Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Од тие 5, веројатно концертот на гета бил 1. Имаше еден куп настани цел месец, со наши домашни музичари кој секако коштаат. Ќе ти сменеше ако беа 4?
И за мене е гета тешка глупост за прослава на независност, ама ете луѓе биле си прошле добро.
Имал турнеја и успеале да го вметнат, според мене одлична идеја им било. Сигурно мацнале некои пари ама ако народ видел ќар, ондак е ок да речеме.

Имал турнеја и успеале да го вметнат, според мене одлична идеја им било. Сигурно мацнале некои пари ама ако народ видел ќар, ондак е ок да речеме.
Cim ondak e okay....i sledniot so ke dojde istoto ke go pravi i se ke bide ondak okay....

Ili pak ovoj da se strpa u zatvor, za lsledniot koga ke dojde da mu se pritrese raceto koga ke pomisli da go brcne u medot

Читам Костадинов зборувал на Македонски во бугарското собрание и дека сме биле еден народ :LOL: , но сега е многу добра прилика да се види дали бугарското собрание ќе реагира, јас како што знам единствен јазик за комуникација во бугарското собрание е бугарскиот, ако Костадинов не добие опомена дефакто и бугарија го негира Македонскиот јазик.
Време е да се повлечеме од договорот за добрососедство...

Cim ondak e okay....i sledniot so ke dojde istoto ke go pravi i se ke bide ondak okay....

Ili pak ovoj da se strpa u zatvor, za lsledniot koga ke dojde da mu se pritrese raceto koga ke pomisli da go brcne u medot

Народов тука е скроз отиден нема враќање веќе, испран мозокот на максимум.

Веќе почнаа да пишуваат и ако краделе од тендерите проценти тоа било нормално кој и да е на власт, битно народот се забавувал.

Затоа реков да речеме, не дека ако речев не е ок помалку ќе украле. А видовме дека се е медрано и дека никој голем никогаш нема да лежи.

Тоа што Орце денес се фали за магистрална улица Хасан Приштина е доказ дека Сдс и Дпне се иста врховистичка банда која соработува со албанците, ако беа различни од сдс ќе го променеа името, но не, за нив е убаво името на соработник на Михајлов и Павелиќ, кој го спорел цел Дебарски санџак, оваа изградва е чиста провокација за поделба на Македонија.
Да ми се исуши раката што ги гласав.
7446.jpg

Тоа што Орце денес се фали за магистрална улица Хасан Приштина е доказ дека Сдс и Дпне се иста врховистичка банда која соработува со албанците, ако беа различни од сдс ќе го променеа името, но не, за нив е убаво името на соработник на Михајлов и Павелиќ, кој го спорел цел Дебарски санџак, оваа изградва е чиста провокација за поделба на Македонија.
Да ми се исуши раката што ги гласав.
Прегледај го приврзокот 487017
Не треба да се гради ?

Не треба да се гради ?
Треба но не со име на човек кој бил за Албанско Македонска конфедерална држава, оваа држава се роди со АСНОМ. Ова е провокација, а нашите за жал за се даваат амин.
Утре Македонци ќе треба да возат по тој пат во сопствената татковина, оти Македонија е формирана како татковина на Македонците, не на другите, ние сами се негираме...

Треба но не со име на човек кој бил за Албанско Македонска конфедерална држава, оваа држава се роди со АСНОМ. Ова е провокација, а нашите за жал за се даваат амин.
Утре Македонци ќе треба да возат по тој пат во сопствената татковина, оти Македонија е формирана како татковина на Македонците, не на другите, ние сами се негираме...
Во тоа време такви биле условите, секакви идеји се вртеле на маса. ме заболе за што се залагал, кога веќе се амнестираа овие од 2001 сега ќе се замарам со нечии ставови од прес 100 години, камо да беше Хасан главниот проблем, абе нека изградат патишта и нека исчистат тоа ѓубрето наоколу да не ти гадно кога поминуваш, па ако сака нека го викаат и Адолф Хитлер.

Во тоа време такви биле условите, секакви идеји се вртеле на маса. ме заболе за што се залагал, кога веќе се амнестираа овие од 2001 сега ќе се замарам со нечии ставови од прес 100 години, камо да беше Хасан главниот проблем, абе нека изградат патишта и нека исчистат тоа ѓубрето наоколу да не ти гадно кога поминуваш, па ако сака нека го викаат и Адолф Хитлер.
Ти игнорирај го ова и гледај реални дневни проблеми, но еден ден они ќе речат извини брат, ти немаше проблем со хасан приштина, и ете ти алиби они да си стават граници.
Тој човек ништо не придонел за Македонија, си правел сметки со бугарското вмро на наша сметка, јас не викам да не се гради, нити велам да не е чиста околината, туку да се има осет.
Несакам да го фалам еден шпон, оти мислам дека е најголемиот проблем и он и неговата учкарска партија, но бугар османи барем кажа како тогашен министер дека михајлов има врски со фашизмот, и го осуди именувањето на бугарскиот клуб, а таа е истата линија на Приштина, и може е лицемерно од тогашното дуи кога веќе има споменик на Приштина во Скопје но апсолутно не заслужува споменик и именување, и јас го сметам тоа за провокација.
Мислам дека е време албанците а и очигледно некои вмровски бугараши да прифатат дека немаат врска со државноста на Македонија.

Оваа влада изгледа е иста со Груби и Данела.

Владата на денешната седница наменски додели 3 милиони евра, од вкупна вредност од 6 милиони евра, на градот Скопје за изградба на булеварот „Хасан Приштина“ или како што е oпшто познат „Качанички пат" во Визбегово, до скопската обиколница.

Ова го објави денеска на својот фејсбук профил првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците Артан Груби.

Договорот е постигнат во разговор и соработка со градоначалничката на Скопје Данела Арсовска, која е надлежна за реализиција на проектот.

Како што информира Груби, последните административни подготовки се започнати во Владата и Министерството за транспорт, за, како што потенцира, да започне и заврши оваа важна сообраќајна артерија за градот

Последно уредено:
Еден од основоположниците на иредентата и проектот Голема Албанија.
Нашите претци се превртуваат в гроб со вакви називи на школи и улици кои почнаа случајно од средината на 2000те.
Автоматски споено мислење:

Ти игнорирај го ова и гледај реални дневни проблеми, но еден ден они ќе речат извини брат, ти немаше проблем со хасан приштина, и ете ти алиби они да си стават граници.
Тој човек ништо не придонел за Македонија, си правел сметки со бугарското вмро на наша сметка, јас не викам да не се гради, нити велам да не е чиста околината, туку да се има осет.
поконкретно, ако дозволиш да те дополнам, формирале врховистичо-усташко-балистичка коалиција

Нашите претци се превртуваат в гроб со вакви називи на школи и улици кои почнаа случајно од средината на 2000те.

поконкретно, ако дозволиш да те дополнам, формирале врховистичо-усташко-балистичка коалиција
Точно, мене ми е мака што татарите го узирпирале името на организацијата, исто треба да се напомене дека борбата 44та не е само кон татарите и шпоните туку и против четниците во овој дел на Македонија, вардарскиот четнички корпус е здробен со огромни жртви.
Наш завет и како народ и нација треба да биде овие наши политичари да не дозволуваат албанците, бугарите и србите да измислуваат топла вода во Македонија и да манипулираат со историјата, исто како што они имаат право да си бранат нешто што го сметаат за нивно така и ние.
Мене искрено ми се повраќа што има документ за заедничка историја со бугарија и рамковен договор.
Сите стари комити, војводи, партизани, бранители се превртуваат во гроб од тие кои ги слават, тие што на зелена маса ја черечеја Македонија како да е нивна своина и сеуште тоа го прават, но меѓусебе браќата не се напаѓаат, само нас сеуште ни се силат, и врз коските на дедовците церемонии прават.
Јас ги разбирам душманите, не ги разбирам нашите политичари, до кога со политиките на Заев, овие дојдоа да променат работи со бугарија и албанците, тие пејат за бај Тодор.
Но изгледа многу очекувам од негативна селекција сељаци.

Балансот е со помал буџет поскромно да викнеш домашни музичари, како што и доликува кога веќе славиш независност.
А не да фрлаш милиони за светски ѕвезди додека немаш основни работи во државата.
Ова е веќе неинформираност и зборување од инат.
Па немаше некој македонски музичар да немаше настап цел месец за прославата.

Потребно е да се обележи денот на независноста во државата.
Тоа што не сме национално и општествено свесни за сами да се организираме на општинско ниво и чекаме се од власта е друг муабет.

иридента од кого ? од Македонија се делеше ?
Друго, ништо не ми значат тројцата ликови што ги спомнувате, ниту сакам да го бранам именувањето на патот по тој Хасан (искрено повеќе ми смета амнестијата од 2001) али дај малку пореално, таа "коалиција" не беше формирана против Македонија, да не се правиме будали со сила, не знам што овој брмбрм секој втор пост се фаќа за Павелиќ, каква врска има човекот со нашава политика, што би рекол ЉуБчо размислува ко србин.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom