Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување

Што прават Сити пола тим го распродадоа а слабо купуваат , Мареска со Ковачич и Џек Грилиш ќе треба да игра.

Рамнат книги. Уште кога го земаа Мареска ја пуштија сезоната по вода.
Со Андерсон, Буади, а веројатно и Енцо (сите преку 100 милиони) плус уште некое засилување тешко дека рамнат книги.
Реконструкција на тимот, се што флопна под Пеп го продаваат

Што прават Сити пола тим го распродадоа а слабо купуваат , Мареска со Ковачич и Џек Грилиш ќе треба да игра.

Двајца купија за преку 200мил, ако го земат и Енцо тоа са 300мил минимум.

Рамнат книги. Уште кога го земаа Мареска ја пуштија сезоната по вода.
Ne be koe ramnenje knigi vidi koja para ja dobivaat za site flopovi na pep za koi mnogu malce se zborese, eden od najaki treneri u istorija e ama se izmesti od kolosek na krajot i razvodi grebenja po lice sve mu vlijaese na karierata isto.

Totalno gresese so izborite na igraci koi ko kapak bea dosta plateni, ovie u edno leto dobija ponudi za koi ne ni sanjale deka ke se desat, odma isteraa ajt bez razlika sezonava kakva im e. Rekonstrukcija sekako mora da prai timot a za da ja pocne mora od sve sto e ckart da se oslobodi, a oni za chkartot dobija od prilika 260m evra sea za sea.

Rodri tuka ne go racunam sekako ama on sakase da si ide ali za ake, akanji, traford, savinho, rajnders i niko zemale 273m evra, ako ide i marmus, 320m, dodaj go na ova rodri, 380m evra zemeni vo edno leto.

Nerealno dobar biznis e ova i dobra osnova za da vlezes vo rekonstrukcija koja dali ke e uspesna ili ne, ne znaeme, ama toa sto znaeme e deka bese neizbezna, a prviot uslov i te kako pocnaa da go ispolnuvaat, so mega jaki prodazbi.

Последно уредено:
Купен за 30тина милиони, дал еден гол, продаден за 45

Перење пари на велико.

Нема појако ова "перење пари". :D

Како прво, перење пари е кога парите се нелегални и сакаш да ги ставиш во оптек како "легални".
Второ, како може да е перење кога учествуваат повеќе екипи, у случајов Нотингем или Астон Вила за Џексон или Тотенхем кај Савињо со Сити.
Како трето секад само овие "нафташки" екипи ги имате на пик.
Кога Франкфурт продава играчи по 80 милиони е ок, кога Порто/Бенфика или не знам кој друг ќе продаде играч по луда сум они прават бизнис и имаат добар скаутинг, а кога Сити, Челзи и други вакви екипи праат бизнис тогаш перат пари.

Ако приметувате ова се праи најмногу во ПЛ, ич не ми се свиѓа ама маркетот е тој.
И јас сум против кога Нотингем или било кој друг клуб во ПЛ од долен дел на табелата прават трансфери по 50 милиони, а еден Интер на пример дава макс 30 и ако е шампион или па екипи како Валенсија, Сосиедат едвај по 10 милиони.

Back
На врв Bottom