Ska Maniac
Бараба
Пак ќе кажам, не знам зашто србите ми ги спомињаш кога мене ми е поентата дека Сребреница намерно се пумпа со бројки.Идентифицирани се сите 8200 жртви, со исклучок на минорен број, наголем дел со ДНК анализи, сега преваранти како тој ликот што си го постирал имало и ќе има, ама тоа не значи дека масакрот не се случил. Дали е тоа геноцид може да се дебатира, дали е етничко чистење или погром, но тоа е повеќе академска расправа и ствар на дефиниции.
Да не споменуваме Вуковар, имам роџак кој имал 18 години и во ЈНА 1991 као идемо на вежбу и цела касарна ја испразниле и ги пуштиле на Вуковар. Наголема пирова победа евер, откако го зазедоа градот по таква фрапантна цена немаат сила да удрат на Винковци или сачувај боже Осијек.
И таму масакрираа, сите ранети во болницата ги одвеле до широка јама изнад која ги ликвидирале.
А за косово не знам ни сам што воопшто планираа, дали имаа некој кохерентен план, поделба барем со териториите кои имале вечина свбско население да се приклучат кон Србија (тогашна СРЈ) а остало останува за шкиптарана.
Ги правиме шкиптарите мајмуни и вакви или онакви ама се позиционираа невероватно добро при балканските кризи 1991-2008
Србите и Хрватите се геноцидни народи.
Босанците имаат капацитет за масакри и етничко чистење, но далеку од геноцид.
Црногорците не знам.
Македонците и Словенците не се геноцидни народи.
П.С. Сврското владеење со Македонија 1912-41 било далеку полошо отколку она на бугари 1941-44. Само за првите три години од окупација имаме две големи востанија каде Македонци и Албанци се здружуваат за да го истераат окупаторот. Илјадници луѓе се масакрирани во неколкуте центри на отпорот. Следеле репресалии од типот силувања, изживувања, палежи, ставање иќ на секое мкд презиме, довлечкување на колонисти тука и што све не.
Да, србите се геноциден народ.
Има чатови каде бошњаци договараат за 3000 конвертибилни некој починат да го продадат дека бил починат во Сребреница.
Башка викаш 8200. Со темпово ко што тераат 20-30 нови секоја година, за 50 год ќе бидат 9000.
Каде е логиката ?