Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со Д.Митев, Самоил и Немања Џигеровски кој е роден САМО 5 дена порано за да не може исполнува услови да настапува за генерација 2006, можевме да се прошетаме на првенствово до медал.
Прво не сфатив зошто сме во 4-ти шешир и ни падна ваква група, кога на прошлото ЕП бевме 9-ти (тоа барем треба да значи втор шешир?). Второ, не знам зошто не ги зедоа тие тројца? Цел треба да е да минимум да се отиде на светско (а таму ако сакаат нека се воигруваат и со втори постави). Оваа генерација не виде кадетско светско. Ќе видиме дали ќе бидне и јуниорско.Со Д.Митев, Самоил и Немања Џигеровски кој е роден САМО 5 дена порано за да не може исполнува услови да настапува за генерација 2006, можевме да се прошетаме на првенствово до медал.
Тројцава нормално најмногу двојат и веќе играат сериозен сениорски ракомет.
Но има многу материјал во Поповски, Матески, Николовски, Ѓокески, Дамчевски (кој експлодира на шампионатот во Скопје) добар дел од овие се и од 2008 ген.
Пишав и претходно во некој пост, едвај чекам да почни Супер лига па да ги видиме во сениорски ракомет.

Тоа е веќе друга работа. Епа нема да е лошо на тоа СП во фул состав да отидат дечките.Инаку за муабетите дека не се пласирале на СП како генерација и им е ускратена шансата, ако не грешам Македонија е домаќин на следното младинско СП, па секако ќе играат. Можеби е и тоа дел од калкулација, побитно им е да најдат уште некој ротациски играч отколку резултат сега.
Браво за дечките, тимот кој е испратен е заподолги патеки од кој за 2 год треба да го имат максимумот на вакво натпреварување.Тоа е веќе друга работа. Епа нема да е лошо на тоа СП во фул состав да отидат дечките.
На Македонија и било одземено домаќинството на Светското младинско . Така има пишано судијата Крки на објавата кај 24ракомет.
Според менеИ вака после првенството, какви се впечатоците? Притоа за мундијалот во Скопје наредна година, имам слушнато дека е во план да се пуштат кадетите да го играат, со по неколку играчи од младинскиов состав. Ако се водиме по сегашната слика, кои би биле тие?
Не можам баш да ја разберам таа логика, ама ајде ќе видиме.И вака после првенството, какви се впечатоците? Притоа за мундијалот во Скопје наредна година, имам слушнато дека е во план да се пуштат кадетите да го играат, со по неколку играчи од младинскиов состав. Ако се водиме по сегашната слика, кои би биле тие?
Звучи коректно, би го додал и Мики Лазов од постарите како поразноврсна и искусна опција. Освен тоа, уште по некое лево крило фали, од младинците би бил Ѓокески, од кадетите ми се допадна досега Ѓорѓиевски.Според мене
Голмани - Николовски и Фехми
Бекови - Трајче Костов, Марко Ѓорчески, Давор Крстески, Марин Крстевски, Андреја Угриновиќ, Горазд Дамчевски, Ангел Кленковски
Пивот - Матеј Тевдовски, Лука Лешниковски, Христијан Вујичевски
Крила - Лука Јовиќ, Бобан Поповски, Андреј Георгиев (одигра за 10-ка против Грција пред два дена на пријателските).
Не можам баш да ја разберам таа логика, ама ајде ќе видиме.
Инаку кој ги гледаше натпреварите баш ме интересира еден рекапитулар да направи. Крајниот исход е очекуван, дури и добро е што не беа декласирани од никој освен од Данска (со оглед дека беа без Митев и Ристевски). Јас не гледав, не можам да коментирам.
Мислам дека со обзир на тимот и квалитетот кој го имавме на располагање, резултатот е реален. Дефинитивно останаа натпреварите со Хрватска, Австрија и Полска како пропуштени шанси. Некои чудни одлуки и ротации, доста слаба одбрана. На крајот на денот очигледно е дека оваа генерација е ставена во сенка, со нов тренер на месец пред првенство тешко дека може да се фати ред.Не можам баш да ја разберам таа логика, ама ајде ќе видиме.
Инаку кој ги гледаше натпреварите баш ме интересира еден рекапитулар да направи. Крајниот исход е очекуван, дури и добро е што не беа декласирани од никој освен од Данска (со оглед дека беа без Митев и Ристевски). Јас не гледав, не можам да коментирам.