Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Клубот нема/ше план како пред се води еден фудбалски тим.

Погледни ја американскава политика на светското и јасно е, дека немаат врска како се води еден евент, што е фудбал, како изгледа фудбал итн.
Не е само пари, купување и дупки во закон.

Млади играчи не се развиваат тек тако поготово не во премиер лига, затоа велам најбитно е оваа сезона да се даде тотална подршка на Алонзо, кога веќе клубот се одлучи за него.

Делап им беше тотален промашај, како ликот заборави да игра фудбал во рок од 2 месеци ми е енигма.
Од сите напаѓачи што беа достапни на маркетот нашиов искочи дека е најутепан.

Од сите тие што ги наброја Зоки еден да составиш нема асален да излезе.
Се надевам дека летово доаѓа во план купување на класичен добар шпиц.
Кејн и Халанд покажаа на светсково што значи добар напаѓач во тимот.

Ситуација со Енцо мора да се реши.
Не може да се веруваат на шпекулации во денешно време се и сешто се пишува за кликови.

Но ако навистина Енцо флертуваше со Реал а од клубот тоа треба најдобро да го знаат и сега излезе дека Реал не сака да го купи сезонава, што не значи дека нареднава нема да тргнат по него и овој почне да плаче за трансфер треба уште сега да го шитнат па макар и за 20-30% помала сума за да се испрати јасна порака до останатите играчи.
Автоматски споено мислење:

Сезонава повеќе шанси има Челзи да преживее без битни играчи кога веќе сме надвор од Европа, со катастрофа сезона предводена токму од тие играчи Кукуреља, Енцо, Палмер, Нето итн ако бараат излез наместо да превземат одговорност за катастрофата што ја направија слободно надвор.

Единствен играч во тимов што е здрав и има победнички менталитет е Енцо.

Палмер го сјебаа. Рис е вечито повреден.

Испод 200м цена нека не прифаќаат за Енцо.

Палмер го сјебаа.
Не се слагам. Ако мислиш за менталитетот дека му го сјебале, не се сложувам.
Уште гризе, го нервираат порази, има победнички менталитет, знае сам да проба нешто ако не оди.
Ако мислиш за пад на квалитет оваа сезона или нешто такво ок, ама ја мислам дека и Палмер има победнички менталитет. Кукуреља исто...ама веќе не е со нас :(
Каиседо и Педро се ок за тоа што се, ама секако се малце порезервни играчи од тој аспект на менталитет. Рис исто уште гризе, ама за жал е повреден како што кажа :(

Можеби и ќе остане, ќе видиме, ама ако си оди... да, од здрави играчи што би умреле на терен за победа само Палмер ќе остане :(

Не се слагам. Ако мислиш за менталитетот дека му го сјебале, не се сложувам.
Уште гризе, го нервираат порази, има победнички менталитет, знае сам да проба нешто ако не оди.
Ако мислиш за пад на квалитет оваа сезона или нешто такво ок, ама ја мислам дека и Палмер има победнички менталитет. Кукуреља исто...ама веќе не е со нас :(
Каиседо и Педро се ок за тоа што се, ама секако се малце порезервни играчи од тој аспект на менталитет. Рис исто уште гризе, ама за жал е повреден како што кажа :(

Можеби и ќе остане, ќе видиме, ама ако си оди... да, од здрави играчи што би умреле на терен за победа само Палмер ќе остане :(
Пардон. Ќе ме извиниш Касеидо е вториот. Куркуреља не е наш играч. Рис може и уште 30 години да гризи ама кога неможе да му издржи телото месец дена без повреда толку е.

За Палмер и Жоао дискутабилно. Палмер ќе треба да докаже сега сезонава наредна исто како и Жоао дека не се уан сизон вондер. А и не тоа во прашање. Туку да излезеш и да решиш големи утакмици.

Да не бидеш путе да превземеш одговорност. Можам да кажам дека и Естевао таков впечаток ми остави.

После оваа хаотична сезона само Каиседо реши да потпише нов договор и покажа знаци дека сака да остане.

Андреј во Јунајтед.

Не знам.

Беше талент, сметаа ептен на него.

Сега се ослободуваат од него.

Значи не мислат дека веќе е добар играч/голем талент?

