Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
јасно е зошто се даваат, а народот што ги вадел сите запишале во нотар дека нивното потекло е македонско и се пишано и изјавено во татарленд е од за сите нас познати причини.
Му пишува ли во бугарските пасоши на народот што ги вадел дека ги вадел од за сите нас познати причини, и дали границите ги минуваат со изјава потпишана на нотар или со бугарски пасош?¿?

Му пишува ли во бугарските пасоши на народот што ги вадел дека ги вадел од за сите нас познати причини, и дали границите ги минуваат со изјава потпишана на нотар или со бугарски пасош?¿?
Битно е што ќе каже историјата по 100 години не ти што мислиш, никој не вадеше пред нивно членство во еу.

Битно е што ќе каже историјата по 100 години не ти што мислиш, никој не вадеше пред нивно членство во еу.
Што ке каже историјата по 100 години?
Во ред е што сте се напишале бугари од за сите нас познати причини?

Мене комуњарски и татаро/албанска пропаганда за бугарските пасоши не, јасно е зошто се даваат, а народот што ги вадел сите запишале во нотар дека нивното потекло е македонско и се пишано и изјавено во татарленд е од за сите нас познати причини.
Јас мислам и дека тие државјанства треба нашата служба да ги искористи за делување во пиринска Македонија, а ти тука да туфкаш и фуфкаш и тоа да ти биде изговор за влез во еу со предок татар мислам можеш слободно да си извадиш татарско државјанство и живеј во еу германија, не ми чепкај мене потеклото за пари, јас живеам не само за мене туку да ја чувам и честа на претците.
Живеам за мајка Македонија, не за евра, не сум од оние за две червени.
Автоматски споено мислење:

Кој спомна враќање на име, не манипулирај, договорот за добрососедство еднострано се раскинува, јас немам ништо заедничко со нив.
Значи имаме еден хардкор тврдокорен патриот овде на форумов со профилна од Горгија Пулевски, кој сепак не истрајал до крај и се преселил у братска Блгарија. Пак ќе речам, чисто од психологија, дека и ти би го направил истото како твојот идол.
Значи кој го ебе народот што мисли?

Не знам, јас вакво прашање не ти поставив, ти сам си поставуваш прашања и си одговараш :icon_mrgr:
Сакаш да кажеш дека ги подржуваш тие што направија државен удар?
Тие што ти сменија пасош, те направија северџан итн.. на нив ли мислеше?
Со нив ли ја гледаш иднината на македонскиот народ?

Друже врие од коли низ градовите, не се брукај со ексклузививе :icon_mrgr:

И со што е поврзано ова?

Прашај ги Љупче, Бранко, Гујо и Мицко зошто е тоа така

Они мислат дека се во гето, место да се однесуваат како да живеат во нормална држава.

ЕУ го направи тоа друже
На крај морало во ЕУ, дале збор..

Каква ЕУ, какви бакраци :icon_mrgr:
А имаме и еден што се прави будала, као јас не реков ова, она итн...

Значи отсега, пошто твојот збор не значи ништо повеќе, нема да правиме муабет.

Сите статистики и анализи се измислени и немаат никаква врска со народот.

Ако нејкете ЕУ и НАТО со префикс на Македонија, ајде пушките у рака и да ги вратиме Егеј и Пирин и името "наше" Македонско.

Се што ќе кажете после ова е кукавичлук и доказ дека сте лажни патриоти со БГ пасоши.

Комита е кованица од турски и француски збор, ако не сте знаеле.

Славјански збор не е, ниту Македонски, ама продужете да се лупате у груди со Тодор Александров убиецот на македонските војводи, кој имал една и единствена цел, приспојување на Македонија кон Бугарија, оттаму и омразата против Србите, оти они не земале под нивна управа а потоа и званично ни дале и држава.

Оди вратете го името ако можете и јавете ми се кога ќе го вратите.

Само што пишав дека споменикот на Тодор Александров би го урнал со кран, овие пак манипулираат, комуњарската манипулација и дпмнеовски турбо фолк сељачки патриотизам е канцерот на Македонија, двете партии и ботови работат против својот народ и нација.
Што не даде бугарија уште милион државјанства, па да им ги расплачеме баштите на кметските избори низ Пиринска Македонија.
Ова кажува колку нашите служби и партии се заедно во злосторот.
Префлање на топките, занимавање за дата центри и оп во еу како татари.

