Фан клуб - РК Вардар

Какво "домаќинско" судење имаше Нант леле мори мајко...

Класична или/или текма, јебига не ги искористивме шансите кои ни се укажаа.

Многу лесни технички грешки правевме, од типот удар во нога при пас или рандом да ни падне топката од раце, нешто што на играчите на Нант не им се дешаваше.

Штета, атмосферата во сала беше пекол.

И да, северното македонче треба да се запали за век и векова. Добро бе друже, имаш БЛОК, РЕД, СЕДИШТЕ, се ти е напишано на картата и ти седнуваш на рандом седиште и на тој што му е тука седиштето му викаш седни подоле немај гајле. И нормално почнува утакмицата и се праи гужва, се караат кој кај треба да седи, се праи хаос и никој не може да гледа раат. Копита.

И крила брате, оној со суканицине, од грешка во грешка.
Јас останувам на ставот дека сп тимов ќе се прошетаме до титулата дома.
А за демначите што ставаат хехенциња имам една порака, ем тепани, ем ебени ќе бидете.
Turi im kurot na tie neka se sitat na tugji uspesi.
Ni fali konstantnost vo igra najverojatno lider vo ekipata sto ocigledno go snemavme.
Za domasna prvenstvo mn sme jaki nema potreba da se simnuvam na nisko nivo da debatiram za toa.

Реков, највеќе ми е страв од тоа што сум оптимист :D

Топ изигравме, едноставно немавме среќа денеска. Или поточно Малус изгоре во желбата и имаше лош ден. Замисли, даде 6 гола и пак викаме имаше лош ден. Загуби 4-5 топки кои буквално од рака ми паднаа и 100 пати утна сам со голман.
Тоа е тоа кога викам МАЛКУ ФАЛИ, а малку фали затоа што нема замени. Не може да не промашиш кога играш по цели натпревари, ќе умрат со вакво темпо.
Пак беше лидер (заедно со арапот), ама поразот оди на негова душа.
Алаху екбер :D
Изгледа го погодивме десниот бек. Многу гомна изедов за него, ама засега добро се покажува. Штета што го утна тој еден зицер, ама кој сака нека е ракометар на светов, нема шанси да не утнеш еднаш кога 60 минути си на паркет.
Не скина повредата на бразилецот. Едноставно изгубивме ол раунд играч кој може да ги одмори сите бекови, а добар е и во одбрана. Одма би ги избркал тие што проценија дека треба да се врати во игра во второто полувреме со Нексе.
Љевар некако просечно, али солидно издание. Фадуил почна катастрофално, цело време само кружеше, ќе пробие, па враќа назад, 0 беше. После го поправи впечатокот. Не ме уверува се уште дека е некој добар играч, ама ајде ќе покаже времето.
Внатрешната линија не постоеше, топка не пипнаа, освен Воркапиќ кој згази во први 10 минути.
Бековите играа симултанка. Особено во второ полувреме буквално секоја акција пробиваа еден на еден и лесно до доаѓаа позиција на гол.

Премногу фали Мечка. Прочитани бевме ко селски буквар во одбрана и немавме решение за Турна. Мораа да го удвојуваат, што повлекуваше дека еден излегува на бек, а крилата имаа целосна слобода. Не убија од крила.
Ете колку не кошта неносењето дефанзивец и ценкањето за Тасиќ.
Го немавме оној фактор 60-40 домаќинско судење. Можеше барем во една ситуација да не свирне пенал. Особено еднаш кога свирна при дуел на крилото со Кеита, кое од наша трибина личеше на чисто пробивање.
Неколку пати од мртви напади даваа гол.
И секако, батето не уби од пенали. 100 пенали погоди, сите удари му беа сигурни шутеви.
Едноставно им се поклопија коцките и имаа повеќе среќа.
Не заслуживме пораз, фер ќе беше да заврши нерешено.
На крај никој нема да памти дека сме играле убаво. Две утакмици, 0 бодови.
Штета, пак ќе кажам.

А како тргнаа они реков ќе не убијат. Направија 4 разлика, напад за 5, ние бевме изгубени во просторот и тогаш се вративме само ради Абделхак. Денес беше играч на натпреварот од наша страна. Малку и повредата на тој 19-ката ги измести од колосек нив.
Многу ми е жал што баш Јака беше тој што немаше свој ден, а највеќе сакаше да победиме.

Браво за атмосферата. На моменти беше како некогаш, ежење. Без атмосфера, Нант не тепаа 10 разлика без проблем.
Прелош избор на навивачки песни од наша страна. Секогаш оваа критика ја пишувам. Едноставно никаков сенс за што се пее на ракомет и во кои моменти. Место кога скокаше цела сала да се одбере песна што сите во салата ќе ја знаат. Уште ми е енигма, зошто никогаш на ракомет не се прави зига зага со цела сала.
Тотално непотребно фрлена петарда на терен. Сигурно ќе кркаме некоја дебела казна, може и суспензија.