Ако е тоа така... Зошто оди во Јунајтед, екипа што догодина ќе игра ЛШ и е подобра од нас? Они знаат нешто што ние не знаеме?

Или е ова уште еден случај каде што сме Борнмут и најдобрите таленти ни ги земаат подобри екипи??

Претпоставувам логиката е "летна распродажба" - штом не играме никаде ќе играат со 3 играчи на позиција... што може да е ок........ ама една од опциите ти е Есуго што е во моментов преку сила на исто ниво со Андреј, а другата опција е Лавиа кој ќе изигра 3 утакмици пред да се повреди пак.

Ако го продадат Ензо... стварно ќе мора all in на Џака да одат :ROFLMAO:

Прочитав дека самиот барал трансфер, колку е точно незнам.

Ако е така во ред во спротивно е грешка. Остануваме со стаклениот Лавија и Есуго кој имаше долга повреда и воедно е без искуство.
Доколку решат да го убедуваат Џака мислам дека мора уште еден во средина што е возможно.
Ако се остварат овие два трансфера радо би ги пуштил и Есуго и Лавија некаде на позајмица, Лавија пред се да видиме дали ќе фати ритам од неколку месеци без да се повреди а Есуго поради искуство.

Каиседо, Џака, Енцо и плус уште еден би било сосема доволно.

Замисли да си спортски директор во Челзи.
Имаш ситуација (шпекуцлација е ова): Алонсо го бара Алекс Скот, па за да го земам ми требаат 50м.
Имаш 2 опции:
1. Продај ги Лавија и Есуго за испод цена, секако не играат, дај ги по 20-25м и намали 2 плати.
2. Продај го Сантош во Јунајтед, појачај го директниот конкурент, изгуби одличен играч и ослаби се во ширина на тимот.

Ја одбираш опција 2, секако. Не мора и да мислиш, одма, опција 2.

Не ми се јасни, единствено ако Алонсо не го сака во тимот плус самиот да има побарано да си оди.

1 потег прават супер, 5 грешка.

Imam edno pravilo vo posledno vreme a toa e, ako na reddit i forumi plachat po odreden igrac, togas nema potreba da se zamaram za toj igrac, isto i koga ke dojde a e poln so pofalbi od reddit strucnjaci, ondak u start sum rezerviran za istiot igrac.
Ovoj Santos e onaka, se najavi kako ogromen talent, generaciski bla bla, lider na mladi na Brazil ama ne uspea nikako da se nametne nitu pa da pokaze zosto e ogromen talent, uste eden vo niza igraci sto igraat samo sigurni, kratki pasevi, nisto posebno, znae cesto i da se izgubi na sredina i da izgubi topka nonshalantno. Trebashe da bide zamena za Caicedo ama ne igra 6ka i nema IQ za taa pozicija, kako box to box ima potencijal ama vo PL i ovoj ritam, ne znam dali ke go postigne. 50m za vakov neobrusen igrac e ok, inicijalnata kocka ja vratija so profit, mislam deka so Barco kako negova zamena nema nikakva razlika da primetime.

Иако ова го знаевме уште со месеци, сега и официјално е тука.

Ме интересира дали ќе го позајмуваат уште одма или..

Огромен талент, уште еден од низата луѓе што ми се "auuu ovoj kakov talent e, samo ako mu dadat shansa ima da bide world class"

До сега буквално ниту еден од играчи за кои што сум бил хајпнат не добил шанса кај нас :ROFLMAO:
Ваљда Естевао ќе биде првиот? Ќе видиме кој ќе биде вториот и кога :ROFLMAO:

Иако ова го знаевме уште со месеци, сега и официјално е тука.

Ме интересира дали ќе го позајмуваат уште одма или..

Огромен талент, уште еден од низата луѓе што ми се "auuu ovoj kakov talent e, samo ako mu dadat shansa ima da bide world class"

До сега буквално ниту еден од играчи за кои што сум бил хајпнат не добил шанса кај нас :ROFLMAO:
Ваљда Естевао ќе биде првиот? Ќе видиме кој ќе биде вториот и кога :ROFLMAO:
Како што читам ќе играме со 3 позади и овој ќе иде на лев вингбек.

Агентите на Гарначо работеле да најдат друг клуб значи дека не го планираат.

Единствено Ензо ќе си остане без нов клуб, или во превод
1784023591055.png

Back
На врв Bottom