Arena Sport - спортски пакет тв канали

• Креатор на темата Креатор на темата nikola3103
  • Време на започнување Време на започнување
Удар од центарот. :P

Поим немам бе, отворив толковен, имаше други објасувања за шут, како градежен отпад, на пример, а не најдов такво поврзано со фудбал. А некако и логично е да нема, ептен е препишано од англиски: shoot. Ама од кај да знам, не сум јас лингвист (јазичар). ;)

Во ДРМЈ ги има и шут (фудбалски) и центаршут :D
Нека не им пишува ништо @MARCELLO

Удар од центарот. :P

Поим немам бе, отворив толковен, имаше други објасувања за шут, како градежен отпад, на пример, а не најдов такво поврзано со фудбал. А некако и логично е да нема, ептен е препишано од англиски: shoot. Ама од кај да знам, не сум јас лингвист/јазичар. ;)
Не е грешка ниту шутеви (можеби за тоа и нема да го променат во арена), ама правилно и подобро звучи удари.
Истите Arena Sport ги корости и кога пренесуваат српски фудбал само боите се други.

Поинтересни се тие со логоата од клубовите.
Тоа поинтересното апла им беше украдено од англиската премиер лига, а претходно во минатите сезони истата навика од скендеровски продукција ја имаа, па земаа од данско првенство.
Јас никаде не реков дека не е добро, одлично изгледаше, ама сепак е копија.

Ова сега што е барем е препознатливо за арена спорт, сите овие канали се под арена чанелс груп.

Во ДРМЈ ги има и шут (фудбалски) и центаршут :D
Нека не им пишува ништо @MARCELLO
Дигиталниот речник на македонскиот јазик не е релевантен. Тоа е речник составен од сите зборови кои се користат во книжевниот / новинарскиот јазик кај нас. Значи ако некој го употребил зборот во книжевно дело или новинарска статија истиот може да биде забележан во речникот, иако можеби не е стандарден македонски. Таму има и сленг, дијалектизми, интернационализми, архаизми... па дури и сосема преведени странски зборови. Не е тоа речник во кој ги има само стандардните зборови. Толковниот речник, од друга страна, е 99% ОК. Зошто 99%? Зашто и од него ги исфрлија (цензурираа) оние зборови со вулгарно значење или навредливите, кои сепак се стандардни. Така таму нема да најдеш кур, пичка, педер, копиле, ебење и сл.

Како и да е семафоров е катастрофа, ич не ме свиѓа, види светскиве лиги какви имаат ние каков имаме. Не е тешка филозофија, во канва за 5 минути се прајт

Како и да е семафоров е катастрофа, ич не ме свиѓа, види светскиве лиги какви имаат ние каков имаме. Не е тешка филозофија, во канва за 5 минути се прајт

Каков фудбал таков семафор, полошо од нашево првенство е ваљда тоа на Молдавија или кој беа под нас таму.
Иначе овој Југо се откорна коментирање ракомет со денови од нашите и сега финалево кога го пренесуваа само честитки до репрезентацијата. Ни образложение зошто немаше пренос , ни извинување. Ги заболе паткатаааа

Па и самиот Arena Sport има некако безвезе визуелен дизајн на каналите.

Види во една Бугарија како изгледаат спортски канал Max Sport визуелно.

Изгледа не ги знаете приликите доволно и само си пишите од памет.Кога Телеком Србија го купија Спортклуб за Србија Босна Црна гора и Македонија кажаја дека се повлекуваат од Хрватска и Словенија односно како им завршуваат правата за одредена лига нема да конкурираат за продолжување на истата.

Ааа, така ли кажаЈа? Важи управниче, фала што не просветли.

Дигиталниот речник на македонскиот јазик не е релевантен. Тоа е речник составен од сите зборови кои се користат во книжевниот / новинарскиот јазик кај нас. Значи ако некој го употребил зборот во книжевно дело или новинарска статија истиот може да биде забележан во речникот, иако можеби не е стандарден македонски. Таму има и сленг, дијалектизми, интернационализми, архаизми... па дури и сосема преведени странски зборови. Не е тоа речник во кој ги има само стандардните зборови. Толковниот речник, од друга страна, е 99% ОК. Зошто 99%? Зашто и од него ги исфрлија (цензурираа) оние зборови со вулгарно значење или навредливите, кои сепак се стандардни. Така таму нема да најдеш кур, пичка, педер, копиле, ебење и сл.
Е ова многу ме нервира, кур било вулгарно, а пенис културно. Исто е само странски збор е второво. Плус кур и онака е архаизам со значење петел. Педер е хомосексуалец на македонски.

