нова информација за да си прикажеме нешто интересно. Ќе иде до канцеларија, ќе каже нешто интересно, но толку. Во кратко, луѓето почнаа да ми стануваат пролив досадни. Једино тие што се родители се во подобра позиција, тие си се интересни сами на себе, но тоа е поради тоа што многу од времето и енергијата им иде на децата, не дека и тие праат нешто фантастично.
Имам пријател адвокат на имотно-правни односи, вика над 30% од населението се суди со семејството, така да ете и таму колку се сакаме, 1 во 3 си се душмани брат со брат.
А и на крај, индексот на среќа се формира со тоа што ги прашуваат луѓето (значи зависи од самите граѓани): замисли си како живееш на скала од 1 до 10 и дај си класација, тогаш ако толку е весело кај нас, кога од нас зависи да дадеме повисока оценка, зашто не ја даваме? Ете ти ја даваш, ама очигледно сограѓаните кои биле дел од таа фокус група, не ја дале, зашто е тоа така според тебе?

https://mieuxdonner.org/the-happiest-countries-and-findings-from-the-world-happiness-report/

И за последно, 2ца во 100К во финска, наспроти 1 во 100К во Македонија е занемарливо, не е никаква статистика, туку е аномалија. Но ако веќе верувате у тоа дека секој втор финец посега по себе, што да ви кажам освен пазете коа проаѓате под згради онде да не ви падне некој финец на глаа :D

Back
На врв Bottom