Не знаев дали да го ставам ова во феминизам, ама нека биде тука. Некои рандом скроз надреални работи секогаш ми се појавуваат, така што од тоа не сум изненаден. Последно ми се појави некој пост од некоја што не ја знам па според тоа не знам дали да ја кажам инфлуенсерка, социјалномрежарка или било што. Од тој пост колку и да е прост (има и рима) сепак има и доволно филозофија и наравоученија па може да се заклучат неколку работи.
1. Може да си до толку проста да не можеш една мисла да констриураш во реченица и постот да ти личи како напишан од шиптaр со завршено четврто во Боговиње, па сепак да имаш основна логика за најбазична проценка на ситуација што е добро, што не, како треба, како не треба. А не само глупи и необразовани жени дека биле категорија на кои темава им се дешава.
2. Обратното од точка 1. Може да си адвокатка, дипломирана, успешна со кариера, па сепак да си без елементарен осет, разум и карактер па да ти се дешава темава.
3. Корелацијата жена и тоа колку попроста толку повеќе тежне да вади цицки и газови се потврдува по милјардити пат.
4. Ама па од друга страна ако си мрсничка не значи дека треба да имаш комплекси и да не се осеќаш секси (пак има рима).
А сега контекстот, барем колку што го разбрав од постот. Оваа пишува за некоја дипломирана адвокатка која земала разведен маж познат по претходно насилство на жени и покрај тоа што знаела каков е. Зошто на крајот од постот става сопствена слика во купачи која нема никаква поврзаност со самиот пост е вториот надреализам момент покрај самиот пост. Познавајќи ја женската "логика" најверојатно поради двојно поентирање против својата соперничка, во случајов адвокатката. Во смисла-Ем со постов те напикав во дупка, ем види каква пичка сум мори.
Е сега не можев да одолеам, а да не и го пробуричкам профилот надевајќи дека има тука уште скриени богатства затоа што ова првото ветуваше такво нешто.
И не се излажав. Имаше неколку бисери како на пример:
и еден апсолутен брилијант:
#женамајкакралица