Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
иридента од кого ? од Македонија се делеше ?
Проектот Голема Албанија, иредентизам, како сакаш наречи го, тоа е исто. Голема Албанија, пола Македонија.
Како што велеше една: до Групчин, друго не ме интересира.
Значи сумарим, ставаат имиња на балисти и иредентисти, а вам не ви пречи. Ок.
таа "коалиција" не беше формирана против Македонија, да не се правиме будали со сила, не знам што овој брмбрм секој втор пост се фаќа за Павелиќ,
Таа и слични коалиции беа формирани за братска поделба на Македонија меѓу источниот и западниот сосед.
Малку историја не е на одмет.

А за усташите, Мачек и нашите народни херои, посебна приказна.

Знаете дека не пишувам периодов ама ова со Давид Гета ме напна.

Прво рекоа дека настанот е спонзориран од општествено одговорни компании.
Една од нив е во сопственост на ќерка му на Бобан Авалон, и се регистрирани на иста адреса у Ск.
Второ, Лотарија ја спонзорирала Стардаст за овие да го поддржат настанот, а Лотарија е организатор пази.
Зашо ова не го кажаа?
Добив шише вино на подарок на работа од фирма Stardust, кое било на колешка чиј татко е Вмро. Вчера ми текна од кај ми е познато името Стардаст, и потоа ми текна, и си реков ,,види ама е мала државава”.
Чим даваат вина на поклон.
А памтам пошто кој на Сикрет Санта носи вино и тоа вино кое е добиено на подарок. Со етикета. Сите добија нешто новогодишно, ама сите, само ја добив вино.

бтв, АД Лотарија е во сопственост на државата ама парите не идат ВО БУЏЕТОТ. Си имаат своја сметка. Приходите ги остваруваат од игри на среќа. А Лотарија може да исплати дивиденда НА државата ако сака, од добивката за годината. Во Член 18 од Законот за игри на среќа, пишува каде се распоредуваат посебни средства КОН Буџетот.
Значи од сметка на Лотарија во Трезор.

Е овде нигде нема поврзаност со настанот што го организираа
IMG_5354.png

Проектот Голема Албанија, иредентизам, како сакаш наречи го, тоа е исто. Голема Албанија, пола Македонија.
Како што велеше една: до Групчин, друго не ме интересира.
Значи сумарим, ставаат имиња на балисти и иредентисти, а вам не ви пречи. Ок.

Таа и слични коалиции беа формирани за братска поделба на Македонија меѓу источниот и западниот сосед.
Малку историја не е на одмет.

А за усташите, Мачек и нашите народни херои, посебна приказна.
кој нас бе, со мене зборвиш

Ова е веќе неинформираност и зборување од инат.
Па немаше некој македонски музичар да немаше настап цел месец за прославата.

Потребно е да се обележи денот на независноста во државата.
Тоа што не сме национално и општествено свесни за сами да се организираме на општинско ниво и чекаме се од власта е друг муабет.

Како ќе се организираат сами на општинско ниво кога немаат пари т.е ги трошат грото на преоптерената партиска администрација. Па мора Мицко и компанија да прават гимнастики со државни фирми да влечат пари и да лажат народ дека “ништо не не коштало“.

И Словенија правеше прослави за независноста, ама многу поскромно според некои проценки со 1/4 од сумата штот ние ја плативме тука. Ама они се практични не се сељачана како нас што ќе прават многу повеќе од она што може да си дозволат..

ajde vecna da ni e Makedonija pa za 40 godini nezavisna drzava da potrosime 10 milioni
za 5ka sobrana od kockanje loto i grepki bolni legnavte u picku mater za 10ka pop ke ve pee ccc

Денар не треба да се дава, дома нека седи народот и нека дроби како ништо не е организирано

Крајот не може да ви се најде, сите преку ноќ станавте подвижни калкулатори..

Како ќе се организираат сами на општинско ниво кога немаат пари т.е ги трошат грото на преоптерената партиска администрација. Па мора Мицко и компанија да прават гимнастики со државни фирми да влечат пари и да лажат народ дека “ништо не не коштало“.

И Словенија правеше прослави за независноста, ама многу поскромно според некои проценки со 1/4 од сумата штот ние ја плативме тука. Ама они се практични не се сељачана како нас што ќе прават многу повеќе од она што може да си дозволат..
Батали, ти реков не сме национално и општествено одговорни за тоа.

