Најдобра гејминг десктоп конфигурација за 30 000 денари

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.943
Поени од реакции
1.859
Имав отворено ваква тема за лаптоп која може да оди во канта пошто родителите на детево ме информираа дека може да се оди на десктоп варијанта.

Не дека може па и којзнае каков десктоп да се земе за овие пари, но од неколку години наназад не сум во тек со хардвер, па ако може некој да ми предложи десктоп конфигурација што би била најдобра за парите. За гејминг конфигурација станува збор.

Ви благодарам однапред!

А да му земиш користен ( максимум 2-3 години ) , ем ќе поминиш и поефтино од 30 000 ем нема да најдиш нов гејмерски за тие пари . Додуша треба и да начекаш добра понуда ама со малку истражување на пазарот за половни компјутери се најдува . И немој да земаш од фирми шо продаваат половни туку од некој сам шо го продава . Јас пред скоро 2 и пол години така начекав прилично добар компјутер за тоа време со поволна цена . Како шо ми велеше типот 3 години го користел во домашни услови , како и да е еве веќе 2 и пол години го имам и немам никакви проблеми . Иначе тоа ми е прв пат да земам половен , предходните 2-3 пати купував нови кои ги користев по околу 8-9 години ( нормално ги надградував колку толку за тоа време ).Малку ми беше шубе да земам половен ама не зажалив ( барем засега :) ).

Плејстешен според мене е подобра варијанта, ако не е задолжително да биде PC.

Ако му е за лабави игри и интегрирана ќе ги вози, па да докупи графичка покасно. Многу лош период за купување ПЦ. Единствено ако може некако АМ4 конфигурација да се склопи за тој буџет.

31.500 ден.

Евентаулно ако му се доплаќа да земат поголем ссд или 5050 gforce.

Иначе на ново под 42.000 денари тешко.
На ова додај и 2500 ден лиценца за Видовс. Малку се 30к, само ентри левел конфигурација се зема за тие пари.

@paraglajder види во сетек и нептун. Непутн имаат gamemaxing прмоција со оној јутуберот му заборавив име. Таму можеш и на рати да земеш ама очекувај цена од 45 до 50к за добар пц кој што ќе ги врти новите игрици.

Барај со поголем ссд немој со 256гб, премалку е.
Еве ти со ддр5 рам 5600мхз и ссд 1000гб https://setec.mk/products/konfiguratsia-amd-gamer-triger-meetion-mouse-keybo
клуб цена 47.999 на 48 рати по 1000ка + камата нешто ситно месец излегува, со вклучено глувче и тастатура, а мониторче ако нема се зема за 3000-5000 ден.

Се под ова ќе биде мачење и незадоволство од корисникот и од плаќачот :)
Автоматски споено мислење:

Плејстешен според мене е подобра варијанта, ако не е задолжително да биде PC.
Не е подобра варијанта. Ако некој бара пц до 30к не очекувај дека ќе плаќа за игри. Крак и терај, башка што пц-то може да се користи и за веб и за филмови и за учење. Универзален продукт.

Би ти препорачал форум ит за ова. Има ликови што продаваат компјутери со мешавина нови и половни делови. Ќе извадиш најдобро за парите. Али и десктоп солиден ти е 70к нагоре. Цениве на Рам и ССД ги кренаа цениве многу.

На ова додај и 2500 ден лиценца за Видовс. Малку се 30к, само ентри левел конфигурација се зема за тие пари.

@paraglajder види во сетек и нептун. Непутн имаат gamemaxing прмоција со оној јутуберот му заборавив име. Таму можеш и на рати да земеш ама очекувај цена од 45 до 50к за добар пц кој што ќе ги врти новите игрици.

Барај со поголем ссд немој со 256гб, премалку е.
Еве ти со ддр5 рам 5600мхз и ссд 1000гб https://setec.mk/products/konfiguratsia-amd-gamer-triger-meetion-mouse-keybo
клуб цена 47.999 на 48 рати по 1000ка + камата нешто ситно месец излегува, со вклучено глувче и тастатура, а мониторче ако нема се зема за 3000-5000 ден.

Се под ова ќе биде мачење и незадоволство од корисникот и од плаќачот :)

Не е подобра варијанта. Ако некој бара пц до 30к не очекувај дека ќе плаќа за игри. Крак и терај, башка што пц-то може да се користи и за веб и за филмови и за учење. Универзален продукт.

