Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
jas ne ocekuvam nisto poke od 4ti da zavrsat kako i sekoja sezona
borozan e ispukana puska cehte e korekten igrac ama emko … gjonov soznam dali imat “madina” za nesto poke
plus onaj bolesniko so ego kolku zgradata na alkaloid mislam nekoja karma go prati celo vreme 4ti ke bidi
ednostavno na nash/vash los den mozat da ni skinat nekoj bod da klat nekoja sopka drugo ne ocekuvam nisto od niv
ohrid isto za razlika od lani ima mnogu poke rotacija ama dali ke ima nekoj rezultat poseriozen ke vidime
spored mene pak izmegju nas ke bidi bitkata za titula kako i so ja lici :duel:
Јас секоја сезона бев песимист за нивниот состав, ама мислам дека конечно оваа сезона за нив ќе биде да се биде или не.
Им фалеше искуство и покорпулентни играчи и конечно го добија тоа. Досега само Борзаш им беше бек кој може да разбие со шут, сега добиваат плус двајца, а и Николов добива предиспозиции да стане таков играч.
Нив најголем противник им се повредите. Борзаш имаше тешка повреда против вас и којзнае кога ќе се врати на терените.
Ѓорѓиев се повреди, Марко Митев не се опорави ко што треба по долгата повреда, брат му влече ситни повреди, буквално сите се стаклени играчи.
Борозан исто е доста стаклен и имаше сезона за заборав, ама ако сака да игра може да изгази ко пред 2 години во Вардар.
Цехте си го знаете. Николов е дрзок играч и може да напредува под Кире, очекувам да распали сезонава.
Многу зависат од формата на Марко Митев. Ако он влезе спремен во сезонава, тешко ќе биде да се запрат.
Дамјан дно пробива, со ланските изданија не беше ни за во РК Куманово, ама има талент и кај него, рано е да се отпише.
Нема позиција на која се слаби, освен можеби лево крило каде што им покрива исланѓанецот и Џонов по потреба.
Хендикеп им е што немаат публика, бидејќи и ние и вие ги добиваме некои натпревари под притисок од публиката.
Како и да е, ако ги одминат повредите (ланската сезона беа осакатени), за мене се рамо до рамо со сите екипи.
Вие сте ми поголема енигма. Ниту еден играч не знам од овие што ги донесовте. Никој од нив не е особено докажан играч, а дел имаат навистина скромно CV. Со право луѓето се скептични.
За мене времето на Лино е поминато, ко на Мурињо во фудбалот. Ама сепак е големо име кое може да открие таленти, да створи добра хемија што ви фалеше низ годините, респектиран е од публика, ќе го учи Лембанов на тренерски занает и има нос за откопа добар играч (не дека немал епски утки во Металург, сите ги памтиме само подобрите играчи).
За мене вршите одлична работа со составот на двојката, доста таленти прибравте. Ќе видиме дали од нив ќе извади некој играч.

Вие сте ми поголема енигма. Ниту еден играч не знам од овие што ги донесовте. Никој од нив не е особено докажан играч, а дел имаат навистина скромно CV. Со право луѓето се скептични.
За мене времето на Лино е поминато, ко на Мурињо во фудбалот. Ама сепак е големо име кое може да открие таленти, да створи добра хемија што ви фалеше низ годините
jas pak ova sezona kako nikoja do sega ne sum imal nadez :D
ekipata od lani henigman fitiljo grahovac/peshe plus go dobivme tatar igrac koj kakov so nemavme sezoni unazad shuter nadopolnati so maldi igraci koj mislam deka ke sakat da se dokazat pred publikata
tocno e deka se “anomomusi” ama da se vratime nazad i cindric i kopmanija bea isto ko gi izvade vo metalurg
znaci da ne se sfatime gresno ias ne vikam deka se na to nivo ili deka se poslabi imat prilika neka se dokazat
lino deka e vo godini i e vistina ama deka go ima zaboraeno rakometo nez ..
prav si i jas mislam deka nema da mozi fitiljo kako na aljuso lani ako ke izvajs ne vlegvam poke
prege izgleda mu rece da ne sutkat i ovaj ko so go dal gospo ja akna edna mu se otepa derenje stario
se na se mislam deka mnogu samo igubivme so bogan i manaskov ostaj ti belistojanovski brz bil vakov bil ne e isto vo dvojkata i sega ovde pred 3000 budali v sala tie na bogdan mu pucea zena ne pa na beli ili koj drug
se na se pak ke recam ocekuvam top sezona
Автоматски споено мислење:

