Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    800

Не знам дали прочитавте Зељо ќе доаѓа кај Вучиќ у Србија.
Ќе дојде да продава вицеви за преговори за примирје. Супер поминува со 40 дневниот план. Кажано му е елај си во Москва. Та и Минск му е блиску.

Ќе дојде да продава вицеви за преговори за примирје. Супер поминува со 40 дневниот план. Кажано му е елај си во Москва. Та и Минск му е блиску.
Не знам дали прочитавте Зељо ќе доаѓа кај Вучиќ у Србија.
Па редно е да му каже фала на Жвалавиот и брат му.. :cautious:
Само нас не прескокна ко да сме шугави :D
ама добро, ние не продаваме оружје како Вучич, така од љубов го дониравме.

Туку мене повеќе ме интригира кај е Биби да дојде фала да им каже :rolleyes:

Украинскиве градски власти подобри од нашиве овде, асвалт ставаат во Славјанск гајле си немаат (можеби Русите платиле).

Да украдат некоја гривна дур можат, дур Русите не им го зеле градпт

Па редно е да му каже фала на Жвалавиот и брат му.. :cautious:
Само нас не прескокна ко да сме шугави :D
ама добро, ние не продаваме оружје како Вучич, така од љубов го дониравме.

Туку мене повеќе ме интригира кај е Биби да дојде фала да им каже :rolleyes:
Ние како сме. Вода нема дури ни техничка по нашата татковина во некои градови а не пак оружје да продаваме.

За поздравување е сепак Сад што ги испорачаа Страјкерите. Сепак даде Македонија помош доста на хунтата од Киев.

Ова ќе да е ЗиЛ имаше вакви АРМ бензинец и тоа 86 октани беа, ѕверови!

Ние како сме. Вода нема дури ни техничка по нашата татковина во некои градови а не пак оружје да продаваме.

За поздравување е сепак Сад што ги испорачаа Страјкерите. Сепак даде Македонија помош доста на хунтата од Киев.
Па мислам дека си ги плативме страјкерите :unsure:

За другото си во право... сигурно Авдеевка има почиста вода за пиење..

Руските вооружени сили создадоа „Украинска доброволна бригада на специјалните сили“ составена од поранешни припадници на украинските вооружени сили.

Доброволниот корпус на руското Министерство за одбрана објави создавање на нова единица (http://t.me/RVvoenkor/118886), во која се вклучени поранешни украински војници кои пребегнале во Русија.
Бригадата е формирана со спојување на неколку претходно воспоставени единици, вклучувајќи ги батаљоните „Максим Кривонос“ и „Олексиј Берест“, одредот „Олександр Матросов“, одредот „Мартин Пушкар“ и одредот „Воин Селифонтов Слободској“.
Овие единици се составени од поранешни припадници на украинските вооружени сили, вклучувајќи ги и заробените.

Па мислам дека си ги плативме страјкерите :unsure:

За другото си во право... сигурно Авдеевка има почиста вода за пиење..
Е да тука некаде ти е споредбата земја што не е во воен конфликт и што е кандидат членка за во Еу и Авдеевка што е фактички срамнета со земја. Секако јас се кладам дека имаа чиста техничка вода таму за разлика од градот под Вардарот пример.

Henry Kissinger in March 2014, with common sense and a warning, which would today be smeared and censored by our political-media establishment as "Russian propaganda":
"Far too often the Ukrainian issue is posed as a showdown: whether Ukraine joins the East or the West. But if Ukraine is to survive and thrive, it must not be either side’s outpost against the other—it should function as a bridge between them… The west is largely Catholic; the east largely Russian Orthodox. The west speaks Ukrainian; the east speaks mostly Russian. Any attempt by one wing of Ukraine to dominate the other—as has been the pattern—would lead eventually to civil war or break up. To treat Ukraine as part of an East-West confrontation would scuttle for decades any prospect to bring Russia and the West—especially Russia and Europe—into a cooperative international system"
** Just a reminder that the people who sell themselves as "supporting Ukraine" destroyed the country

Руските вооружени сили создадоа „Украинска доброволна бригада на специјалните сили“ составена од поранешни припадници на украинските вооружени сили.

Доброволниот корпус на руското Министерство за одбрана објави создавање на нова единица (http://t.me/RVvoenkor/118886), во која се вклучени поранешни украински војници кои пребегнале во Русија.
Бригадата е формирана со спојување на неколку претходно воспоставени единици, вклучувајќи ги батаљоните „Максим Кривонос“ и „Олексиј Берест“, одредот „Олександр Матросов“, одредот „Мартин Пушкар“ и одредот „Воин Селифонтов Слободској“.
Овие единици се составени од поранешни припадници на украинските вооружени сили, вклучувајќи ги и заробените.
Tvoe mislenje sakam, a i na ostanatite clenovi, sto mislite, dali rusive gi forsaat ukrainskive zatvorenici da odat na front ili dobrovolno ovie sakaat da odat?

Ne me sfakjaj pogresno, ja sum za rusive u vojnava, ama razmisluvam objektivno..

Tvoe mislenje sakam, a i na ostanatite clenovi, sto mislite, dali rusive gi forsaat ukrainskive zatvorenici da odat na front ili dobrovolno ovie sakaat da odat?

Ne me sfakjaj pogresno, ja sum za rusive u vojnava, ama razmisluvam objektivno..

pa sekako poveketo zatvorenici doagaat od ruski delovi vo ukraina i se najverojatno rusi. imas celi cheti sto se predale za potoa da se borat za rusija. ne mislam deka se site forsirani, mal del moze ali im e veteno sigurno para, zemja itn...

Back
На врв Bottom