Нели само третиот оди во ЛЕ?
Реално, тешко дека би се избориле и за трето место веќе. Највеќе ни одговара Мелсунген и Нант да тепаат се', а ние да решаваме во двомеч со Висла...

Последно уредено:
Не знам за вас ама мене црнците ич не ми се допаѓаат, скроз без мозок играчи. Ок, физички се јаки, помагаат во одбрана, ама што фајде кога во напад не постојат, а и во одбрана знаат да прават глупости. Особено тој со косицата праи тон глупости, бем му колач.

Нели само третиот оди во ЛЕ?
Одат и третиот и четвртиот.

In the play-offs, sixteen teams ranked 1st and 2nd from the group stage, along with the twelve teams that finished third and fourth in the Champions League group stage, will play against each other in home-and-away matches.

The fourteen winning teams will then be joined by the two teams that finished fifth in the Champions League main round for another round of home-and-away matches to advance to the Quarterfinals.

The four Quarterfinal winners will qualify for the Final Four tournament.

Јас мислам дека не игравме добро. Да не беше Фараонот, ќе изгубивме 5 разлика. На сила даде некои 5-6 гола кога се немаше идеа, ко Пепи Манасков во своите најдобрите времиња. Реално, нас многу ни треба таков играч, што на индивидуален квалитет може да направи разлика кога не ни иде во напад. За екипи со нас буџет, тешко се наоѓаат такви бекови што може дрско да пуцаат од 9 на високо ниво. Така што, полн погодок ми се гледа он. Играч со муда, што превзема одговорност.

И Љевар е океј, а Фадуил, мене искрено ми се гледа ко утка. Секако дека е надградба на Боно, али за ова ниво, ни треба нешто бољи централен бек. Некако не е доста експлозивен. Не е пробивен. Многу му ја мисли. Педро да играше, он можеби ќе направеше повеќе разлика повеќе зошто подинамичен ми е, и повеќе позиции може да покрие.

Малус денес, и добар и лош. Многу пробивања, изгубени топки, и три напади еба на крај, ама за него нема љутиш. Со срце игра, се труди. Јебига, некад нема да иде.

Голманите слаби како и во Германија. Немам ништо против Гогов, ама смешно е он да е капитен, а Гоце стои поред аут цел натпревар се дере.

Црнцине, сакати во напад. Кеита, исто ко лани, му испаѓаат топки, има проблем да ја тапне ко што треба, да шутне. Тој треба да се пренамени во специјалист за одбрана, и толку.

Се на се, играта и резултатот не се толку лоши ако сме реални. Со оваа екипа тоа. Доста се извади од овие играчи овие 2 натпревари. Денес можеше многу лесно да победиме. На минута до крај имавме напад. На 10 имаве +2. Ама ни фали бек, одбранбен играчи и пикер што може да игра напред. Јанковски е океј, ама не е за 60 мин, и напред не е нешто посебно.

Тоа е, идеме напред.

Не знам за вас ама мене црнците ич не ми се допаѓаат, скроз без мозок играчи. Ок, физички се јаки, помагаат во одбрана, ама што фајде кога во напад не постојат, а и во одбрана знаат да прават глупости. Особено тој со косицата праи тон глупости, бем му колач.
Кеита се' послабо и послабо игра, особено во напад. Добро крило денес бар 2-3 топки ќе закуцаше од тие што ги доби он. Му прават вишок, он има лошо тапкање ко што спомнаа погоре и додека тапне, пропаднал вишокот. Проблем е што во отсутство на одбранбени играчи, двајцата бркаат работа во одбрана. Во напад, Тузолана е за нијанса подобар.
Ако веќе некој би задржал, тоа е Тузо.

П.с. се заорепастив дека француска екипа НЕМАШЕ НИТУ ЕДЕН ЦРНЧУГА во состав :D

Највеќе ни одговара Мелсунген и Нант да тепаат се', а ние да решаваме во двомеч со Висла...
Највеќе ни одговара Мелсунген да ги тепа следните три и ние Висла да ја тепаме дома/гости.
Со тоа што првата дома ја играме, ако победиме притисокот ќе биде на нивна страна во четврто коло, бидејќи во таков случај ќе имаат три порази. Ние со две победи против Висла остануваме и те како во игра.
Тоа би значело дека мора да се оди на победа од +2 разлика во Франција, тоа секако важи ако Нант изгубат наредните две против Мелсунген.
И Висла да тепа утре, пак Мелсунген ќе бидат принудени наредните две да се бркаат со Нант, иначе и они може да си искомплицираат..
Ако Висла тепа утре, уште потешки утакмици не чекаат против нив во однос на првиве две.

Групава е тешка, следните две кола ќе кажат кој се спремил за понатака.