Да си здрав и жив како сликовито го долови :icon_lol:
(иначе ми делуват дека имаме некоја мини верзија негова во Охрид барем на моменти ама ај со ќутаната)
dvata se isto ne arni vo glata :D

Јас секоја сезона бев песимист за нивниот состав, ама мислам дека конечно оваа сезона за нив ќе биде да се биде или не.
Им фалеше искуство и покорпулентни играчи и конечно го добија тоа. Досега само Борзаш им беше бек кој може да разбие со шут, сега добиваат плус двајца, а и Николов добива предиспозиции да стане таков играч.
Нив најголем противник им се повредите. Борзаш имаше тешка повреда против вас и којзнае кога ќе се врати на терените.
Ѓорѓиев се повреди, Марко Митев не се опорави ко што треба по долгата повреда, брат му влече ситни повреди, буквално сите се стаклени играчи.
Борозан исто е доста стаклен и имаше сезона за заборав, ама ако сака да игра може да изгази ко пред 2 години во Вардар.
Цехте си го знаете. Николов е дрзок играч и може да напредува под Кире, очекувам да распали сезонава.
Многу зависат од формата на Марко Митев. Ако он влезе спремен во сезонава, тешко ќе биде да се запрат.
Дамјан дно пробива, со ланските изданија не беше ни за во РК Куманово, ама има талент и кај него, рано е да се отпише.
Нема позиција на која се слаби, освен можеби лево крило каде што им покрива исланѓанецот и Џонов по потреба.
Хендикеп им е што немаат публика, бидејќи и ние и вие ги добиваме некои натпревари под притисок од публиката.
Како и да е, ако ги одминат повредите (ланската сезона беа осакатени), за мене се рамо до рамо со сите екипи.
За мене времето на Лино е поминато, ко на Мурињо во фудбалот. Ама сепак е големо име кое може да открие таленти, да створи добра хемија што ви фалеше низ годините, респектиран е од публика, ќе го учи Лембанов на тренерски занает и има нос за откопа добар играч (не дека немал епски утки во Металург, сите ги памтиме само подобрите играчи).
За мене вршите одлична работа со составот на двојката, доста таленти прибравте. Ќе видиме дали од нив ќе извади некој играч.
Го делам истото мислење сотебе за Алкалоид, на Борзаш повредата небеше ништо страшно, две недели пауза само. Мислам дека Киро ќе го чува Вуко за ротација 10 минути во двете полувремиња, доколку клапнат тие двата(да не се расправат) надополнати со искуството на Нејц, мислам дека можат иту како да се вмешат за титула, многуу солидна и респектабилна екипа напрај Киро.

За нас немав баги време пишано остајв малце да помини време. Мислам дека ќе му треба сигурно уште малце време да се уиграт, доколку ја совладат како шо треба играта шо планира старио да ја игра, ќе прајме многу беља ова сезона сегде(поготово во одбрана). Најбитно од се е атмосферата во тимот, ако се поклопат коцките како шо треба, иту како ќе бидиме сериозен кандидат за титула.

Се сложвам за Алкалоид дека ова година имат многу добар состав склопено , ама едно големо НО како ќе се вклопат сите тие играчи е прашалник.
Е сега за нашите и јас како Васичот баш мислам дека добра екипа имаме , а мене ми се најголема енигма голманите оти Никучот е ветеран , а нинџа секоја втора утакмица беше повреден.
Фитиљот , Хенингман , Граховац , Пешевски , Самоул , близнаците , е сега на десен бек ќе видиме како ќе оди со Серафимов , а од тие што се дојсоа еден тон играчи доста е барем 2-ца да се погодат.
Шо се однесува за Червар и покрај тоа што е стар и да ракометен Мурињо ама мислам дека баш таков некој ни требаше за ова сезона , каде сите сме свесни дека не сме фаворити за титула и притисокот е на вас и тоа треба јасно да се искомуницира од страна на клубот , дека сега правиме нов состав кој од наредна сезона треба пак да се вмеша во борба за титула.
Ако тоа ми влези во глава на повеќето тогаш без паѓање во трансови и ова сезона можи да се напрај изненадување.

Е сега само незнам како е ова сезона распоред дали ќе се игра по 4 меѓусебно или две во лига , ама како и да е до кај Ноември ќе имаме појасна слика за сите 4 екипи кој колку можи и што да се очекува.