@Rothmans пак овој за името, така во штаб те учат? Доста бе, и едните и другите.

Само што пишав дека споменикот на Тодор Александров би го урнал со кран, овие пак манипулираат, комуњарската манипулација и дпмнеовски турбо фолк сељачки патриотизам е канцерот на Македонија, двете партии и ботови работат против својот народ и нација.
Што не даде бугарија уште милион државјанства, па да им ги расплачеме баштите на кметските избори низ Пиринска Македонија.
Ова кажува колку нашите служби и партии се заедно во злосторот.
Префлање на топките, занимавање за дата центри и оп во еу како татари.

@Rothmans пак овој за името, така во штаб те учат? Доста бе, и едните и другите.

Многу е чудно како тоа само Бугарија у ЕУ прави ваков проблем за јазикот. Зошто Хрватска не и прави проблем на Црна Гора за јазикот? Дали потекнувал од српско хрватски? Да, и толку од муабетот. Нема тука перење мозоци за идентитет, историја, курци, палци...

Не идам ја у штаб, ниту пак барам некој да ме прими у партија. Просто го изразувам својот гнев на онлајн форум, демократија е нели?

Многу е чудно како тоа само Бугарија у ЕУ прави ваков проблем за јазикот. Зошто Хрватска не и прави проблем на Црна Гора за јазикот? Дали потекнувал од српско хрватски? Да, и толку од муабетот. Нема тука перење мозоци за идентитет, историја, курци, палци...

Не идам ја у штаб, ниту пак барам некој да ме прими у партија. Просто го изразувам својот гнев на онлајн форум, демократија е нели?
Ние сами си правиме што потпишуваме глупости под притисок.
Не мислам дека црногорскиот потекнува од српски или хрватски, туку тоа е еден јазик, и ако јазикот дефинира потекло они се и еден народ, а тоа што еу, и по прашање со грција кон нас, и сега бугарија го прави ова, особено со народи толку далечни од нас е доволна причина да несакам членство во еу, но ако еу се промени би прифатил членство, додека стојат овие договори со бугарија никогаш.

Ние сами си правиме што потпишуваме глупости под притисок.
Не мислам дека црногорскиот потекнува од српски или хрватски, туку тоа е еден јазик, и ако јазикот дефинира потекло они се и еден народ, а тоа што еу, и по прашање со грција кон нас, и сега бугарија го прави ова, особено со народи толку далечни од нас е доволна причина да несакам членство во еу, но ако еу се промени би прифатил членство, додека стојат овие договори со бугарија никогаш.
Ти стварно веруваш во ова што го пишуваш или само ми контрираш?

Црна Гора иначе има помалку жители од Македонија и нивниот јазик е српско хрватски со различен нагласок.

Ако е така како што викаш, тогаш што правиме со Англискиот јазик? Знаеш колку луѓе го зборуваат низ светов? И Ирците и Велшаните го зборуваат па не се Англичани. И Црнците у Америка го зборат, па немаат англиско потекло.
И Шиптарине зборат Македонски, па пак се Албанци.
Остај ги настрана тие работи за потекло и идентитет, никој не може да докаже како стварно било пред векови и векови.

Значи ти пречи Северна пред Македонија што географски е точно, ама не ти пречи ВМРО пред ДМНЕ, коешто историски е посрамно, со оглед на фактот што основачот Тодор Александров на ВМРО бил за присоединување со Бугарија.

Ти стварно веруваш во ова што го пишуваш или само ми контрираш?

Црна Гора иначе има помалку жители од Македонија и нивниот јазик е српско хрватски со различен нагласок.

Ако е така како што викаш, тогаш што правиме со Англискиот јазик? Знаеш колку луѓе го зборуваат низ светов? И Ирците и Велшаните го зборуваат па не се Англичани. И Црнците у Америка го зборат, па немаат англиско потекло.
И Шиптарине зборат Македонски, па пак се Албанци.
Остај ги настрана тие работи за потекло и идентитет, никој не може да докаже како стварно било пред векови и векови.

