изјавава е доволна за Јузе, тоа е тоа што му фалеше да тргне денот. Manifesting Hormuz 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

И замисли таков усмрден се појави пред Меланијаnemoj taka so herojskite manevri na mornaricata na usa. zamisli u eden den vojskata broj 1 na planetata i galaksijata letase so helikopter i go kriese potus u kolicka za hrana. pritoa go iskoristi airforce 1 so se cela ekipa zivi luge i patnici kako lazna meta zosto se plasele od napad a potus letal u tovaren avion so kromidot i kondurite na vojskata...
i sega ke dojde nekoj i ke ti objasnuva deka moze da odbanat 1000ci km cevki i infrastruktura doma posto ovie drugive nemale logistika za napad a se plasat airforce 1 da ne im go skinat u sred turcija, nato, arapskoto nato i sto ti ne...
cirkus
Druze ne sum vo tek, pusten e tesnecot, se vrvi slobodno ili kako e situacijata ?Значи Ф-16ката го собориле со манпадс, секој останат слој од Иранската ПВО не постоел.
За да го соборат со манпадс, мора да летал ниско, во улога на блиска воздушна поддршка, ловење индивидуалци, ловење останати мали тимови.
Што значи Американски воени авиони непречено си летале во центарот на Иран, во вториот по големина град. И тоа на мала висина.
Значи Апачито без проблем може да лета колку сака над Ирански води.
Ама транзит ќе наплаќале. Can`t argue with that.
И тоа како се врви, слободно и непречено:Druze ne sum vo tek, pusten e tesnecot, se vrvi slobodno ili kako e situacijata ?
Како заклучи дека „секој останат слој од Иранската ПВО не постоел“?Значи Ф-16ката го собориле со манпадс, секој останат слој од Иранската ПВО не постоел.
И ова е точно? Како знаеш?И тоа како се врви, слободно и непречено:
Cim e taka znaci vojnata zavrsi i SAD pobedija, i sostojbata se vrati kako sto si bese pred nejze.И тоа како се врви, слободно и непречено:
Затоа што целото активно ПВО го направија пепел.Како заклучи дека „секој останат слој од Иранската ПВО не постоел“?
Зошто не: „не користиме радари/ПВО кога не мораме, односно кога нема голема противничка воздушна акција, итн“?
Очигледно објективност и нафовство, тоа се два некомпатибилни поими.
Логиката е дека нафтата на берзите е на ниво на транзитот на танкери низ Хормуз.И ова е точно? Како знаеш?
Ако е точно, зошто преговараат и зошто го есапат Иран? Зошто не ушетаат слободно со „најдобрата морнарица“ внатре во заливот? Ете Иран нема ПВО, танкери без проблем си поминуваат, Трамп не лаже а ти не си глуп... Но тогаш зошто носачот седи стотици километри далеку позади Оман, и зошто морнарицата не влезе во Персиски залив?
Логика нешто? Или копиум е повкусен, а?
Cim e taka znaci vojnata zavrsi i SAD pobedija, i sostojbata se vrati kako sto si bese pred nejze.
Da ja zatvorime temata ko taka.
A so ima drugo da se kazi, otvoren e, brodovite slobodno si vrvat. Planirate da go prosiravte ili sto ?Да ја затвориме Владе.
Или ако немаш друго што да кажеш, пишувај си на друго место.
А што ако е затворен ти ќе прославуваш?A so ima drugo da se kazi, otvoren e, brodovite slobodno si vrvat. Planirate da go prosiravte ili sto ?
Dovolen mi bese, ne ni provervam. Otvoren e ko zena pred poragjanje, so ke se diskutira poke. Kolku prsti otvorena e ?А што ако е затворен ти ќе прославуваш?
Не може да дискутираме дали е отворен или затворен?
Или не ти беше доволен одговорот на прашањето, па сега глумиш паметен?
Кај да е ќе биди.Dovolen mi bese, ne ni provervam. Otvoren e ko zena pred poragjanje, so ke se diskutira poke. Kolku prsti otvorena e ?
Okolu slavenjeto me zaboli mene dali e otvoren ili ne, jas imav zelba eden nosac da stani podmornica. Tolku, relativno skromen bev. Nemam osnov za slavenje.