Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
pirinska e nas del. toa "kaj vas" e zasto e pod okupacija.
Ovoj ili epten odlepen ili mozokot popara napraen, no ona so mene ne mi e jasno zosto se dozvoluva uste da viree tuka i da jadi lajna. Toa samo tuka mozi.
Pa i vie stvarno ne znam so mu replicirate.
Ostajtego sam so sebe neka si se ubedva da mu ebam to plemeto tatarsko.

Ова е пиринска песна, измислена е „кај нас“, како што реков во 1900/1901 година. Првото професионално издание е на Ансамблот "Пирин". Дали е објавена во Вардарско? Кога?
На кој јазик се пее песната? :D
Нели децата во Пиринско не го разбирале сопствениот јазик за време на автономијата. :pos:
Пропагандата ви е полна дупки.

Ovoj ili epten odlepen ili mozokot popara napraen, no ona so mene ne mi e jasno zosto se dozvoluva uste da viree tuka i da jadi lajna. Toa samo tuka mozi.
Pa i vie stvarno ne znam so mu replicirate.
Ostajtego sam so sebe neka si se ubedva da mu ebam to plemeto tatarsko.
Најзезнато е што е образуван на македонски јазик, се гледа по пишувањето, асли бугарин ќе има многу правописни грешки и со аи да пишува. Овој е тукашен, роден, учен, хранет ама му влегла пара преку некоја кхм фондација и сега мора да ја одработи. Би шпекулирал и со име кој е ама не сакам да ми се закачат уште будали како него.

Види го роден од варна перник кај и да беше, кур го боли за вмро и историја а оригинал бугарин е со тапија од кан аспарух.

Од нашите си патиме, секогаш и без исклучок.

На кој јазик се пее песната? :D
Нели децата во Пиринско не го разбирале сопствениот јазик за време на автономијата. :pos:
Пропагандата ви е полна дупки.
Дојди во „твојот“ Пирин и прашај на кој јазик се пее песната. Ќе ти објаснат детално.

Дојди во „твојот“ Пирин и прашај на кој јазик се пее песната. Ќе ти објаснат детално.
Дојдено, прашано и побарано 2 червени. Мајсторски спечалени.

Ова е некоја закана од твоја страна?

Или можеби мислиш дека сме заборавиле чија земја е Пиринска и на кој начин ја добивте?
Автоматски споено мислење:

Се продаваш многу евтино. Можеше да побараш повеќе.
„2 червени„ не се однесува на Македонките...ама не ти кажале.

Ова е некоја закана од твоја страна?

Или можеби мислиш дека сме заборавиле чија земја е Пиринска и на кој начин ја добивте?
Зошто мислиш дека е закана? Дојди и прашај, сепак сме „твои луѓе“. ;)

Се продаваш многу евтино. Можеше да побараш повеќе.
Истото го рекоа холандските курви кога Татарија влезе во ЕУ, преку ноќ им ја урнале цената во Амстердам

Истото го рекоа холандските курви кога Татарија влезе во ЕУ, преку ноќ им ја урнале цената во Амстердам
Ова се ваши митови и легенди, исто како и двете црвени. Шега што стана урбана легенда. И денес наивното население верува во тоа и се фали со тоа.

• Хаха
Reactions: A__
Ова се ваши митови и легенди, исто како и двете црвени. Шега што стана урбана легенда. И денес наивното население верува во тоа и се фали со тоа.
Митовите и легендите се одлика на некои минати историски времиња, а не на реалните настани од пред 30-тина години, каде „2 червени„ беа реалност за твоите сограѓанки и дел од „искуствата„ од поедини Македонци.

И пак не ти кажале...

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Најголемиот мит е што ти си го трошиш времето на македонски форум барајќи си го таткото

Back
На врв Bottom