Друго позитивно штом денес имаше околу 1000 гледачи значи Червар има доверба и само треба клубот јасно да кажи дека не сме фаворити за титула и од позадина ќе чекаме шанса , оти ако излезат со друга теза лесно можи по неколку порази се у курац да оди.

Знај некој зошто од новите играчи само Серафимов, Диего и Бели се во состав на eurohandball , другите не се пријавени или е некој технички проблем ?

Се дур не престаниме да гледаме туѓи дворови и да си го гледаме нашиот ништо не прајме! И престанете на уште непочнато првенство да расправате на кое место ќе сме биле! Дајте малце позитива, тоа е она што на секој клуб му треба!

Спортски поздрав

Сега зачекав инфо... Миха Котар има брат близнак во Тимо Требње игра.

Инаку вчера ме бендиса енергијата на Мирче најмногу то дете е преинтелегентно. Гледам дуели има дирекни и ги издржува да може во последен момент да шутне или асистира.
Можно е во него да имаме големо изненадување.

Јас имам добро претчувство за оваа сезона, мислам дека управата ги прележа тие детски болести и дека конечно сфатија дека тие треба да си ја тераат работата а не двајца - тројца абдали од трибини шо ќе пискаат да се смени тренерот... Многу е погубно да менваме по 2-3ца тренери во тек на сезоната, никаков континуитет, никаков план нешто нема со то само се акаме од земја некој да дојди и магично да ги среди проблемите, не бива то така пријатели.
Добро и помина летото, немаше помпезни најави, се донесоа играчи на време, не се бркаат сега на крај на летото од одмор некои да дојдат, доста солидна ротација за наши услови, заминаа дел од играчите и мислам дека посилни ќе влезиме оваа сезона.

Лино не сум го искоментирал до сега, се и сешто се напиша овде за него, носел самиот по себе спонзори, чуда праел, ова она. Искрено не би ми бил мене прв избор, секогаш ми е умот во тренери кои тек треба да се докажат и кои имаат нови/свежи идеи. Ратко Ѓурковиќ ми беше интересен тренер, дојде и го смена комплетно начинот на тренирање, за жал тогаш бевме многу несериозен клуб и виде не виде си се спакова и си замина. Лино има задача да донеси ред и дисциплина во играта, сигурен сум дека екипата ќе биди мотивирана на секоја утакмица, да не збораме за утакмици со Вардар, Охрид, Алкалоид... Можам да разберам да изгубиме ама не можам да гледам кај шо не декласираат и кај шо никој не се нервира...
То дека стариот ќе донеси спонзори, мало морген... Не е ова Обрадовиќ и Еуролига, мада ни тој не донесе спонзори во Партизан, само шо си наплати сосем солиден договор. Се знај по која директива и со чиј амин кај нас се носат спонзорите и не е битно ни тренер кој е, ниту играчи.
Околу тимот, можеби сме тенки на голман, Брестовац сеуште не е ниво да ги замени овие двата. Крила, ќе се отвори оваа година малку повеќе место за Хекбарт, ќе ги видиме и Џелиловиќ и Белистојановски, од другата страна Цветко и Атанасиевиќ се добра ротација, мислам дека сме солидно покриени.
Бекови никогаш не сме имале толкава ротација, старката ќе можи да си ротира и да има свежина, три леви бека, три средни, три десни... Пикер исто е добро покриен, очекувам поголема шанса за Граховац и за Самоил сезонава.

На крај мислам дека треба да се смени онаа песната "...било која лига да си (освен РРЛ) Чкембари се со тебе...". Пред 10тина години лифкавме за СЕХА лига, молевме - колевме за wild карта, лажеа дека го имаат Голужа потпишано и дека 10 играчи седат потпишани само се чека пас за во лигата, ова ќе биди, она ќе биди... На крај стап :sick:.
Сега сме многу ербап па не ни одговара оваа лига, не ни одговараат термини... Малку безвезе јас ако се прашвам. Пелистер треба да атакува на сите лиги/купој во кој игра, толку.

mnogu dobar igrac!

Не знам како го пуштија од Штутгард, имаше уште 2 години договор.

Ова е од последното европско шо се играше пред 3 недели
IMG_1969.jpeg

Не знам како Штутгард го пуштија, имаше договор уште 2 години.

Ова е од последното европско шо се играше пред 3 недели

Има некоја шема со тој Милош шо е агентот кој ги застапува и Фитиљо, исто му е агент и на Хаџич а гледам дека има замешано и со фудбалски играчи Вујович.
Можеби вратка е за Алем шо го испративме во Германија, си имаат некоја математика.

Back
На врв Bottom