Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто?

Од аналгин мене глава не ми поминува, не па постоперативна болка.
Ајде не е страшно. После вадењето ќе се нервираш зашто порано не си го направил тоа.

После тоа две недели нема туширање :icon_mrgr:

Да не се провоцира со топло/ладно сеченото место да не крвари.
Па јас нема грлото да си го туширам. :D После операцијата на жолчката немаше вакво нешто.

Па јас нема грлото да си го туширам. :D После операцијата на жолчката немаше вакво нешто.
Грло и жолчка не е исто. Какво туширање бе? Биди природен! :icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

Се наеднаш му кажавте, ќе го исплашите. :D

Не е толку страшно ќе се тушира со млака вода.
Ааа не никако!

Мене ми се вадени крајниците на 6 години, сега сум 35. Се разболувам/грипосувам тешко еднаш во 3-4 години, и повремено некоја лесна настинка. Кога сум бил мал со крајници мајка ми кажува секој втор месец сум бил со температура.

Е сега дали има разлика вадење крајници кај дете и кај возрасен тоа незнам.
Mene ne mi se i od ko pocnav ziva sila da ne ebam, vo smisla na mame nametni se ladno e nadvor, osven nekoja nastinka zimno vreme i bronhopneumonija na sred leto pred pojma nemam 15 godini, nisto drugo nemam fateno. Ni kovid ne fafiv, ili mozi fativ ama bez simptomi taka da pojma nemam, ne mi se davaja tamu 2000 den za da mi kazat deka sum fatil pred ne znam kolku vreme.
Znaci toa bilo ko pocnaja da me fakjat bubackite, tamu petto, sesto oddelenie. Pred toa i jas pola zima bev nastinat, pola me pazeja da ne nastinam. Posle krenaja race od mene i bakterii i virusi i se. Nastrana toa so zivotniot stil mi e skaran so zdrav zivot, pa ete uste zdrav ziv sum :toe:

Posle krenaja race od mene i bakterii i virusi i se. Nastrana toa so zivotniot stil mi e skaran so zdrav zivot, pa ete uste zdrav ziv sum :toe:
Логично е да не те фаќат вируси кога сите пари си ги даваш за фул тајм маникир :icon_mrgr:

Веќе некој период имам проблем со десното уво, ме заболува на моменти, зуеење. Деновиве почна и грло да ме гребе, бев кај матичниот ми рече дека не ми е црвено грлото, закажав на ОРЛ ама дури на 22ри сум. Дури имам и главоболка од десната страна позади кај тилот, и со вратот имам проблем, а ми е никната и 8цата и таму ме заболува непцето. Можно ли е да е од забот?

Веќе некој период имам проблем со десното уво, ме заболува на моменти, зуеење. Деновиве почна и грло да ме гребе, бев кај матичниот ми рече дека не ми е црвено грлото, закажав на ОРЛ ама дури на 22ри сум. Дури имам и главоболка од десната страна позади кај тилот, и со вратот имам проблем, а ми е никната и 8цата и таму ме заболува непцето. Можно ли е да е од забот?
Да.

глеј да е до забот, грлото... тоа вака така ќе го решиш, но ако закачиш тунитис со здравје да си го носиш до крај на животот за тоа нема лек

Може да е и од лошо седење, да нема циркулација, или притисок. Најверојатно не, ама убаво е да се провери се ако веќе првичните сомнежи не се основани. А и ако користиш многу слушалки, може да закачиш тинитус со време, ко што кажа дастан. Девојка ми на млади години си го закачи зашто не можела без слушалки демек. Значи ако користиш слушалки, или прекини или разретчи.

Правев крвна слика денеска и железото ми е 3ка и прв пат во живот ми е толку ниско. Е сега јас имам хроничен гастритис и си направив филм дека можеби имам внатрешно крварење некое или некој чир.. и многу сум исплашена. Во вторник закажав во Гастротоп преглед

Правев крвна слика денеска и железото ми е 3ка и прв пат во живот ми е толку ниско. Е сега јас имам хроничен гастритис и си направив филм дека можеби имам внатрешно крварење некое или некој чир.. и многу сум исплашена. Во вторник закажав во Гастротоп преглед
Тоа се гледа во столица, не би требало да е тоа, но напрај си да.

Back
На врв Bottom