Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ГОГ лани не испадна од ЛШ со таја 7на6 игра сега стручњаците се најдоја да кажват како треба да играл тренерот шо ја измисли ова игра.

Со 7 на 6 само се штеди нападот да не добие ќотек од агресивна одбрана. Доколку техничките грешки се сведат на минимум 7 на 6 е перфектен напад за нашата екипа.
Сигурно не мислевте дека ќе ги извади сите џокери со Партизан и со Дубочица хахаха
Абе не ми се верва колку одвратни ми стануваат некои луѓе кога станува збор ракометот и нивното безкорисно бладање по социјални мрежи.
И не ми се верва колку треба да си ненормален да се појавиш со маица Гробари в сала и да мислиш дека нема да те нашлапаат
Хахахахаха
Сезоната почна мене ми се допаѓа, а почнаа со глупавите коментари тоа не ми се допаѓа.

se otkazvame uste nepocnati site gore dolu sme svesni za realnosta ali ajde da ne se rushi tolku nadezta
realnosta uste prvo kolo ne udira za debakl na transferite znaci nieden nov igrac ne zaigra, koja e alternativata na upravata?? sepak se vistina verojatni pogore muabetite sho gi frlija nekoi lugje deka vekje gi preckrtale i deka vsushnost nemame pojachanje od minatata godina so zaminuvanjata na hosni i tajnik vsusnost sme i poslabi
cela utakmica ja igra so ista postava, pogubno za so sekoj poseriozen protivnik, nikakva novina nemame, ist tip na pad kaj sho imavme duri i 10 razlika i posle da se dojdi do strav deka kje ja ebi utakmicata ( go klava mirce dva napadi glea ne odi odma go vadi na 4 razlika rizik mu e da ne odi utakmicata)
oti primer ne go klade ic serafimov? samo edna izmena so pavle i henigmani voopsto nisto drugo ne proba
7 na 6 igraja i zvonko i brance pa ne ni cineshe primer
samo fakti nafrlam sho se realnost sho ne ni davat mnogu da se nadevame, protivnikot otepan isto, ako ova e najsilno nivno za ls togas ehf e kriminal sho gi motnaja godinava
bolkata mi ostanva deka karavanot si vrvi kucinjata laat, parata si vrti so isto tempo chak mozi i pojachano a rezultat i progres 0

Добар старт на сезоната, малтене со една постава без ниеден од новите играчи го добивме Партизан. Додуша и кај нив фалеше Кос и Кулеш ама во глобала интересна утакмица.
Старио ги стегна и цело време си пробваше 7-6 тактика шо даде резултат и заводивме +10 во еден период.
Искрено сакав да видам Колаковоч,Бели и Серафимов како ќе изгледат на терен ама ваљда старио си знај шо прај.
На трибина беа скоро сите странци донесени ова лето. Освен Татар шо има повреда, за останатите ќе видиме каква ќе биди иднината во Пелистер.

Двојката вчера го изгазија Бутел 7 разлика и денес преку МЕ освоија трето место на рурнирот во Прилеп. Да не беше пеналот во последни секунди со Тиквеш, ќе играја финале и имаја големи шанси и да го освојат тој турнир.
Многу добра селекција, да не речам одлична се напрај во двојката. Со тој црногорецот шо е ееен од најголемите таленти во црна гора, ќе бидиме сериозен кандидат за плејоф.

Во наредниот период ќе има појасна слика околу играчите шо ќе бидат ослободени од обврските од првиот тим и кој нови играчи ќе дојдат допрва.

Со среќа да е и да уживаме во квалитетен ракомет и ова сезона.

7 на 6 играа Бранче и Шундо со 20 технички грешки. Видија транзицијата колку е лесна, види ги пасојте колку се точни. 6-7 технички грешки имаме цела утакмица играме 7 на 6. Ниту еден физички контакт нема нашиот напад со нивната одбрана. Пиќерите дозирана минутажа до максимум.
Немојте луѓе напамет да зборате Ви се молам.

7 на 6 играа Бранче и Шундо со 20 технички грешки. Видија транзицијата колку е лесна, види ги пасојте колку се точни. 6-7 технички грешки имаме цела утакмица играме 7 на 6. Ниту еден физички контакт нема нашиот напад со нивната одбрана. Пиќерите дозирана минутажа до максимум.
Немојте луѓе напамет да зборате Ви се молам.
protivnikot tezok ebivetar corba odbrana isto ne spomnuvash, kje vidime na gosti vo ohrid kako kje se odviva ova tie nas ni se merilo ne ovie utakmici vo ebivetar liga

И да.
Правилен потег на Чкембарите да го бојкоритират ова наптевсрување. (y)
Денес имаше и некој инцидент со некој навивач на Партизан ми се чини.
Апел и до управата на клубот, да не учествува во ваков смешен проект наречен регионална лига.
Апсолутно немаме нилкаква потреба да учествуваме таму.
Слободно нека му понудат двојката да настапува таму ако сакат, ако не, чао пријатно. Првиот тим нема потреба да учествува во ваков несериозен проект.

