Реков, највеќе ми е страв од тоа што сум оптимист
Топ изигравме, едноставно немавме среќа денеска. Или поточно Малус изгоре во желбата и имаше лош ден. Замисли, даде 6 гола и пак викаме имаше лош ден. Загуби 4-5 топки кои буквално од рака ми паднаа и 100 пати утна сам со голман.
Тоа е тоа кога викам МАЛКУ ФАЛИ, а малку фали затоа што нема замени. Не може да не промашиш кога играш по цели натпревари, ќе умрат со вакво темпо.
Пак беше лидер (заедно со арапот), ама поразот оди на негова душа.
Алаху екбер

Изгледа го погодивме десниот бек. Многу гомна изедов за него, ама засега добро се покажува. Штета што го утна тој еден зицер, ама кој сака нека е ракометар на светов, нема шанси да не утнеш еднаш кога 60 минути си на паркет.
Не скина повредата на бразилецот. Едноставно изгубивме ол раунд играч кој може да ги одмори сите бекови, а добар е и во одбрана. Одма би ги избркал тие што проценија дека треба да се врати во игра во второто полувреме со Нексе.
Љевар некако просечно, али солидно издание. Фадуил почна катастрофално, цело време само кружеше, ќе пробие, па враќа назад, 0 беше. После го поправи впечатокот. Не ме уверува се уште дека е некој добар играч, ама ајде ќе покаже времето.
Внатрешната линија не постоеше, топка не пипнаа, освен Воркапиќ кој згази во први 10 минути.
Бековите играа симултанка. Особено во второ полувреме буквално секоја акција пробиваа еден на еден и лесно до доаѓаа позиција на гол.
Премногу фали Мечка. Прочитани бевме ко селски буквар во одбрана и немавме решение за Турна. Мораа да го удвојуваат, што повлекуваше дека еден излегува на бек, а крилата имаа целосна слобода. Не убија од крила.
Ете колку не кошта неносењето дефанзивец и ценкањето за Тасиќ.
Го немавме оној фактор 60-40 домаќинско судење. Можеше барем во една ситуација да не свирне пенал. Особено еднаш кога свирна при дуел на крилото со Кеита, кое од наша трибина личеше на чисто пробивање.
Неколку пати од мртви напади даваа гол.
И секако, батето не уби од пенали. 100 пенали погоди, сите удари му беа сигурни шутеви.
Едноставно им се поклопија коцките и имаа повеќе среќа.
Не заслуживме пораз, фер ќе беше да заврши нерешено.
На крај никој нема да памти дека сме играле убаво. Две утакмици, 0 бодови.
Штета, пак ќе кажам.
А како тргнаа они реков ќе не убијат. Направија 4 разлика, напад за 5, ние бевме изгубени во просторот и тогаш се вративме само ради Абделхак. Денес беше играч на натпреварот од наша страна. Малку и повредата на тој 19-ката ги измести од колосек нив.
Многу ми е жал што баш Јака беше тој што немаше свој ден, а највеќе сакаше да победиме.
Браво за атмосферата. На моменти беше како некогаш, ежење. Без атмосфера, Нант не тепаа 10 разлика без проблем.
Прелош избор на навивачки песни од наша страна. Секогаш оваа критика ја пишувам. Едноставно никаков сенс за што се пее на ракомет и во кои моменти. Место кога скокаше цела сала да се одбере песна што сите во салата ќе ја знаат. Уште ми е енигма, зошто никогаш на ракомет не се прави зига зага со цела сала.
Тотално непотребно фрлена петарда на терен. Сигурно ќе кркаме некоја дебела казна, може и суспензија.
Нели само третиот оди во ЛЕ?
Реално, тешко дека би се избориле и за трето место веќе. Највеќе ни одговара Мелсунген и Нант да тепаат се', а ние да решаваме во двомеч со Висла...