Значи ти пречи Северна пред Македонија што географски е точно, ама не ти пречи ВМРО пред ДМНЕ, коешто историски е посрамно, со оглед на фактот што основачот Тодор Александров на ВМРО бил за присоединување со Бугарија.
Не е Тодор Александров единствениот основач па да ми пречи ВМРО, Тодор Александров скршнува од традициите на организацијата, затоа се слави Чаулев а не Александров, Протогеров или Михајлов

Како мислиш сум за северна? За еден што е Македонец постои само една Македонија, да објаснуваш тука географски точни работи е глупост за мене, за ниту еден Македонец не треба да има граници, Македонија е до таму каде што имало и има Македонци.
Една е Македонија.

Кој од бангладеж го смета англискиот за негов јазик, и какви глупости се изнатреска, ирците го сметаат гејлик за ирски, велшаните кумраек, и двата се од келтско јазично потекло што нема врска со англискиот кој е германик, исто и шкотите имаат свој јазик, никако неможеш да ги споредиш со црногорски босански српски и хрватски.

Последно уредено:
Денес утрово кога станав имав прекрасен и пријатен сон, сонував дека сме биле прва економија во Европа, и кога се разбудив се сетив дека сме само трети во Европа...
После тресењето на вакви идиотски будалаштини кога ќе се врати ликот повторно да биде професор, само не знам кој студент сериозно ќе го свати ...
Во право е кога вика дека сме една од најбрзорастечки економии во Европа. Проблемот е што таа мерка покажува процентуален раст на економијата спореден со себе лани. Со други зборови, ако лани Македонија имала БДП од 1$, а оваа година има БДП од 2$, иако имаме 100% раст на БДП и веројатно би биле први во свет по раст, во исто време би биле најсиромашна економија пошто сме произвеле два леба во една година. Најбрзорастечки економии во светот се: Уганда, Руанда, Либија, пошто споредено со своите бројки лани, имаат процентуално повисок раст него развиените економии (имаат лоша стартна позиција). Економии со најслаб раст во светов се Германија, Италија, Швајцарија, Британија и сл. Тоа е пошто се на ниво на развој каде е тешко да се надминат себе од предходната година. Иако најбрзорастечка, никој неќе да живее во Уганда, исто како што иако најспора, никој не размислува да се исели од Швајцарија.

Со други зборови, Мицковски е во право кога вика дека сме една од најбрзорастечки економии во Европа, али го игнорира делот дека сме во исто време една од најсиромашните што е пореален индикатор за квалитет на една економија и живот во неа (БДП по глава на жител, ХД индекс, и тн). Причината зошто можеме да кажеме дека сме една од најбрзорастечки економии во Европа (заедно со Албанија), е пошто не сме развиени. :pivo2:

Не е Тодор Александров единствениот основач па да ми пречи ВМРО, Тодор Александров скршнува од традициите на организацијата, затоа се слави Чаулев а не Александров, Протогеров или Михајлов

Како мислиш сум за северна? За еден што е Македонец постои само една Македонија, да објаснуваш тука географски точни работи е глупост за мене, за ниту еден Македонец не треба да има граници, Македонија е до таму каде што имало и има Македонци.
Една е Македонија.

Кој од бангладеж го смета англискиот за негов јазик, и какви глупости се изнатреска, ирците го сметаат гејлик за ирски, велшаните кумраек, и двата се од келтско јазично потекло што нема врска со англискиот кој е германик, исто и шкотите имаат свој јазик, никако неможеш да ги споредиш со црногорски босански српски и хрватски.
Ајде, ајде, очигледно немаш аргументи па пак покушаваш да ми ги извртиш постовите како оној другион.
Се стои тука на форумов па кој сака нека чита.

Ти трескаш глупости бе, збориш за таму некоја испрвртена историја што ви ја раскажуваат по штабови и ја збориш како да е факт, а не си бил ни роден тогаш за да имаш право да тврдиш.

Тодор малку скршнал,
Љупчо малку поише,
Гујо бил крив затоа кидна,
Мијалков бил предавник,
Итн...
Што се нема човек да се изнаслуша од вмрони шизофрени.

ШАХ МАТ тука ти е даден и псст. Тишина. Да не чујам глас за патриотизмот ваш со БГ пасош уште еднаш.

