Hellz Guardian
We do what we want
- Член од
- 2 февруари 2008
- Мислења
- 7.268
- Поени од реакции
- 1.901
Последно уредено од модератор:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што ако е имакс кога 99% е cgi?
каква врска имаат едното со другото?каква врска имаат едното со другото?

Мешаш баби и жаби другар каква врска има резолуцијата и квалитет на сликата со техника. Дали е на тропска дестинација, пустелија, или пред грин скрин не мења ништо.Што снимала камерата батка? Убави пејсажи креирани од компјутер, освен фацата на луѓето ништо не е реално.![]()
Ниеден, дупло да плаќаш за малку поголема слика и малку подобра акустика.Прегледај го приврзокот 485987
Биди попрецизен кој?
Првиот и мене не ми е посебен, вториот ми е најдобар лично.
Кажи ми дека никад немаш глеано филм во IMAX без да ми кажеш. Сиктер од темава ако не те интересира да научиш нешто.Ниеден, дупло да плаќаш за малку поголема слика и малку подобра акустика.
Ќе им дојде памет на луѓето, како што потенцирав 3д се хајпаше помина некое време полу-празни кино салите.
Првиот е форматот што сакаш да го гледаш доколку е сниман со IMAX камери пошто ќе го исполнува целиот IMAX екран (нема да има црни ленти горе дело или од страна). Вториот е многу почест и не мора да гледаш филм во IMAX за да го глеаш, исто и со 70мм тоа е само постара аналогна филм камера наспроти модерните дигитални.Прегледај го приврзокот 485987
Биди попрецизен кој?
Првиот и мене не ми е посебен, вториот ми е најдобар лично.
Нема врска со 3д, ова ќе бидат стандарди и за ма ТВ.Ниеден, дупло да плаќаш за малку поголема слика и малку подобра акустика.
Ќе им дојде памет на луѓето, како што потенцирав 3д се хајпаше помина некое време полу-празни кино салите.
Ако е првиот што сакам да го гледам а немам такво кино, тогаш ќе почнат ТВ да прават такви пак, бидејќи нема 90% од светот такво кино во соседството.Првиот е форматот што сакаш да го гледаш доколку е сниман со IMAX камери пошто ќе го исполнува целиот IMAX екран (нема да има црни ленти горе дело или од страна). Вториот е многу почест и не мора да гледаш филм во IMAX за да го глеаш, исто и со 70мм тоа е само постара аналогна филм камера наспроти модерните дигитални.
Па не, мислам дека поентата е да одиш у кино да го глеаш, а не домаНема врска со 3д, ова ќе бидат стандарди и за ма ТВ.
Автоматски споено мислење:
Ако е првиот што сакам да го гледам а немам такво кино, тогаш ќе почнат ТВ да прават такви пак, бидејќи нема 90% од светот такво кино во соседството.
Односно ќе се враќаме назад на коцките катодна цефка ТВ формат, наместо целосно исполнет екран.
. Секако 1.43 формат не личи убаво дома, сите блу рејс што ги иам се 1.78-80.Ama ne e vistinski inax toa liemax eПа не, мислам дека поентата е да одиш у кино да го глеаш, а не дома. Секако 1.43 формат не личи убаво дома, сите блу рејс што ги иам се 1.78-80.
Во наше соседство неаме да, ама сепак имаш топ кина во Белград галерија и Солун one salonica. Било кој imax филм таму изглеа милион пати бољи од регулар, дури и во 1.90.

Ama ne e vistinski inax toa liemax e![]()
. Дај нека донесат кај нас више нз шо им е филмот само ние останавме утепани, дури и приштина имаат каков таков.Да не те сопрам што пробуваш да ги едуцираш али имај у предвид дека не се само 40 кина што покажуваат филмови во 1.43, претпоставувам ти мислиш само на оние што се 70mm IMAX филм проектор т.е. аналоген. Има и доста понови, дигитални IMAX проектори кои се водат како GT Laser или Dual Laser што исто нудат слика во 1.43 и имаат масивни екрани. Уствари мене и повеќе ми се свиѓа сликата на нив наспроти овие аналогниве, доста подобри се темните сцени и едноставно снимката е почиста поостра. Секако аналогниве си имаат нивен шмек ама за квалитет ако збориме дуал ласер ол д веј. Дјун 3 на пример дефинитивно ќе го гледам во GT Laser пошто ќе има многу темни сцени. Гледам еве на нет во европа има франција, германија, шпанија, белгија, шведска, португалија и УК.
Сепак бројот е премал и ги нема негде во наша близина за жал, вкупно се околу 70-80 вистински IMAX кина, а имаат 1800+ кино сали што се рекламираат дека се IMAX а уствари се LieMAX
IMAX Theatre Database - Worldwide Directory
Comprehensive database of IMAX theatres worldwide with detailed information on screen sizes, projector types, and technical specifications.143190.xyz