Се повеќе Кинески брендови на автомбили во Македонија, дали вреди да се ризикува?

• Креатор на темата Креатор на темата Trolejbus
  • Време на започнување Време на започнување
Jas do skoro go imav edno kinesko skuterce, ne mozev ni imeto da mu go kazam. Istera ic da ne e, edno dobri 15 godini, masta mu ja izvajv. I vo vozna sostojba go dadov. To da mozese kutroto da kazva so ne prezivea vo site ovie godini, a i pred toa posto nastaro go zedov, tie italijancite dvotaktni mozat voda da mu nosat.
Ali ajde ke recime deka se pogodi, inaku ne cinat ic. E sega so 50cc ne odese 100km/h tuku najnormalni 50, ali za trc prc, za niz grad do ovde,do onde taman si bese.
Исто и ја, Џон Веј имам 20 години, двотактно... не да отслужи, туку преслужи!
Не ми се дава баш од тие причини, оти е мајка за низ град, и уште оди...
Кога на времето му ставив ауспух, ролни, варијатор... априлиите ги јадеше за доручек ;)
Ама го запоставив оти не сум детиште и само како превозно средство го користев, и ене го уште тера..

BTW заборавив, и Дукати Скрамблер е буквално скраблер богзнае каде у која вукојебина..
Ама битно Дукати е разбираш :rolleyes:
Италјанска машина :rolleyes:
А они у италија појма немаа квалитетет да направат, срање машина, не па сега аутсорсуран богзнае каде
Автоматски споено мислење:

Друже беа само објективни, зж нема што мене да ме лаже пд мн причини ...
важи, ќе им веруваме..

Исто и ја, Џон Веј имам 20 години, двотактно... не да отслужи, туку преслужи!
Не ми се дава баш од тие причини, оти е мајка за низ град, и уште оди...
Кога на времето му ставив ауспух, ролни, варијатор... априлиите ги јадеше за доручек ;)
Ама го запоставив оти не сум детиште и само како превозно средство го користев, и ене го уште тера..

BTW заборавив, и Дукати Скрамблер е буквално скраблер богзнае каде у која вукојебина..
Ама битно Дукати е разбираш :rolleyes:
Италјанска машина :rolleyes:
А они у италија појма немаа квалитетет да направат, срање машина, не па сега аутсорсуран богзнае каде

важи, ќе им веруваме..
Pa dobro e, ete ko za pocetok ti imeto mozis da mu go kazis. Moeto imase ime nekoe kako da frlis metalna kofa po skali, taka nesto :D
Lele od koj motorcinja si imal, od onie umot so go vadat. Poke so brcat otkolku so odat :pos:
I nemoj da vregjas, corsata moja ima italijanski motor. 1.3 jtdi kjuti da ne ja pocudam ko jare e prgava, za sediste lepi ( mozi zato e i skrseno. Ili to ili mnogu agresiven seks ima padnato na to sediste ):D
P.s Ne od mene, jas klecam vkrevet ko gospodin ;)

Не те лажеле, ама објективни тешко.
Не ме сфативте, не продаваат тука возила туку во Гер, имаат преку 25.000 возила на лагер така да немаат причина да лажени да не објкетивен.. знаат што бара и што се троши на Гер пазар...

Не ме сфативте, не продаваат тука возила туку во Гер, имаат преку 25.000 возила на лагер така да немаат причина да лажени да не објкетивен.. знаат што бара и што се троши на Гер пазар...
Дури и да е така...
Како тие имаат допирна точка со кинезите, кога пред некоја година дојдоа на пазарот :toe:
Повеќето коли таму на лизинг ги купуваат, и по 5-6 години, ги враќаат и нови зимаат..

Препродавачите со плацеви не можат ни да помирисаат уште електрично кинеско, освен ако не е тумбано, правено, па да оди под ракав..

Muabetot me potsekja ko gi donesoja prv pat kineskite skuteri na nas pazar. Se ispotepaa, pena fatija na ustite od ubeduvanje nekoi kako 4 taktnite ne cinat, vakvi se takvi se, onakvi se. Kupvajte italijanski aprilija ili koj bea od 3000 evra, ne zemajte kineski za 200, ic ne cinele. Za srekja pak nikoj od kur ne gi mana , a drugoto e istorija.

Исто како дачија дастер што ја кудеа кога беше 12-13к евра нова, сега на x2 цена откако се покажа е супер :)

Исто како дачија дастер што ја кудеа кога беше 12-13к евра нова, сега на x2 цена откако се покажа е супер :)
Па исто, исто, не е...
Кога се појави дастерот, имаше градска кола од оние:клио,поло,корса,208, за 10к еура...
Скоро па голф можеше да се купи за 16-17к.