Највеќе ни одговара Мелсунген да ги тепа следните три и ние Висла да ја тепаме дома/гости.
Со тоа што првата дома ја играме, ако победиме притисокот ќе биде на нивна страна во четврто коло, бидејќи во таков случај ќе имаат три порази. Ние со две победи против Висла остануваме и те како во игра.
Тоа би значело дека мора да се оди на победа од +2 разлика во Франција, тоа секако важи ако Нант изгубат наредните две против Мелсунген.
И Висла да тепа утре, пак Мелсунген ќе бидат принудени наредните две да се бркаат со Нант, иначе и они може да си искомплицираат..
Ако Висла тепа утре, уште потешки утакмици не чекаат против нив во однос на првиве две.

Групава е тешка, следните две кола ќе кажат кој се спремил за понатака.
Желбите се едно, реалноста друго :D
Да не претеруваме, не ни е местото во наредната фаза. Едноставно немаме тим за нешто такво. Појаки клубови од топ 8 би не прегазиле лесно.
Први 4 кола играме само со еден десен бек. Мечка не се знае кога ќе се врати, комплицирана е повредата негова. Многу веројатно дека нема да е скроз подготвен до полусезона.
Повредата на бразилецот исто така е енигма, ама за него е веројатно дека ќе се врати набрзо.
Ние со Висла во најдобри времиња не можевме таму да ги тепаме, не па сега. И тие се тешка екипа за гостување.
Во некое лудо сценарио со многу комбинации би имале шанси, ама сведено е скоро на 0%.
Да ни пушти Мелсунген дома ако не им треба (ко лани), да ја тепаме Висла дома и то је то :D

Први 4 кола играме само со еден десен бек. Мечка не се знае кога ќе се врати, комплицирана е повредата негова. Многу веројатно дека нема да е скроз подготвен до полусезона.
Него истото рамо му е повредено сега што го оперираше лани?

Штета…Штета…Штета….

Неискуството си го направи своето. + 2 за Вардар, две минути исклучување, наклонетост од судии кога се решава натпревар, и играчот што најмалку очекуваш да погреши, три напада по ред прави грешка. Секако не може да му се замери на Малус. Многу пати не има вадени од гомна. Голманите многу слабо. Одбрана многу слабо. Не избушија од пикер и крило.
Тоа е што е останува да жалиме што не сме целосни. Со Мечка и Педро ги добиваме овие.

Како бе наклонетост на судии?

Ја сум секад против такво правдање ама ова беше едно од најкриминалните судења во Јане Сандански, олку крадење имаше само сезоната 2017/18 кога се фатија со Начески на нож.

Имаше барем 3 скандалозни одлуки на судиите и буквално секоја 50-50 ситуација ја свиреа за Нант.

Да сум на место на Чупич одма би поднел преставка.

Не дека нешто ќе смени тоа, ама барем да се нотира.

Желбите се едно, реалноста друго :D
Да не претеруваме, не ни е местото во наредната фаза. Едноставно немаме тим за нешто такво. Појаки клубови од топ 8 би не прегазиле лесно.
Повредата на бразилецот исто така е енигма, ама за него е веројатно дека ќе се врати набрзо.
Ние со Висла во најдобри времиња не можевме таму да ги тепаме, не па сега. И тие се тешка екипа за гостување.
Во некое лудо сценарио со многу комбинации би имале шанси, ама сведено е скоро на 0%.
Да ни пушти Мелсунген дома ако не им треба (ко лани), да ја тепаме Висла дома и то је то :D
Тешко е без ротација и веројатно нема да пројдеме, ама ако Висла изгуби утре и следната со нас, тогаш еднакви се шансите за нас и за нив
Не е нешто невозможно бидејќи тесни се утакмициве до сега
Нант играше четвртфинале и освои трето место во претходните две години, додека Висла тоа не го помириса. Во директен дуел изгубија од нив, многу рано е со бело знаме да излагаме

И јас имав некое чувство дека ќе изгубиме денес, затоа ништо не искоментирав пред утакмицата.

Тоа е што е, испуштивме голема шанса денес и додатно си искомплициравме за понатака

Без гол од пикер, само 1 од лево крило и последни 3 напади нереализирани толку е.
Штета многу блиску до победа, на крај трагичар играчот што највеќе ја сакаше победата. Нијанси решаваа, овој пат во полза на Французите.
Има потенцијал тимов, нереално е да очекуваме чуда уште од оваа сезона.
Со паметна работа, со задржување на најдобрите играчи и со погодени засилувања на позициите што ни се дефицитарни за сезона две оваквите утакмици ќе ги добиваме. Да не заборавиме дека на 90% од играчиве ова им се први натпревари од ЛШ, посебно со толкава минутажа и одговорност на себе.
Огромен песимист бев пред стартов на сезонава во ЛШ, но после овие 2 натпревари и повеќе од задоволен сум.

Парондо покажа како ниски играчи може да се искористат во претходната против нас кога Криштопанс играше за џуџето што не искина со пробиви.
Може тоа да го пробаат со Фадуиле ама треба така да ги градат нападите.

Back
На врв Bottom