- Член од
- 27 мај 2018
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 2.253
Бројката не им паѓа, им паѓа профитот. Тоа е и за очекување кога јутилизацијата им била 30 и нешто%им паѓа
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бројката не им паѓа, им паѓа профитот. Тоа е и за очекување кога јутилизацијата им била 30 и нешто%им паѓа
им паѓа и бројката. Особено значајно им е што им паѓа драстично процентот во Кина.Бројката не им паѓа, им паѓа профитот. Тоа е и за очекување кога јутилизацијата им била 30 и нешто%
Во одредени аспекти на електричните возила, да. Но да кажеш дека кинеските производители како целина ги надминале традиционалните е огромна генерализација.Ги имаа надминато во поглед на електрични возила, не во се.
Можеби ќе се случи, можеби не. Но цела дискусија е што е денес, не што мислиш дека ќе биде за 10 години.Ама на пат се и за другите работи.
Не зборувам дали нов кинез е поевтин од нов европски. Зборувам дека со ист буџет, огромен број луѓе и денес избираат половен европски или јапонски автомобил наместо нов кинески. Тоа само по себе кажува дека довербата и понатаму е на страната на традиционалните производители.вакво нешто нема - бар не во иста луксузна категорија. Новите кинези се 10-20% поефтини од европските + фул опрема најчесто, ама не се поефитни од половен европски или јапонски.
огромен број луѓе купуваат половно бмв место нов опел, тоа се преференци. Нема никакви аспекти, кина има подобри електрично возила од европа во моментот и не е ни блиску. Единствена конкуренција им е тесла.Во одредени аспекти на електричните возила, да. Но да кажеш дека кинеските производители како целина ги надминале традиционалните е огромна генерализација.
Можеби ќе се случи, можеби не. Но цела дискусија е што е денес, не што мислиш дека ќе биде за 10 години.
Не зборувам дали нов кинез е поевтин од нов европски. Зборувам дека со ист буџет, огромен број луѓе и денес избираат половен европски или јапонски автомобил наместо нов кинески. Тоа само по себе кажува дека довербата и понатаму е на страната на традиционалните производители.
Јас од почетокот не спорев дека Кина направи огромен исчекор кај електричните возила. Спорам само со апсолутните тврдења дека ги надминала традиционалните производители во секој аспект, затоа што за таков заклучок едноставно нема основа.огромен број луѓе купуваат половно бмв место нов опел, тоа се преференци. Нема никакви аспекти, кина има подобри електрично возила од европа во моментот и не е ни блиску. Единствена конкуренција им е тесла.
Милам дека никој не се убедува за тоа - и ја глеам кола и сам не би купил од таа причина. Со време ќе се реши и тоа ама цената нема да е толку поволна тогаш.Eve da receme kupuvate nov kinez od ovde https://toltu.com.mk/site1/ ( godina ipol rabotev tamu) i krsis preden branik hauba i eden od farovite, sto mislite kolku ke cekate za rez del?
I naptavte sporedba so bilo koj evropski brend kolku ke cekate rez del l?
Не е баш исто, со моторчињата разликата беше 2-3к со 600,700. Кај колите разликата е 10,20 посто а збориме за суми од 20к плус. Така да не е баш лесен избор.Muabetot me potsekja ko gi donesoja prv pat kineskite skuteri na nas pazar. Se ispotepaa, pena fatija na ustite od ubeduvanje nekoi kako 4 taktnite ne cinat, vakvi se takvi se, onakvi se. Kupvajte italijanski aprilija ili koj bea od 3000 evra, ne zemajte kineski za 200, ic ne cinele. Za srekja pak nikoj od kur ne gi mana , a drugoto e istorija.

Имав една комуникација со 2 лика од Ск, работат за гер фирма за продажба на нови и користени возила, па споделија искуство со кин коли , одговорот беше дека сеуште е рано зш преку ноќ пропаѓаат компаниите и после имат проблем со делови.Беа во кина на некои си саем за коли и вика дека е лудило и не е баш како што нас ни се презентира, т.с. уште е рано за кинезарија ...мачка во вреќа ...![]()
Со Zeekr 9X тргнал на патување од Кина до Европа, теренецот се заклучил откако ја напуштил земјата
Zeekr 9X е луксузен теренец полн со „паметна“ технологија, но еден сопственик во Кина се соочи лице в лице со другата страна на таа огромна интелигенција.kajgana.com
Не е баг, туку фичр![]()
Нормално дека такви ликови кои живеат од тоа, ќе ти речат така!Имав една комуникација со 2 лика од Ск, работат за гер фирма за продажба на нови и користени возила, па споделија искуство со кин коли , одговорот беше дека сеуште е рано зш преку ноќ пропаѓаат компаниите и после имат проблем со делови.Беа во кина на некои си саем за коли и вика дека е лудило и не е баш како што нас ни се презентира, т.с. уште е рано за кинезарија ...мачка во вреќа ...
Jas do skoro go imav edno kinesko skuterce, ne mozev ni imeto da mu go kazam. Istera ic da ne e, edno dobri 15 godini, masta mu ja izvajv. I vo vozna sostojba go dadov. To da mozese kutroto da kazva so ne prezivea vo site ovie godini, a i pred toa posto nastaro go zedov, tie italijancite dvotaktni mozat voda da mu nosat.Нормално дека такви ликови кои живеат од тоа, ќе ти речат така!
Дојди во темана "Најекономично греење" да видиш вработени во Грее рʼшум како прават!
Ма јебеш и Тошиба и Дајкин и Митсу.. само грее намбр уан
@мкд владе сега априлија исто у Кина се штанца, четворотактно е се!
Квалитетот дно! Што ќе платиш, тоа ќе клатиш!
Кинески марки одамна завладеаја на пазарот за скутери, а моторите се следни со CF moto, Benelli и што ти ја знам...
Инаку ја имам bmw направен у индија... Хонда штанца у Тајланд и Малезија, Јамаха исто добар дел од моторите...
Едино Сузуки и Кава се држат колку-толку мејд ин џапан. Ама квалитетот пак е упитен!
Сузуки одамна е пред банкрот!
Друже беа само објективни, зж нема што мене да ме лаже пд мн причини ...ликови кои живеат од тоа