Ska Maniac
Бараба
Секое македонско пиво е лошо со исклучок можда на Крали Марко.So mu fali be na smutito. Mene pa kako mi e legnato, lizga bukvalno![]()
Скопските се ужас у споредба со даб, македонско и сите тие второразредни пива.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Секое македонско пиво е лошо со исклучок можда на Крали Марко.So mu fali be na smutito. Mene pa kako mi e legnato, lizga bukvalno![]()
Aj beljaСекое македонско пиво е лошо со исклучок можда на Крали Марко.
Скопските се ужас у споредба со даб, македонско и сите тие второразредни пива.

Затоа си пијам странски и не патам од локалпатриотизам.Aj belja![]()
Да, ми го остадоја едни пољациОва Полско е, А Брат?![]()

Го бива ли? Едно време имаше радлери (или сајдери беа?) од овој бренд во Тинекс, но никогаш не ги пробав.
За чудо добри се пољаците. Ова не сум го пробал, ама генерално прават добри пива. Има и тешка конфекција, ама со малку истражување може да се најде супер пиво.Го бива ли? Едно време имаше радлери (или сајдери беа?) од овој бренд во Тинекс, но никогаш не ги пробав.
Моја препорака до сите е да одат у Полска на пивски туризам . Нема да зажалат со соодност цена - квалитет покрај комерцијални и за крафт пива.За чудо добри се пољаците. Ова не сум го пробал, ама генерално прават добри пива. Има и тешка конфекција, ама со малку истражување може да се најде супер пиво.
Некако е јако за смут а со оглед на тоа дека обичното е варикина, тогаш има логика ова да е "смут".Скопско смут е топ пивце. Пошто нели и треба да е "смут", доста погоден му е рецептот за смут пиво.
Кога изборот во кафана е сведен на скопска и прилепска пивара, секогаш изборот ми е Смут.
Некако е јако за смут а со оглед на тоа дека обичното е варикина, тогаш има логика ова да е "смут".
Сараевско е шербет у споредба со ова.
За македонскиве и скоро сите балкански е измислено. Башка иронијата да биде поголема поевтина набавна има од локал - патриотското скопско. Затоа заеби локал патриотизам кај пива.Обичното сараевско не е ништо посебно.
Три врсти хмељ е добро пиво, ама на прсти се бројат кафани кај што може да се најде.