Друже ова нема ни Г од гејмер.

Би ти препорачал форум ит за ова. Има ликови што продаваат компјутери со мешавина нови и половни делови. Ќе извадиш најдобро за парите. Али и десктоп солиден ти е 70к нагоре. Цениве на Рам и ССД ги кренаа цениве многу.

Друже ова нема ни Г од гејмер.
Тотално бескорисен коментар, ниту понуди нешто конкретно ниту даде контра понуда на конфигурацијава. Го упати човекот да брка ликови по друг форум да врти броеви и да купи користен хардвер во кеш. Ново си е ново.

Тотално бескорисен коментар, ниту понуди нешто конкретно ниту даде контра понуда на конфигурацијава. Го упати човекот да брка ликови по друг форум да врти броеви и да купи користен хардвер во кеш. Ново си е ново.

ваљда знам повеќе за компјутери од тебе. Со тоа компјутерче ти што му го даваш ќе има проблем и на 1080п медиум сетинзи да игра. Графичката е катастрофа со 4 гига рам. Во денешно време минимумот е 8 гига за графика и 12 или 16 ако сакаш да гејмаш сериозно.

ваљда знам повеќе за компјутери од тебе. Со тоа компјутерче ти што му го даваш ќе има проблем и на 1080п медиум сетинзи да игра. Графичката е катастрофа со 4 гига рам. Во денешно време минимумот е 8 гига за графика и 12 или 16 ако сакаш да гејмаш сериозно.
Па помогни му на човекот а не туку се надмудрувај со мене. Сакаш кур да мериме? Мојот е помал ама повеќе работи.

Не е проблем виндовс. Ако вртел компјутерот некогаш виндовс без проблем се најдува активацијата и со оглед дека е 9тх генерција и има TPM 2.0 ќе се упгрејдува на Win 11.

Имам земено 3 слични конфигурации од ДД Сторе низ годините, додуша последна во 2024 и сите беа коска и еве ги продадов сеуште работат. Единствена мана ако може да се каже е тоа што брендираните компјтери имаа посебни напојувања и ако цркнат од нашава електрична мрежа или гром тогаш се поскапи за сервисирање од обични.

Иначе се магариња за работа, мака си немаат, плус тивки не се ни слушаат.

Не е проблем виндовс. Ако вртел компјутерот некогаш виндовс без проблем се најдува активацијата и со оглед дека е 9тх генерција и има TPM 2.0 ќе се упгрејдува на Win 11.

Имам земено 3 слични конфигурации од ДД Сторе низ годините, додуша последна во 2024 и сите беа коска и еве ги продадов сеуште работат. Единствена мана ако може да се каже е тоа што брендираните компјтери имаа посебни напојувања и ако цркнат од нашава електрична мрежа или гром тогаш се поскапи за сервисирање од обични.

Иначе се магариња за работа, мака си немаат, плус тивки не се ни слушаат.
Брату параглајдер бара гејминг пц за дете од други луѓе. Во таква ситуација не би му препорачал на старо како што @Ron Burgundy влета, ниту пак од ддсторе refurbished. Ако не се погоди компјутерот параглајјдер ќе го јаде курот х 3. Значи не пц за работа туку за гејминг. Еве уште го чекам Рон да даде добра конфигурација која нема да кошта 60 и кусур илјади на ново.

Види јави се кај овие https://www.instagram.com/ccc_macedonia/
Имаат еден i5 9та ген со 16 Г РАМ и МСИ 3060 вентус 8Г за 25000 ден. Оние ддстор се одлепени од реалност.

Брату параглајдер бара гејминг пц за дете од други луѓе. Во таква ситуација не би му препорачал на старо како што @Ron Burgundy влета, ниту пак од ддсторе refurbished. Ако не се погоди компјутерот параглајјдер ќе го јаде курот х 3. Значи не пц за работа туку за гејминг. Еве уште го чекам Рон да даде добра конфигурација која нема да кошта 60 и кусур илјади на ново.

Не сакам да рекламирам, но што си запнал како магаре еве еден оглас од ит.мк. посолидно од ова за игрици за оваа цена тешко да се најде.

Back
На врв Bottom