иридента од кого ? од Македонија се делеше ?
Друго, ништо не ми значат тројцата ликови што ги спомнувате, ниту сакам да го бранам именувањето на патот по тој Хасан (искрено повеќе ми смета амнестијата од 2001) али дај малку пореално, таа "коалиција" не беше формирана против Македонија, да не се правиме будали со сила, не знам што овој брмбрм секој втор пост се фаќа за Павелиќ, каква врска има човекот со нашава политика, што би рекол ЉуБчо размислува ко србин.
Љубчо има проблем со историјата, он дефакто размислува како бугарин ако ги сака павелиќ и михајлов, додека македонците како македонци.
Он е толку безобразен што измислува дека ги сакаме четниците, искрено јас не верувам дека љубчо воопшто мисли нешто, туку е добро платен, и самиот е свесен дека изиграва будала.
Он и таквите како него многу би сакале Македонија да е дел на Србија или Грција но нема да може.
Бугарија и тој лик сакаа да ја срушат независноста со несакање референдум и после правење паравоени структури за да отворат јужен фронт а Македонија природна да се врати во прегратка со бугарија, не му успеа, жалам.

Последно уредено:
Добро Бе, тебе не ти пречи.
Лаки је мало нервозан
за шо бе нервозен, дека лупаш глупости, па уште си пишал усташите и Мачек, ете јас не знам, може и некој друг не знае, дај кажи што Мачек и згрешил на Македонија ?
Автоматски споено мислење:

Љубчо има проблем со историјата, он дефакто размислува како бугарин ако ги сака павелиќ и михајлов, додека македонците како македонци.
Он е толку безобразен што измислува дека ги сакаме четниците, искрено јас не верувам дека љубчо воопшто мисли нешто, туку е добро платен, и самиот е свесен дека изиграва будала.
Он и таквите како него многу би сакале Македонија да е дел на Србија или Грција но нема да може.
Бугарија и тој лик сакаа да ја срушат независноста со несакање референдум и после правење паравоени структури за да отворат јужен фронт а Македонија природна да се врати во прегратка со бугарија, не му успеа, жалам.
Љубчо е тешка будала ама не мора да го раните тролот, секој втор пост ти е за Анте, некој што не знае ќе помисли дека усташите и Анте ја поделија МКД а не нашиве православни браќа и светските големци. Анте не е вреден ни во ХР да се споменува а не па кај нас. Еден куп други се изнаплакаа за тој како се викаше Ратко Младиќ, и после Љубчо бил безобразен, измислувал, кога будалата има материјал на маса за да измислува, нормално е дека ќе јаде говна.

Последно уредено:
за шо бе нервозен, дека лупаш глупости, па уште си пишал усташите и Мачек, ете јас не знам, може и некој друг не знае, дај кажи што Мачек и згрешил на Македонија ?
Автоматски споено мислење:

Љубчо е тешка будала ама не мора да го раните тролот, секој втор пост ти е за Анте, некој што не знае ќе помисли дека усташите и Анте ја поделија МКД а не нашиве православни браќа и светските големци. Анте не е вреден ни во ХР да се споменува а не па кај нас. Еден куп други се изнаплакаа за тој како се викаше Ратко Младиќ, и после Љубчо бил безобразен, измислувал, кога будалата има материјал на маса за да измислува, нормално е дека ќе јаде говна.
Ние го сметаме за будала, но тој е прв соработник со тие кобајаги либерали дечев и атанасов историчари од бугарија, практично они му ги пишуваат статусите, и после кога ќе се разбудиме во шизофрена татарска љубчова македонија никој нема да ни биде крив, а нашите политичари гледам уште сметаат дека дечев и атанасов се нешто различно од оние димитров или другите од историската комисија.
Џабе правиме муабет, не е кај нас проблемот, се додека нема со кој да се разговара од таа страна нема ЕУ, и формулата заедничка историја е неприфатлива.

Знаете дека не пишувам периодов ама ова со Давид Гета ме напна.

Прво рекоа дека настанот е спонзориран од општествено одговорни компании.
Една од нив е во сопственост на ќерка му на Бобан Авалон, и се регистрирани на иста адреса у Ск.
Второ, Лотарија ја спонзорирала Стардаст за овие да го поддржат настанот, а Лотарија е организатор пази.
Зашо ова не го кажаа?
Добив шише вино на подарок на работа од фирма Stardust, кое било на колешка чиј татко е Вмро. Вчера ми текна од кај ми е познато името Стардаст, и потоа ми текна, и си реков ,,види ама е мала државава”.
Чим даваат вина на поклон.
А памтам пошто кој на Сикрет Санта носи вино и тоа вино кое е добиено на подарок. Со етикета. Сите добија нешто новогодишно, ама сите, само ја добив вино.

бтв, АД Лотарија е во сопственост на државата ама парите не идат ВО БУЏЕТОТ. Си имаат своја сметка. Приходите ги остваруваат од игри на среќа. А Лотарија може да исплати дивиденда НА државата ако сака, од добивката за годината. Во Член 18 од Законот за игри на среќа, пишува каде се распоредуваат посебни средства КОН Буџетот.
Значи од сметка на Лотарија во Трезор.

Е овде нигде нема поврзаност со настанот што го организираа
Не можам да сфатам, како тоа што си добила вино на сикрет санта, го поврзуваш со државен криминал? :D

Back
На врв Bottom