Сејф Сити (Safe City)

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Moжеле некако да го упростат плаќањето, али они сега го праат истото што Србите го правеа, кога не можеше да платиш казна одма, него треба у Врање да идеш, у суд, па нетијазнам што...

За Србин да плати Safe City казна (покрај тоа што ќе чека два саати, таму кај што е за казни на граница) треба да има смарт-фон, интернет, картица... иначе нема да излезе.

... излезе и карта со камерите за српските возачи (туристи) кои свесно прават прекршок во брзо возење!

Untitled.jpg

Последно уредено:
Логика малце. Што ќе ти е тебе да проверуваш? Тебе секој прекршок одма ти стига на мобилен и на меил. Нема шанса да не знаеш дека си направил прекршок.
Ако имаат вакви „логичари“ ко тебе, не е ни чудо што ништо не можат да направат ко што треба. Не дека е којзнае колку важно, ама нема никаква логика сопствените граѓани да ги исклучиш од функционалност за централен преглед на прекршоци/статус/плаќања што веќе ја имаш направено.

На 120 знак јас возам 110, три возила со БГ (Белград) по 150+ еден по друг.

На онаа делницата со таблата: ова е автопат :pos: Скопје-Велес. Никој не вози 70-80km/h. Па дури и свират и се лепат ако возиш по пропис.

Нека им се наплати на Срби за сфи паре, затој што ни ги мувасфа и ебесфа наши пичке низ Охрид, децении наназад, само затој што су Срби.

Пичка Македонска, логика, ке се се мува и ебе сс некој си Милош трапезоидна фаца од Нови Сад, затој што е Србин, а не сс некој си Кире од Кавадарци, дете од фамилиу,дете на место, три пута поубаф и пошармантан.

Не, овија казне треба да ги плати, Македонско девојче, китка шарена.

Зашо бе? Северџанија има најскапа патарина во Европа.

4,78 евро цента по километар.
Србите имаат 4,28 евро цента, види ги нивните автопати, види ги нашите! Многу лоповска држава сме!
може имаме најквалитетен автопат

Зашо бе? Северџанија има најскапа патарина во Европа.

4,78 евро цента по километар.
Србите имаат 4,28 евро цента, види ги нивните автопати, види ги нашите! Многу лоповска држава сме!
Така ли искача? Крш онда. Знам нивните поскапи се ама ете на километар не сум видел инфо како стојат работите.

Така ли искача? Крш онда. Знам нивните поскапи се ама ете на километар не сум видел инфо како стојат работите.
Јеп, од Хоргош до Табановце секоја година ги возам и покрај тоа што во последниве 2-3 години се се поскапи, пак по километар гледано се поевтини во споредба со нас.
Автоматски споено мислење:

може имаме најквалитетен автопат
Немој не ме радуј

Море ќе платат и оро ќе играат!

...е па сообраќајниот знак не значи дека МОРА да се вози со 120км/ч, туку тоа е ограничена брзина максимум, вози си со 90/100 км/ч ин ема да има проблем- „штрааак казна“, брзина на автопат не се одредува само според тоа што е автопат, туку се одредува и според условите на патот каде е тој автопат, тотално погрешно ги сфаќа сообраќајните знаци дотичниот моторџија, ако автотпатот е на планински предел со оштри свиоци поради тоа што е автопат треба да се вози со 120км/ч?!

Back
На врв Bottom