Судбината на blog.mk

• Креатор на темата Креатор на темата Vasileos
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 јуни 2021
Мислења
325
Поени од реакции
767
Дали некој знае која е судбината на blog.mk сервисот кој беше опериран од он.нет.мк?

Имам букмаркирано една објава од еден под блог на тој сервис чија содржина неможам да ја најдам НИКАДЕ на интернетов а е од исклучителна важност за мене.

Ја започнувам темава со надеж дека магично ќе излезе некој кој има или знае некој што има дамп од базата пред да е прекинат сервисот.

Помири се со тоа дека е отидена. За друг пат или симни ја или на архива направи save.

proba web.archive.org?

Да, со секоја можна варијација и wildcard пребарување.

Помири се со тоа дека е отидена. За друг пат или симни ја или на архива направи save.

Знам, бев дете кога налетав на постот и најверојатно мислев на интернет е се вечно.

Траат стварите додека некој плаќа за серверот.

Па си велиш на некој жал ќе му паднело па ќе ја зачувал базата барем. Еве од пола ден копање, искрено сервисот е прозорец за македонската интернет култура од раните 2010ти, луѓе пишувале, коментирале, жив интернет теорија. Базата би била сигурно не повеќе од едно DVD на времето во размер.

...ако знаеш темата кој ја поставил т.е. името на блогот може да си побараш нешто ако има сејвирано Трендо или да го пронајдеш блогерот.

...ако знаеш темата кој ја поставил т.е. името на блогот може да си побараш нешто ако има сејвирано Трендо или да го пронајдеш блогерот.
Нажалост заборавив да потенцирам дека се сеќавам на насловот и содржината, делумно, но букмаркот е најверојатно на некоја Мозила Фајрфокс инсталација на одамна нефункционален комп.

Dis u? :D (буквално овој линк ми излезе во видно поле истиот момент кога го прочитав коментарот)

Screenshot 2026-07-27 at 21.41.43.png

IMG_8841.jpeg

Cat Meme GIF

Back
На врв Bottom