Инфлацијата си го направи своето!
Плус дастерот на почеток имаше опрема на ниво Лада Нива ;)
И Нивата пак поквалитетен ентериер имаше :D :cool:

Да споредуваме круши со круши, јаболка со јаболка...

П.С. да не ме сфатиш погрешно, Дастерот супер се покажа механички (Рено), ама го возев некое време службено (кога испадна), и сериозно, пластиките внатре беа очај, баш полоши од лада нива!
Вратите пердувче! Лименка кока-кола подебел лим имаше! Мислев ќе се скрши нешто ако ја треснам посилно :rolleyes:

Ама 1.5dci и мењач... бонбона!
За работна кола измислена беше!

Последно уредено:
Па исто, исто, не е...
Кога се појави дастерот, имаше градска кола од оние:клио,поло,корса,208, за 10к еура...
Скоро па голф можеше да се купи за 16-17к.

Инфлацијата си го направи своето!
Плус дастерот на почеток имаше опрема на ниво Лада Нива ;)
И Нивата пак поквалитетен ентериер имаше :D :cool:

Да споредуваме круши со круши, јаболка со јаболка...

Епа ако споредуваме круши со круши нема дастер сув категорија да ги ставаш во ист ранг со клио, корса итн за почеток ;)

Поентата ми беше дека ги кудеа потценуваа, демек немало ни 100к да направат па ќе завршат на отпад (купи дачија па плачи ја)
Еден куп години подоцна евн, мзшв итн ги изнавозија по крш терени нашибаа 300-400к и ене ги уште се тркалаат
Дали ќе биде иста приказна со кинезите допрва ќе видиме, ама често се пуштаат контра негативни реклами од конкуренцијата

Епа ако споредуваме круши со круши нема дастер сув категорија да ги ставаш во ист ранг со клио, корса итн за почеток ;)

Поентата ми беше дека ги кудеа потценуваа, демек немало ни 100к да направат па ќе завршат на отпад (купи дачија па плачи ја)
Еден куп години подоцна евн, мзшв итн ги изнавозија по крш терени нашибаа 300-400к и ене ги уште се тркалаат
Дали ќе биде иста приказна со кинезите допрва ќе видиме, ама често се пуштаат контра негативни реклами од конкуренцијата
Точно, кога испаднаа, реномето на Дачија беше тоа! Купија па плачија, или румунско гомно...

А реално дастерот беше повеќе у класа на пежо партнер, или канго, или така неш, работна кола! Плус СУВ! Убаво си кажа...
Е сега дека на терени одела... мало сутра, по калдрми и селски патишта да!
Нивата остана права царица за на терен.

Никој нормален не го купуваше за семејна кола со причина ;)
Па скоро компактна класа, ако не голф, тогаш меган имаше за тие пари...
Дастерот си беше прашинар првата генерација...

И?
Што дотичниот знае за хибриди?
Муслимански приод кон работите, купи што највеќе има во селото.
И така си возиме голфој :)
Лично тебе не ти е скиснато од лајф коучи?

Хибридот има батерија која по 8-10 години треба да се смени или репарира. Не е ефтина.

И?
Што дотичниот знае за хибриди?
Муслимански приод кон работите, купи што највеќе има во селото.
И така си возиме голфој :)
Лично тебе не ти е скиснато од лајф коучи?

Абе вреќа сол ќе изедеш. До сега сум имал и германец и јапонец и шкода, презадоволен од сите. Следно ќе биде кинез. Ама фактите за Тојота кажуваат како е. Не викам дека треба тоа да ти биде конечен избор, ама не терај имат сега пошто имаш емотивна врска со Пежо.

Абе вреќа сол ќе изедеш. До сега сум имал и германец и јапонец и шкода, презадоволен од сите. Следно ќе биде кинез. Ама фактите за Тојота кажуваат како е. Не викам дека треба тоа да ти биде конечен избор, ама не терај имат сега пошто имаш емотивна врска со Пежо.
Ок, не е важна мојата емотивна врска со било кого и да е.
Јас Лада Нива имав, па си бев супер со неа.
Ама механичар или лајф коуч исто му дојде, секој си гура своја филозофија.
Да го прашаш мојот механичар ќе ти каже дека француз е закон.
Немам ништо против Тојота, ама приказните за супермен ми се гледани веќе.
Е што кинез сега? Купи си Тојота. Не се изневерувај самиот себе.

Back
На врв Bottom