Во право е кога вика дека сме една од најбрзорастечки економии во Европа. Проблемот е што таа мерка покажува процентуален раст на економијата спореден со себе лани. Со други зборови, ако лани Македонија имала БДП од 1$, а оваа година има БДП од 2$, иако имаме 100% раст на БДП и веројатно би биле први во свет по раст, во исто време би биле најсиромашна економија пошто сме произвеле два леба во една година. Најбрзорастечки економии во светот се: Уганда, Руанда, Либија, пошто споредено своите бројки лани, имаат процентуално повисок раст него развиените економии (имаат лоша стартна позиција). Економии со најслаб раст во светов се Германија, Италија, Швајцарија, Британија и сл. Тоа е пошто се на ниво на развој каде е тешко да се надминат себе од предходната година. Иако најбрзорастечка, никој неќе да живее во Уганда, исто како што иако најспора, никој не размислува да се исели од Швајцарија.

Со други зборови, Мицковски е во право кога вика дека сме една од најбрзорастечки економии во Европа, али го игнорира делот дека сме во исто време една од најсиромашните што е пореален индикатор за квалитет на една економија и живот во неа (БДП по глава на жител, ХД индекс, и тн). Причината зошто можеме да кажеме дека сме една од најбрзорастечки економии во Европа (заедно со Албанија), е пошто не сме развиени. :pivo2:
ovie spinovi mu uspevaat samo kaj negovoto idiotsko-moronsko glasacko telo sostaveno od paraziti i nepismeni penzioneri

Ајде, ајде, очигледно немаш аргументи па пак покушаваш да ми ги извртиш постовите како оној другион.
Се стои тука на форумов па кој сака нека чита.

Ти трескаш глупости бе, збориш за таму некоја испрвртена историја што ви ја раскажуваат по штабови и ја збориш како да е факт, а не си бил ни роден тогаш за да имаш право да тврдиш.

Тодор малку скршнал,
Љупчо малку поише,
Гујо бил крив затоа кидна,
Мијалков бил предавник,
Итн...
Што се нема човек да се изнаслуша од вмрони шизофрени.

ШАХ МАТ тука ти е даден и псст. Тишина. Да не чујам глас за патриотизмот ваш со БГ пасош уште еднаш.
Еве ти писмо од еден од трите основачи на тогашното ВМРО
Пссст

Во право е кога вика дека сме една од најбрзорастечки економии во Европа. Проблемот е што таа мерка покажува процентуален раст на економијата спореден со себе лани. Со други зборови, ако лани Македонија имала БДП од 1$, а оваа година има БДП од 2$, иако имаме 100% раст на БДП и веројатно би биле први во свет по раст, во исто време би биле најсиромашна економија пошто сме произвеле два леба во една година. Најбрзорастечки економии во светот се: Уганда, Руанда, Либија, пошто споредено со своите бројки лани, имаат процентуално повисок раст него развиените економии (имаат лоша стартна позиција). Економии со најслаб раст во светов се Германија, Италија, Швајцарија, Британија и сл. Тоа е пошто се на ниво на развој каде е тешко да се надминат себе од предходната година. Иако најбрзорастечка, никој неќе да живее во Уганда, исто како што иако најспора, никој не размислува да се исели од Швајцарија.

Na kratko kazano, VMRO nema so sto da se pofali, pa im tekna za ovaa statistika so iskrivena slika za realnosta da se falat.
Автоматски споено мислење:

Еве ти писмо од еден од трите основачи на тогашното ВМРО
Пссст
Da, da, sigurno ke ti poveruvam i toa bas u vreme koga AI vladee na internet. Bog znae koj go napisal toa pismo.

I ostavi ja istorijata veke ednas, dobrOdojde u segasnosta u koja VMRONI patat od identitetska kriza, dvostrana licnost, dve VMRO partii, dve drzavjanstva i slicni psiholoski poremetuvanja i kompleksi.

Ako ne primeti eve pak, DobrOdojde, a ne kako na soobrakajnite znaci DobrEdojde, ama ve razbiram ve udira Bugarskiot flash u glava na momenti i mesate bugarski zborovi kako Dobre. Pa koga recat od EU novi sredstva za fondovi i vamu tenderi ve udira makedonskiot flash u glava i odma se pretvorate u patrioti so moto: Nema EU dur ima tenderi za kradenje.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom