- Член од
- 9 февруари 2016
- Мислења
- 2.614
- Поени од реакции
- 6.174
Во диктатурата ни ти ни ретардот нема да имате право на глас.
Немам проблем со тоа. Во демократијава многу гомнарии поминуваат неказнето зашто немало закон за тоа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во диктатурата ни ти ни ретардот нема да имате право на глас.
Во диктатурата се казнуваат и невини љуге. Сигурно си слушнла како Мао ги терал младите да ги шпиунираат своите родители. Или како Сталин одлучувал кој е за во гулаг и колку миљони љуге изумреле од глад. Колку жени и деца има силовано неговиот полтрон Берија. и сигурно си слушнал за диктаторот Пол Пот. Иначе имаш опција да живееш во диктатура. Северна Кореа на пример. Па ќе ни раскажиш како си поминал!Немам проблем со тоа. Во демократијава многу гомнарии поминуваат неказнето зашто немало закон за тоа.

Znaci kako sto pisav, idealno za Mijalkov I Angusev.На пример, ако плаќаш придонеси во износ од 100.000 денари годишно, ќе се земе предвид и вредноста на бенефициите што си ги користела од државните услуги. Во Македонија, во оваа пресметка би влегувало и користењето на средствата од фондовите за здравство и други јавни фондови или услуги.
Доколку си нето-позитивен, го задржуваш правото на глас, а доколку си нето-негативен, го губиш. Дополнително, овој модел би можел да се надгради со одредени корективни фактори, како што се имање три или повеќе деца, доброволна служба во армијата, учество во работни акции и други форми на општествен придонес.
Samo Severna Korea ja znaete?Во диктатурата се казнуваат и невини љуге. Сигурно си слушнла како Мао ги терал младите да ги шпиунираат своите родители. Или како Сталин одлучувал кој е за во гулаг и колку миљони љуге изумреле од глад. Колку жени и деца има силовано неговиот полтрон Берија. и сигурно си слушнал за диктаторот Пол Пот. Иначе имаш опција да живееш во диктатура. Северна Кореа на пример. Па ќе ни раскажиш како си поминал!![]()
Само Мијалков и Анѓушев плаќаат данок во Македонија? Или имаш потешкотии да ја разбериш идејата што ја презентирам?Znaci kako sto pisav, idealno za Mijalkov I Angusev.
Се зависи од диктаторот каков е.Во диктатурата се казнуваат и невини љуге. Сигурно си слушнла како Мао ги терал младите да ги шпиунираат своите родители. Или како Сталин одлучувал кој е за во гулаг и колку миљони љуге изумреле од глад. Колку жени и деца има силовано неговиот полтрон Берија. и сигурно си слушнал за диктаторот Пол Пот. Иначе имаш опција да живееш во диктатура. Северна Кореа на пример. Па ќе ни раскажиш како си поминал!![]()
Јас да сум диктатор би гледал да живее мојот народ убаво. Како премиер не би можел да оправам некои работи, ама со диктатура многу полесно.

Наодот во америка можеше да се крене против елитите шо силуваат деца ама им го пренасочија вниманието со Иран.А од друга страна левицата остана нема пошто и нивни љуге се вмешани во аферата. Иначе не можиш да гарантираш ни за себеси дека ќе бидиш добар диктатор. Можда првите 2-3 години после егото ќе си го направи своето. не ќе можат ни твоите да те препознаат. Ова не важи само за тебе. Човековата природа е таква.Се зависи од диктаторот каков е.Јас да сум диктатор би гледал да живее мојот народ убаво. Како премиер не би можел да оправам некои работи, ама со диктатура многу полесно.
Вака може и стотици демократски примери да извадиме. Да не почнувам од Америка, каде елитите силуваат деца, па се до некои африкански и азиски пустелии. И јас може да ти кажам оди во Конго да видиме дали ќе ти се допадне.![]()
Ti si toj sto ima poteskotii da razbere kako funkcionira Makedonija.Само Мијалков и Анѓушев плаќаат данок во Македонија? Или имаш потешкотии да ја разбериш идејата што ја презентирам?
Интересна темаДоволно беа одмори, одиме со рестарт на темава. Ќе бидам краток: Да ја укинеме демократијата во следните 20 години и да избереме диктатор.
Едноставно не ни оди со демократија и тоа е повеќе од очигледно. Освен тоа што имаме слобода да јадеме трици на форум, назадуваме во сите сегменти и не сме во состојба да уредиме една мала и убава држава да функционира нормално. Политичарите си прават што сакаат, се богатат, присвојуваат јавни површини и добра. Тонеме во загаденост, не можеме да го средиме сообраќајот, болниците и училиштата ни пропаѓаат, не можеме ни да ги одржуваме. Нема добри иницијативи а ако ги има заглавуваат во бирократија и никогаш не се реализираат. Секоја одлука што се носи е компромис помеѓу партии за остварување на власт, не постои меритократија, секој директор е поставен по партиски клуч, често не ни знаат што им е работа. И да не редам понатаму затоа што реков дека ќе бидам краток.
Значи, да се избере диктатор за наредните 20 години со едноставни задолженија:
- Намалување на јавна администрација и воведување дигитализација за се, од плаќање сметки до поднесување жалби и барања итн...
- Рушење на дивоградби секаде и без исклучок.
- Рушење на легални градби кои се изградени со криминални промени на градежни планови.
- Плажи, паркови и други рекреативни површини да бидат исчистени од комерцијални објекти од траен карактер и да бидат бесплатни за народот.
- Средување на јавен сообраќај, еколошки автобуси, трамваи, дронови, хеликоптери, што год да е.
- Бесплатен јавен превоз. Возен ред и возила кои нема да доцнат.
- Казни за тие што фрлаат ѓубре, ефикасни комунални претпријатија.
- Чиста вода за пиење.
- Поддршка за производители на домашни производи.
- Обнова на болници и училишта. Озеленување на јавни површини.
- Стипендии за деца кои спортуваат. Враќање на спортот. Поддршка на локални клубови.
- Ќорка за сите што мрчат.
После 20 години, диктаторот да си замине и да се воспостави привремена демократија, да видиме дали сме научиле нешто. Ако не сака да си оди да се симне на сила, да се егзекутира, и во наредните 100 години идните генерации да зборуваат колку бил лош и неспособен.
Ајде...
diktatorot (a ne bese diktator) e najdobriot premier koj sto go imala drzavava.А и имавме ние еден диктатор што цела држава со братучед му ја имаа и пак ништо не направија...
Знам многу убаво како функционира Македонија, заради тоа и се иселив. Ти не знаеш како функционира САД а тука се правиш дека знаеш.Ti si toj sto ima poteskotii da razbere kako funkcionira Makedonija.
I vo amerika ne funkcionira demokratijata kako sto ja pretstavuvas zatoa sto nekoj pameten porano sfatil deka ne funkcionira cista demokratija, I pokraj toa pravo na glas imate electoral college.
Ok buddyЗнам многу убаво како функционира Македонија, заради тоа и се иселив. Ти не знаеш како функционира САД а тука се правиш дека знаеш.
Да, како што имам кажано човек е лопов, колку што му дозволува ситуацијата.Човековата природа е таква.
Ах бе, 2 наслови прочитани од соросоидна медиа не ти даваат вистински изглед на тоа што се работи во други држави.Ok buddy
Znaci ne postojat electoral colleges, ne lazat sorosoidite znaci.Ах бе, 2 наслови прочитани од соросоидна медиа не ти даваат вистински изглед на тоа што се работи во други држави.