Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
3 pumpi za gorivo, alternator, 4 bobini, 4 svekici, 4 injektori, navodno polovna klapna gas ma da sum siguren deka starata ja cistea, ne mi go opravi problemot so gasenje na kolata posle 10 sekundi startuvanje, koj problem magicno isceznuvase pa posle nekoe vreme pak se pojavuvase, 2 pati relje mi rikna, sitnici od snemuvanje na displej na kompjuter na tablata i slicno nema da spomnuvam. Izgubiv zelba veke godina dena da investiram vo nea pa ja prodadov ucukana so vdlabnata vrata, skinata manzetna, otideni stabilizatori, cauri, gubese antifriz i slicni gluposti, sve prijaveno kaj kupecot ja zema na nevideno. Nemase nekoja kilometraza golema, ama bese stara. Ama zatoa vlecese ko konj.
Автоматски споено мислење:

Polozbata top, malku mi smeta zadnata letvicka pri preglednost ama se drugo mnogu mi se sviga. A visok sum 187, mene mi e preudobna, ima golem gepek sto mi znacese mnogu. Nevoobicaena, ama za moj vkus e super.

Da se kupi kakva sakas, poubava.
Си немал среќа со реното...
Инаку сега укапирав, со здравје да си го возиш цивикот, многу безбедни километри!

П.С. еден познаник што би рекол.. "Да знаеја БМВ мотор да направат, Хонда ќе се викаа!" :pos:

Decki dajte predlog za avtoelektricar u Skopje. Ima neispraven dzek i ventilatorot ne se pali, dzekot sto izleguva od elektromotorot na ventilatorot, pa sakam da go zamenam so 2way deutsch connector.

Поздрав дечки, некој што имал ист или сличен проблем на пежо 207 1.4 бензин сменета ламбдна сонда и пак дава грешка p0134?

П.С. еден познаник што би рекол.. "Да знаеја БМВ мотор да направат, Хонда ќе се викаа!" :pos:
Најако е со тој нивниот 1.4 бензинец во Цитроен, Пежо и Купер мислам го има.
Ау човече, ако носиш чевли поголеми од 43 не го земај, нема сила да те вози ни по град.
Башка уље што си троши, како 30 годишен голф.
Автоматски споено мислење:

Decki dajte predlog za avtoelektricar u Skopje. Ima neispraven dzek i ventilatorot ne se pali, dzekot sto izleguva od elektromotorot na ventilatorot, pa sakam da go zamenam so 2way deutsch connector.
Види со Ице кај Монбат, одма до Новус.
Покасно можам и број да најдам.
Драги исто после Олиписки, пред Џамбо...

Bmw F10 3.0
Se nadevam ovie kineskite pa i japonskite ke stignat barem slicna kilometraza. :icon_mrgr:
E vakvite se na oglas so 204,000
А поновите џерманци еуро 6 се надеваш дека ќе стигнат, или крена раце скроз од нив? :icon_lol:

Бтв, се гледа дека баба ја возела ;)

добри машини има БМВ али само 6 клипа 3000 кубици, малите а и V моторите не им чинат. V демек се над, но ги јадат лагерите на радилицата.

Bmw F10 3.0
Se nadevam ovie kineskite pa i japonskite ke stignat barem slicna kilometraza. :icon_mrgr:
E vakvite se na oglas so 204,000
Honda Accord dizel preminuvaat takva kilometraza. I toa mislam deka toa im e vtoriot dizel motor na Japoncite koi go stavaat vo proizvodstvo. Za zal i nivniot kvalitet opaga, a germanskite odamna se gubre.

Honda Accord dizel preminuvaat takva kilometraza. I toa mislam deka toa im e vtoriot dizel motor na Japoncite koi go stavaat vo proizvodstvo. Za zal i nivniot kvalitet opaga, a germanskite odamna se gubre.
Nova tehnologia novi problemi. Od ko pocnaja da go ukinvat dizelot i pocnaja od 6 na 3 cilindri da vadat motori se znaj so ke bidi od niv.

