- Член од
- 13 април 2021
- Мислења
- 5.478
- Поени од реакции
- 16.620
Колку време пиеш 3гр и колку си тежок ако не е тајна?Зависи од препораката на самиот креатин. Моментално пијам од MyProtein - 3 гр ми е дозата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Колку време пиеш 3гр и колку си тежок ако не е тајна?Зависи од препораката на самиот креатин. Моментално пијам од MyProtein - 3 гр ми е дозата.
Јас колку што знам креатин монохидратот е екстремно стабилен на ниска пх, т.е кисела. Помалку од 1% се уништува во желудникот, остатокот оди во цревата каде што апсорбира. А тоа што кај некои луѓе не делува е веројатно заради тоа што имаат полни залихи. Со последната реченица се слагам.Секој човек реагира различно на креатинот, тоа највеќе зависи од нашата Ph вредност што ја имаме. Голем дел од тој креатин што го внесуваме кај некои луѓе се уништува уште во желудникот и останува многу мала грамажа од внесената да се искористи. Тие луѓе што не приметуваат разлика со креатин монохидрат нека пробаат поскапа варијанта KreAlkalyn. Најчесто е во капсули и се употребува многу помала доза од тие 5грама кај обичниот монохидрат.
Пак ќе напоменам ова функционира само кај луѓе што не делува монохидратот и што немаат приметено буквално никаква разлика.
Инаку не се исплати, не давајте пари ради реда.
О пијам неколку години, ама како што реков зависи од марката и препорачаната доза. 75-6 кила бев до пред пола година, сега сум 70, на 180цм висина. Средив исхрана, пешачење секој ден, тренирам 3-4 пати неделно, не јадам касно и се исчистив доста. Главно заради висок холестерол и шеќер во крвта го направив ова, иако се хранам нормално. Ама за некој месец пак ке се вратам на 75, се надевам мускули.Колку време пиеш 3гр и колку си тежок ако не е тајна?
Тенк ју. Немам пиено досега креатин, искрено малку сум и скептик, па ова сакам да биди и малку како личен експеримент. Не знам колку долго ќе го пијам, ќе почнам со 3 гр, ќе видам како ќе реагира телото со издржливост, сила и тонус.О пијам неколку години, ама како што реков зависи од марката и препорачаната доза. 75-6 кила бев до пред пола година, сега сум 70, на 180цм висина. Средив исхрана, пешачење секој ден, тренирам 3-4 пати неделно, не јадам касно и се исчистив доста. Главно заради висок холестерол и шеќер во крвта го направив ова, иако се хранам нормално. Ама за некој месец пак ке се вратам на 75, се надевам мускули.
Креатинот како што кажав е најспитан и безбеден фитнес суплемент, исто помага на мозочната функција. Нема причина да бидеш скепткик. Само пиј доволно вода.Тенк ју. Немам пиено досега креатин, искрено малку сум и скептик, па ова сакам да биди и малку како личен експеримент. Не знам колку долго ќе го пијам, ќе почнам со 3 гр, ќе видам како ќе реагира телото со издржливост, сила и тонус.
Креатин ти е добро ако вежбаш со тежини. За поаеробични вежби нема голем ефект.Тенк ју. Немам пиено досега креатин, искрено малку сум и скептик, па ова сакам да биди и малку како личен експеримент. Не знам колку долго ќе го пијам, ќе почнам со 3 гр, ќе видам како ќе реагира телото со издржливост, сила и тонус.
Знам де,Креатин ти е добро ако вежбаш со тежини. За поаеробични вежби нема голем ефект.

Od kreatin edina dobivka ima petleto so ke mu bidis sluga da moca na sekoe.Креатин ти е добро ако вежбаш со тежини. За поаеробични вежби нема голем ефект.