Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Шо мислите за цитрулин без кофеин, би имало ефект? И ако има кој би го препорачале?

Шо мислите за цитрулин без кофеин, би имало ефект? И ако има кој би го препорачале?

Јас го пијам овој и го мешам со preworkout.

Citrulline%20Malate%20pbc.mk%20olimp1-910x910.png

Najiskreno bez kofein ne ja biduva rabotata, ne e dobar workoutot. Jas zemam citruarginin 1.30h i 30-45 min kafein pred vezbanje

Здраво за почетник во теретана со цел да намали 20кг и да изгради мускулна маса, дали препорачувате други суплементи освен протеин и креатин? И дали 500 калории дефицит дневно е ок за почеток

Здраво за почетник во теретана со цел да намали 20кг и да изгради мускулна маса, дали препорачувате други суплементи освен протеин и креатин? И дали 500 калории дефицит дневно е ок за почеток

Според моето искуство, не ти треба ништо освен протеин и креатин.

Освен протеин и креатин и цитрулин убаци у игра. Ќе ти треба енергија за пумпање.

Не ти треба ништо друго.
Пиши план на исхрана.

Не ти треба ништо друго.
Пиши план на исхрана.

Уште сум во процес на оптимизација, се обидувам неделава макро нутриенти да ги постигнам што треба, тешко ми иде да ја постигнам целта до 200-220 грама протеини дневно во тие калории, се утепав сардини и туни јадење . Дефинитивно ми треба суплемент за протеини, видов како предлог често го имаше во групава па порачав на Whey протеин и креатин од Optimum Nutrition.

Здраво ќе почнувам во теретана (почетник) целта ми е зголемување на мускулна маса и тежината, што препорачувате од суплименти освен веј?

Здраво ќе почнувам во теретана (почетник) целта ми е зголемување на мускулна маса и тежината, што препорачувате од суплименти освен веј?
Eaa, citrulin,glutamin,tricreatin malat,omega 3,6,9.
Pocnuvas so niv i teras celo vreme,pazis na ishrana i rezultatite ke si idat. Citrulin pred trening a odma posle trening dekstroza,kreatin,glutamin i eaa(esencialni amino kiselini)
Whey pred spienje i pomejgu obroci bilo koga.
Prvo naucigi treninzite kako odi proces i polse nekoe vreme mozis ds zemes suplementi nemora sega odma da zemas

• Ми се допаѓа
Reactions: Zet
За разлика од другиот коментар јас би те советувал да почнеш поедноставно, веј и креатин монохидрат.

• Ми се допаѓа
Reactions: Zet
Back
На врв Bottom