Nova tehnologia novi problemi. Od ko pocnaja da go ukinvat dizelot i pocnaja od 6 na 3 cilindri da vadat motori se znaj so ke bidi od niv.
Електрични
Бар помалку главоболки со нив :)
Ааааа не немој со батеријата

Електрични
Бар помалку главоболки со нив :)
Ааааа не немој со батеријата
Koj gi znaj. Vnatre se kako svemirski brod na sekade ekrani,kameri,senzori...I so takva ako zaglavime negde mavrovo ili poinakva ako fatat nekoj guzvi i ojde baterijata :pos:
Da se tresam ko liljak dal da pustam klima ili da otvoram zamoj :LOL:

Koj gi znaj. Vnatre se kako svemirski brod na sekade ekrani,kameri,senzori...I so takva ako zaglavime negde mavrovo ili poinakva ako fatat nekoj guzvi i ojde baterijata :pos:
И ја така мислев што е право...
Додека не направивме мала турнеја со Тесла 3 (другар у холандија ја има)
Јебеш се друго, тоа е иднината!

Е да, они горе имаат полначи на секоја бензинска, секој Лидл и сл.
За 15мин на брз полнач мава 50%, скоро исто како бензин да точиш. Додека земеш кафе, испушиш цигара.. она се наполнила!
Клима нон-стоп, музика фулл, пет магариња со вкупно 500 кила :D плус багаж! А багажник како пасат, плус напред уште еден..

Повлекувам гомна што јадев за Тесла после тоа..
П.С. обичен модел 3, ама AWD со појачана батерија и перформанси, заборавив да кажам..

Климата, музика или било кој сензор ти е сосема небитен таму. Минимален потрошувач е тоа. Пример климата на некоја со најслаба батерија би и терала повеќе од 2 дена пред да ја испразни цела батерија (збориме за зимно време)

Додека си во место и не возиш помалку од 1kw ти јаде климата и цела електроника. Додуша од електроника климата е најголем потрошувач.

Електричните низ град се супериорни споредено со обичните, груба математика нека троши и 20kw на 100км (обилни низ град се околу 13-16kw) и си ја полнел дома на ефтина струја цела ноќ во обичен штеќер. Искачи дека ќе идеш низ Скопје денес до работа продавница овде онде цел ден со 1€
Кога ќе додадеш на тоа дек нема промена на уље муље и слично него basic battery check на годишен сервис само искача дека е супер ефтина и економична

Е на автопат почнуваат проблемите, до кај 60км на саат се екстра економични. Од 60 до 90км на саат веќе се гледа зголемено зголемување на потрошувачката (во овој ранг си поблиску до тие 13-14kw на 100ка)
Ама ако имаш малку потешка нога се што е над 90км/час ќе биде заебанцијата гледаш како низ ауспух ти летаат евра

Конзистентност а на батериите во зимски услови полека ја средија, немаат веќе толкави загуби
Ама на “поголеми” брзини уште се мизерни
И ја така мислев што е право...
Додека не направивме мала турнеја со Тесла 3 (другар у холандија ја има)
Јебеш се друго, тоа е иднината!

Е да, они горе имаат полначи на секоја бензинска, секој Лидл и сл.
За 15мин на брз полнач мава 50%, скоро исто како бензин да точиш. Додека земеш кафе, испушиш цигара.. она се наполнила!
Клима нон-стоп, музика фулл, пет магариња со вкупно 500 кила :D плус багаж! А багажник како пасат, плус напред уште еден..

Повлекувам гомна што јадев за Тесла после тоа..
П.С. обичен модел 3, ама AWD со појачана батерија и перформанси, заборавив да кажам..
AWD и перформанси ти прави да имаш мал домет.
Затоа сите long range модели (не на тесла, на кој и да го земеш бренд) имаат погон само на една оска. Трејдаат спортски перформанси за да добијат на домет.

Се сложувам за иднината дека е во електричните, во зависност од намената и сметам дека се веќе подобри од обични
Ама за градски подрачја и добро регулиран маркет на струја. У МКД со толку сончеви денови може партали да направат со панели буквално бесплатно да возиш 60-70% од годината (да не беа ЕВН и влада толку лакоми да те ограничуваат на тоа колку соларни може да имаш и слично)
Ама и возачите да научат дека 160км/час не е тоа што км треба :)

Back
На врв Bottom