Уште прошлиот натпревар кога ги извади КДБ и Доку пркнаа. Денеска полн погодок.
Да имаше муда Мартинез истото да го направи со Роналдо, они утре ќе играа со Швајцарија.
Mnogu paga fokusot na Ronaldo, a ne striktno na Martinez koj usra i zlatna generacija na Belgija, a i koga ke se vidi cela negova trenerska kariera, ogromna nula e, 9-0 ima izgubeno u PL od Celzi, ne moze da si ni prosecen trener ako timot ti primi ebani 9 gola u najako prvenstvo vo 90 minuti.
Nego muabetot mi e, Martinez imase sredina sostavena od Vitinja i Neves, veke super uigrani od PSG i mozda najakite srednjaci za minatite 2 godini, i pred niv go imase Bruno Fernandes koj go srusi all time rekordot na asistencii vo PL minatata sezona. Sto ovie trojca uspeea da kreiraat za Portugalija sezonava, Haland sam ima kreirano poveke sansi od niv, takva statistika vidov, znaci nastrana golovite na Haland, sansi za drugi sto kreiral, poise ima.
Mi izlagaat rilsovi od vitinja i neves, celo vreme pas nanazad, bukvalno, i taka si bildaat statistika na tocni dodavanja, ne veruvam da e ova slucajno, nema sansa site trojca vaka da potfrlat, ednostavno Martinez ne uspea da go iskoristi najakoto oruzje sto go ima vo ekipa, a toa e trioto vo sredina, koe totalno potfrli. Ronaldo samo go trga vnimanieto od glavniot problem sto portugalcite go imaa na ova svetsko prvenstvo, nastrana toa sto on e star, najmalce e kriv sto na nisto ne licea, i da ne igrase epilogot so ovoj super prosecen trener ke im bese ist.
Vcera da ne go stais Ramos isto taka, koj ti donese pobeda so Hrvatska, uste edna od mnogute kriminalni odluki na Martinez.