Двајца од странците Лино ќе збрка од првиот тим пред почетокот на првенството.
Едниот е Котар а другиот можи да биди прекомандован во втор тим.

Нов среден бек ќе биди донесен на местото од Котар за многу скоро, детали се во прашање пред да се официјализира.

Од утре ќе се знај кој ќе остани во тефтерчето на Лино за сезоната шо следи.

Аирлија да е новата сезона. Не се замарајте со прогнози и кладилници. Пласманот е најмалце битен за Пелистер ова сезона. Многу е побитно клубот шо е можно побрзо да ги прележи ʼдетските болестиʼ шо го мачат неколку сезони а за то е Лино задолжен.

Баталете ги прогнозите и да уживаме во нова сезона квалитетен ракомет во нашата Битола.
Кој е чоеко?

Ама знам дека ова ќе биди до последната утакмица, цела сезона ќе се убедвавме јаки се слаби се, знат, не знат. Овој требаше, оној не требаше. Со 10 требаше да тепаме, со 5 да тепаме. Овие се мерило, оние не се мерило. Лига на Шампиони ќе игра Партизан.
Почна сезоната indeed !!!

Последно уредено:
Nekoj nov, interesen za gledanje Pelister dobivame za ova sezona. Se borea za sekoja topka, proigruvanjata za piker ODLICHNI, brazilecot konechno ke dobie vistinska shansa(i ke ja opravda jas mislam), ninja ako se razbrani e klasa golman. Samo edno bodese v oci denes... Kaj bea zasiluvanjata? Tatar, Mehmedovic, Kotar, Serafimov, Dzeletivic nikoj ne igrase denes. Kotar i Mehmedovic izleda ke letale od klubot ama zoshto Tatar go nemase dechkoto imase strashni brojki lani valjda ke izigra neshto. Rotacijata denes PREMNOGU skrarena da ne recam nikakva od neznam kakvi pricini. Valjda so Lovcen ke igrat drugi igraci, tie so ne dobija shansa denes. Stario na klupa legenda, skokase za sekoja odbrana gi bodrese sekoja sekunda i gi krevase psihichki pri sekoj napad i odbrana. Brakjata mora da pochnat so glata da mislat, bezvezni 4 iskluchuvanja napraja gi ponesva euforija i ne mislat sho prat... Se na se ne ceka interesna i zabavna sezona. (y)

Добар старт на сезоната, малтене со една постава без ниеден од новите играчи го добивме Партизан. Додуша и кај нив фалеше Кос и Кулеш ама во глобала интересна утакмица.
Старио ги стегна и цело време си пробваше 7-6 тактика шо даде резултат и заводивме +10 во еден период.
Искрено сакав да видам Колаковоч,Бели и Серафимов како ќе изгледат на терен ама ваљда старио си знај шо прај.
На трибина беа скоро сите странци донесени ова лето. Освен Татар шо има повреда, за останатите ќе видиме каква ќе биди иднината во Пелистер.

Двојката вчера го изгазија Бутел 7 разлика и денес преку МЕ освоија трето место на рурнирот во Прилеп. Да не беше пеналот во последни секунди со Тиквеш, ќе играја финале и имаја големи шанси и да го освојат тој турнир.
Многу добра селекција, да не речам одлична се напрај во двојката. Со тој црногорецот шо е ееен од најголемите таленти во црна гора, ќе бидиме сериозен кандидат за плејоф.

Во наредниот период ќе има појасна слика околу играчите шо ќе бидат ослободени од обврските од првиот тим и кој нови играчи ќе дојдат допрва.

Со среќа да е и да уживаме во квалитетен ракомет и ова сезона.
Malku nesfatlivo toj sam gi birashe zasiluvanjata, osven Kotar mislam bese dogovoren pred toj da dojdi... ke gi pregori na ovaj nacin, imame domasno prvenstvo i LE, nemozi so edna postava.. Ako brka nekoj so toj go donel, togash e negov previd...
I uste edna rabota, se najavuvase od nego nov lik i prepoznatliv stil na igra i ocigledno deka kje bidi ovaj 7 na 6, koj sekogash go igra, no EHF mislam od sezona 2027 / 2028 go zabranvat, odlukata e vekje donesena, togash pagja vo voda cel muabet deka nesto dolgorocno gradime, a i samiot ima dve godini dogovor.