Dali do tolku nemaat komentatori. Momentalno odi brazilska liga bez komentar...

Dali do tolku nemaat komentatori. Momentalno odi brazilska liga bez komentar...

Па нема потреба, кој гледа бразилска лига? Од ко почна Арена Македонија приметив дека буквално се гледате само за да се критикува.

За курац се вакви преноси, ќе седат до 2 навечер коментаторите за бразилска лига што ќе ја гледе само 1 човек ко тебе.

Кога се пренесува одреден натпревар, тој мора да биде проследен со коментар, без оглед на периодот од денот (ноќта) на преносот и бројноста на публиката која истиот го следи, затоа што тоа е нешто што постојано се потенцира како придобивка и покрај бројните пропусти. Коментирањето на македонски јазик. Тоа е впрочем оправдување за пропустите. Секој кој има било каква забелешка е "одроден" Македонец кој не си го сака, почитува и цени сопствениот јазик. Неспособноста најдобро се брани со "патриотизам". Настрана што, наместо македонски јазик, често имаме прилика да слушнеме зборови својствени за скопскиот дијалект. Еден од коментаторите постојано користи "забележивте", наместо "забележавте". Ама што знам јас? Јас сум само "одродена" Македонка.
Што се однесува до горенаведените вулгарни зборови, за секој од нив постои "пристојна" замена. Инаку и "педер" е на македонски, само што е крајно навредлив. Доколку некој поединец не сака да се служи со говор на омраза (а нема многу такви на овие простори) ќе го искористи зборот "хомосексуалец" како соодветна "замена".

Па нема потреба, кој гледа бразилска лига? Од ко почна Арена Македонија приметив дека буквално се гледате само за да се критикува.

За курац се вакви преноси, ќе седат до 2 навечер коментаторите за бразилска лига што ќе ја гледе само 1 човек ко тебе.
Не е ова критика. 15 мин натпревар без коментатор не е мал пропуст. Нема врска дали гледа 1 или 100 и да ќе седат до 2 до 6 наутро бидејќи тоа им е работа и земаат плата за тоа. Еве да не помислиш само критикувам, дечкото што коментира бразилска лига е 100 пати подобар од полузаспанион србин на српската арена премиум.

Нема потреба и Арена Македонија да има така никој нема да критикува, но ете ја има.

Не е ова критика. 15 мин натпревар без коментатор не е мал пропуст. Нема врска дали гледа 1 или 100 и да ќе седат до 2 до 6 наутро бидејќи тоа им е работа и земаат плата за тоа. Еве да не помислиш само критикувам, дечкото што коментира бразилска лига е 100 пати подобар од полузаспанион србин на српската арена премиум.

И на Арена Србија се случувало да нема коментатор некој си 10/15 минути, и тоа за натпревари од топ 5 лигите во нормален тајминг ама тогаш не се коментирало ниту за тоа, ниту пак за коментаторите.

Davaa li portugalsko vcera? Pustiv da gleam Benfika zadnji 15 minuti, kanonada od snimki nacekav. Znaci ni skratija pola prvenstva nesposobnite, a istite pari gi plakame ko i prethodno.

Dobro, seriozno prasuvam, ima li nacin da gi vratime i srpskite premium areni ili nema sansa zasto Toni magot se resil celoto ebano sportsko zadovolstvo sto go nudese prethodniot paket da ni go unisti? Abe kako e mozno da ne ja izramnat ponudata, sve sto treba da napravat e ko sto e slucaj so sport klub, istata sodrzina, samo drugi komentatori, ko oni sto imaa so hrvatite, ili chat pat i makedonski komentatori imase na sport klub.

Koe vi e ova glumenje na ludilo be, kanonada od omraza nazhneavte radi vaseto mrtvo ego, a ne ni znam na koja osnova go imaat istoto toa ego, 150 skalila se podole od nesto sto e okvalifikuvano kako normalen sportski komentator i poznavac na sportot sto se komentira.

Back
На врв Bottom