Сејф Сити (Safe City)

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
... не ми јасно со толкава брзина неприлагодена на условите на патот, без разлика што возило се има, не подлегнува на физички закони?

... не ми јасно со толкава брзина неприлагодена на условите на патот, без разлика што возило се има, не подлегнува на физички закони?
Како мислиш, дали физички е безбедно?
Да, во некоја мерка да. Освен ако не е дудук возачот 175 и не е нешто страшно, на пат како тој.

Како мислиш, дали физички е безбедно?
Да, во некоја мерка да. Освен ако не е дудук возачот 175 и не е нешто страшно, на пат како тој.
... напишав „не подлегнува“ на физички закони т.е не важат за неговото возење со толкава брзина физички закони, како што е центригугална сила која го турка возилото нанадвор од патеката при движење во кривина, колку е поголема брзината и колку е поостра кривината, толку е посилна оваа сила и ако го надминува триењето автомобилот излетува од патот, големата брзина ја намалува површината на контакт помеѓу гумата и афсалтот со можност на губење контрола над возилото!

... напишав „не подлегнува“ на физички закони т.е не важат за неговото возење со толкава брзина физички закони, како што е центригугална сила која го турка возилото нанадвор од патеката при движење во кривина, колку е поголема брзината и колку е поостра кривината, толку е посилна оваа сила и ако го надминува триењето автомобилот излетува од патот, големата брзина ја намалува површината на контакт помеѓу гумата и афсалтот со можност на губење контрола над возилото!
не е се до физика некаде може да работи против тебе некаде за тебе повели:
mercedes
кинези

mercedes
кинези
Малку офтоп.
Дизајнер на СЛС мислам дека е Македонец. Може е и некој друг скап модел, ама имаме човек таму :)
Бјонси, 175 км/ч за добра кола не е баук. Предуслов е и добар возач. Нема голема разлика помеѓу 120 и лош возач и 170 и добар возач. Теоретски да, со секој колометар на час над 120-130 се зголемува ризикот за несигурност, ама не е само брзината фактор, пат, кола, гуми, возач, временски услови..... сето тоа влијае на сигурноста, била таа 120-130 или 150-170.

Бјонси, 175 км/ч за добра кола не е баук. Предуслов е и добар возач. Нема голема разлика помеѓу 120 и лош возач и 170 и добар возач. Теоретски да, со секој колометар на час над 120-130 се зголемува ризикот за несигурност, ама не е само брзината фактор, пат, кола, гуми, возач, временски услови..... сето тоа влијае на сигурноста, била таа 120-130 или 150-170.
...кривина на пат не поштује ни мерцедес ни возач, при голема брзина таа центрифугална сила ќе го фрли настрана, едноставно ќе се дигнат страничните тркала од асфалт и колата ќе отиде во ендек земајќи на душа дополнително и возач во возило кој поштуе сообраќајни знаци и вози со 60км/ч, џабе не е ставен таков сообраќаен знак со максимум 60км/ч.

Последно уредено:
Малку офтоп.
Дизајнер на СЛС мислам дека е Македонец. Може е и некој друг скап модел, ама имаме човек таму :)

да сме начисто возење по македонски патишта >130 ти е коцкање со живот не затоа што брзината е голема туку заради тоа што не знаеш во кој момент ќе налеташ на: дупка, одрон, животно на пат, возило кое вози во спротивен правец на автопат...

Секој треба да си плати казна, ако направи прекршок, дал бил Србин, албанец, или некој друг.

Единствено шо се деси она со Ѓорѓе Давид кога го пуштија за таа жената што излегла од кола у обратна насока, а претходно ќерка и удрила некоја друга кола директно у обратна насока и овој ја удри на лице место.

А за брзо возење, праќај им честитки и не ги пуштај дур не платат.
Автоматски споено мислење:

Па и не е некоја голема брзина, ме прошишувале и со 230

Последно уредено:
mercedes
кинези
...сакаш да кажеш дека некои фирми овозможуваат со голема брзина нивните возила без проблем да ги совладаат кривините без последици, со кој дизајн одат дали знаеш, таквите автомобили се наменски за рели трки, тие се ,,ниски" автомобили пола метро од земја, такви возила не идат по нашите автопатишта, види го видеото и ќе ме разбереш.

...кривина на пат не поштује ни мерцедес ни возач, при голема брзина таа центрифугална сила ќе го фрли настрана, едноставно ќе се дигнат страничните тркала од асфалт и колата ќе отиде во ендек земајќи на душа дополнително и возач во возило кој поштуе сообраќајни знаци и вози со 60км/ч, џабе не е ставен таков сообраќаен знак со максимум 60км/ч.
Бјонси, јас 15 години работев на проектирање и околу 10 на изградба на сообраќајници. Има лек и за тоа, одамна измислен.
Според категоријата на патот и определената максимална брзина се усвојуваат проектни параметри, како минимален радиус на преодници и кривини, попречно надвишување(пад)....
Нејсе темата е друга, да не измислуваме топла вода.

да сме начисто возење по македонски патишта >130 ти е коцкање со живот не затоа што
...не се сложувам, дали си возел низ Бугарија, Романија, Грција од Евзони ете наши соседи патиштата?
...тука си грешка нашите автопатишта вооопшто не се лоши спрема овие соседи, напротив, но дека има некултурни и нецивилизирани возачи тоа Да! или поточно нема кој да казни ако се фрли отпад и цигара од прозор на возилото.

Dosta be so si prajte bajram so umot, edna guma da vi pukni na taa brzina, ke ve berat so lopatce po okolnite nivi.

Бјонси, јас 15 години работев на проектирање и околу 10 на изградба на сообраќајници. Има лек и за тоа, одамна измислен.
Според категоријата на патот и определената максимална брзина се усвојуваат проектни параметри, како минимален радиус на преодници и кривини, попречно надвишување(пад)....
Нејсе темата е друга, да не измислуваме топла вода.
...тогаш просветли ме зашто новите сообраќајни знаци поставени од Охрид кон Скопје на секоја кривина е 50км/ч?

Dosta be so si prajte bajram so umot, edna guma da vi pukni na taa brzina, ke ve berat so lopatce po okolnite nivi.
Друже и на 120 да ти пукне гума ист е ефектот.
Пукање гума на денешно време мислам дека во промили се шансите.
На пониски брзини резултатот е закован за кревет, на повисоки директ правец кај Свети Петар.
Ако ти е пишано ќерамида ќе ти падне на глава одејки по тротоар, ако не и од илјадници метри ќе паднеш и ќе преживееш.
Автоматски споено мислење:

...тогаш просветли ме зашто новите сообраќајни знаци поставени од Охрид кон Скопје на секоја кривина е 50км/ч?
Прашај ме кога ќе биде пуштен во употреба, целосно.

Back
На врв Bottom