Во тоа време такви биле условите, секакви идеји се вртеле на маса. ме заболе за што се залагал, кога веќе се амнестираа овие од 2001 сега ќе се замарам со нечии ставови од прес 100 години, камо да беше Хасан главниот проблем, абе нека изградат патишта и нека исчистат тоа ѓубрето наоколу да не ти гадно кога поминуваш, па ако сака нека го викаат и Адолф Хитлер.
Ти игнорирај го ова и гледај реални дневни проблеми, но еден ден они ќе речат извини брат, ти немаше проблем со хасан приштина, и ете ти алиби они да си стават граници.
Тој човек ништо не придонел за Македонија, си правел сметки со бугарското вмро на наша сметка, јас не викам да не се гради, нити велам да не е чиста околината, туку да се има осет.
Несакам да го фалам еден шпон, оти мислам дека е најголемиот проблем и он и неговата учкарска партија, но бугар османи барем кажа како тогашен министер дека михајлов има врски со фашизмот, и го осуди именувањето на бугарскиот клуб, а таа е истата линија на Приштина, и може е лицемерно од тогашното дуи кога веќе има споменик на Приштина во Скопје но апсолутно не заслужува споменик и именување, и јас го сметам тоа за провокација.
Мислам дека е време албанците а и очигледно некои вмровски бугараши да прифатат дека немаат врска со државноста на Македонија.
Оваа влада изгледа е иста со Груби и Данела.
Владата на денешната седница наменски додели 3 милиони евра, од вкупна вредност од 6 милиони евра, на градот Скопје за изградба на булеварот „Хасан Приштина“ или како што е oпшто познат „Качанички пат" во Визбегово, до скопската обиколница.
Ова го објави денеска на својот фејсбук профил првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците Артан Груби.
Договорот е постигнат во разговор и соработка со градоначалничката на Скопје Данела Арсовска, која е надлежна за реализиција на проектот.
Како што информира Груби, последните административни подготовки се започнати во Владата и Министерството за транспорт, за, како што потенцира, да започне и заврши оваа важна сообраќајна артерија за градот