Оваа утакмица е исто ко Пелистер во 90тите ко играше, една постава и толку :cool: евентуално голманот ако се смени мада и то ретко, другите до бесвест да играат. И фала богу, нема брза транзиција, полуконтри, со одење играме ракомет во 2026та година... Ова денес помина, со други екипи тешко, и денес малку клапнавме во второто да беше противникот малку посериозна екипа ништо чудно и да не тепаја.
Од друга страна, очекував нешто повеќе од Партизан, огромни најави, Раул тренер, засилувања, тие реално чорба... Ни одбрана ни напад покажаа, со некоја поширока ротација и подобро темпо во второто полувреме мислам и дека на 15 разлика ќе заминевме без проблем.
Ги отепа и Саид во повеќе наврати, по два зицери во серија му фаќаше, делуваа тотално исплашени. Особено слаба одбрана изиграа, нашите пикери ко против кадети да играа, многу надмоќни во текот на целата утакмица.
Е сега, ако е вистина за тоа дека засилувањата ќе летаат стварно не знам шо да кажам, ваљда некој во клубот почнувајќи од Лино знај шо прај, многу несериозно делува да донесиш 10 играчи, ниеден од нив да не добие шанса на прва утакмица и да ги набркаш без шанса да дебитираат дури. Уште понесериозно делува крај на август да се бараат нови играчи, кога сите екипи се имаат засилено веќе, ќе донесат некој повреден или некој од плажа дојден, ни припреми поминати ни ништо... :unsure:.
Ако останиме со 8 играчи само, го ебавме ежо.

Вака сега...Тие шо беа всала не можеа да гледат а камоли да се трча на 50+ степени внатре и влага 98% ...Со пумпици фалеше да се диши... Кондензација вкрај.Врнеше после и уште поголема влага внатре.... На полувреме одиме вода да се напиеме воздух да земиме обезбедувањето клуч на врата o_O...

За играта. Иако регионалната сите ја отпишват сепак за Лино ова беше посебна утакмица...
Требаше да се врати на терен како тренер баш преку Раул шо иако е тренер на Партизан кој навидум е послаб СЕГА, сепак е опасен стратег...А и не им играја 2 клучни играчи, Кос и уште еден...
Сакаше и мораше Лино да почни со победа и јас така би се поставил и добро шо ја уфрли најспремната и најуиграната постава ..
Со Раул не можиш да си играш туку така...
Зато убо шо нагазивме, филингот в сала беше топ како во старите времиња...
Најбитно е шо има хемија а најзаслужен е токму Лино.

Очекувам со Ловќен и Дубочица да ги испроба и преостанатите на кои смета и секако нека мава шут карта со време на тие шо не се снајдуваат како треба и да земиме подобри отколку на платен список цела сезона на клупа...

Уште сметам дека ни треба среден како Лумбросо брз, ем да подава ем да шутка...Како Стеинс нешто...Страшен играч беше денес, ме потсети на Боро Чурлевски (наводно бил карактерно нестабилен, не знам)...
Не отепаја тој и Вагнер пикерот сите топки од Лумбросо беа....
Ако најдиме таков ке го одмора Лино и капитенот кој е и среден и лев бек и одбрана и се!

После 40 мин паднаја сите се влечеја на нозе на оние услови, али мораше вака да се изигра денес за да почниме како треба и да не не отпишват предвреме....Со Серафимов наместо Видомски и Мирче ако го средат ќе сме подобри и во ротација....Крилата и пикерите коректно се ротираа....Можда уште еден ко Фитилјо да имаме од надвор и би било топ...

Нека е со среќа и одиме јако!!!
Само еден тим само еден град само Пелистер!

Последно уредено:
Де бе ама напнавте аууу. А можи сакал првата утакмица да ја добие притив екипа шо ќе игра ЛШ за самодоверба, по секоја цена па макар и без измена да се игра.

Од сега што ќе биди како ќе биди па како сакате да играт бе брз ракомет така е тоа преку ноќ одма ќе станат данци .

Друго Лино се знае дека фокуаот ќе е игра во одбрана а не скандинаваки ракомет.

Трето еве и некој од странците да не е задоволен па поарно од сега да се раскини отколку да стојат цела сезона.

Ај малку олабајте прва утакмица победа и пак стрижена бричена што како требало.

Back
На врв Bottom