Мислиш дека е Ром?
За напаѓачите сум едно 90% дека е огранокот на Шверцери од Ченто и тоа можеби погрешиле сакале Македонец да нападнат. Чаир го решија се чувствува притисокот кон Ченто, Бутел, Гази Баба општо....
Баш така. Се врши притисок да го завземат северниот дел на Скопје. Проблем им се уште Бутел, Гази Баба, Железара, Автокоманда, Маџари, Визбегово, Радишани, Стајковци. Посебно Стајковци преку кое Ченто ќе се спои со Арачиново. Не се тие глупи.
Баш така. Се врши притисок да го завземат северниот дел на Скопје. Проблем им се уште Бутел, Гази Баба, Железара, Автокоманда, Маџари, Визбегово, Радишани, Стајковци. Посебно Стајковци преку кое Ченто ќе се спои со Арачиново. Не се тие глупи.
Нормално дека не се глупи, оти има поглупи и од нив, а тоа се кратковидите Македонци, на кои „не и текиња„ во што е вицот од делувањето од „брачата„ па продаваат станови низ наведените населби и се дослуваат во мнозински македонски населби.
Дивото градење низ Чаир-махала е токму со таа цел-привлекување и вдомување на што повеќе од „нивните„ и создавање етнички чиста „енклава„ во Шкупими.
Битно е дека „Заветна„ е најслушана трака од „сердарите и војводите„.
Автоматски споено мислење:
За тие има само една солуција : враќање со иста мера друг излез не гледам. Е сега на нас е дали сме спремни како народ до крај да одиме.
Kako ke gi zazemat ovie teritorii, osven vo mozna vojna kade ke se raselat drug nacin nema, toa se ogromen broj na makedonsko naselenie po site ovie naselbi, od druga strana kaj niv nema koj tolku da kupuva kako porano. Pogolem problem e sto oni kupuvaat od drugata strana, sekoj malku situiran soson saka da zivee vo karpos, tafta so sto gi zagrozuvaat tie naselbi ali bilo kako bilo izmezan e gradot etnicki i vo sekoj sleden konflikt bi bil haos po obicnoto naselenie.
Не е единствена солуција и не треба да биде. Овие проблеми се решаваат институционално. Ги кршиш од ќотек на секој ваков инцидент, им ги затвораш сите нарко босови од реонот Хасанбег-Арачиново и сами ќе си се отселат.
Никој не е будала да тера битка во која едната страна не одговара за носење оружје, а ти ќе одговараш ако се браниш. Ние пред светот сме претставени како угнетувачи, они како жртви. Пробај прободи некого со нож таму, Дуа Липа ќе излезе на социјални мрежи да плаче, не па тукашните организации.
Ама не ги гонат институционално затоа што ваквите кланови им ги носат победите на избори за градоначалници. Плус товарат мито колку ти душа сака.
Следи ја објавата на Орце за тобакото Али. Се сликал дека СЕ ДОГОВОРИЛ СО ГАЗДАТА ЗА ДИСЛОЦИРАЊЕ НА ДРУГА ЛОКАЦИЈА НА ОБЈЕКТ КОЈ Е ДИВОГРАДБА, ИЗГРАДЕНА НА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА И ПЕШАЧКИ ПРЕМИН. Еееееј, ова го објавил градоначалникот, сликани насмеани со тој ропакот албански. Место да пуштеа ебр да ги згази од ќотек и со багер да му ја срамнат со земја, како во секоја нормална држава, каде што функционираат институциите.
Се додека се договараат со племето, наместо да го тепаат, нема да имаме држава. Додека не искочи полицијата да си ја заработи платата со тоа што ќе удри 100 пендраци на шиптaрски грб по џандар, на секој нивни протест па макар и бил за затварање на нелегален пешачки ние ништо не правиме. Ќотек и само ќотек за тоа племе што разбира само три работи во тие нивните црпки: пари, дрога и ќотек. Првите две работи не им фалат, им фали стапот по грб.
Апла си во право. Во ситуација каде малолетно дете е прободено 7 пати и удирано со кундак од пушка (обид за убиство) од возрасни мажи, во најмала рака насилнициве треба да легнат двоцифрен број години и да одговараат за надомест на штета. На тоа дете младоста нема кој да му ја врати, он тек ќе живее со последиците од ова што е трагедија. Државата треба да покаже капацитет, има закон за спроведување каде што треба да се заштити дете и јавен интерес (после вакви настани, јавноста е истрауматизирана од тие снимки, од наративот, родители се преиспитуваат дали децата да ги оставаат на улица), државата мора сурово да реагира, и секој учесник да го прати долги години во зандани. Во вакви случаи се покажува што е држава и се остава пример.
За дивоградбите исто. Си изградил на своја воља, по свој ќејф, на простор што е јавен, без никаква дозвола и сопственост? Си има закон, постапка, се спроведува. Се буни, не ти дозволува да рушиш? Попречување на службено лице во вршење на службена, чао пријатно. Ако на толку вработени џандари неможат закон да спроведат, боље нека ги отпуштат ако се бескорисни, џабе плата им даваат.
Лихва. Дужел пари. Ќе земам бело или жуто, ќе го растурам и нема да им платам на тие што ми го дале. Тоа е причата.
Остај ти тоа мајка му што вика не ги знаел овие.
Лихва. Дужел пари. Ќе земам бело или жуто, ќе го растурам и нема да им платам на тие што ми го дале. Тоа е причата.
Остај ти тоа мајка му што вика не ги знаел овие.
koja lihva 14godini ima deteto ne si prai filmovi u glavata, deteto ripa da odbrani makedonec drugar i go jade on, kako vi teknuvaat vakvi crtani filmovi alal da vi e
koja lihva 14godini ima deteto ne si prai filmovi u glavata, deteto ripa da odbrani makedonec drugar i go jade on, kako vi teknuvaat vakvi crtani filmovi alal da vi e
Kako ke gi zazemat ovie teritorii, osven vo mozna vojna kade ke se raselat drug nacin nema, toa se ogromen broj na makedonsko naselenie po site ovie naselbi, od druga strana kaj niv nema koj tolku da kupuva kako porano. Pogolem problem e sto oni kupuvaat od drugata strana, sekoj malku situiran soson saka da zivee vo karpos, tafta so sto gi zagrozuvaat tie naselbi ali bilo kako bilo izmezan e gradot etnicki i vo sekoj sleden konflikt bi bil haos po obicnoto naselenie.
Нема веќе војна со оружје тие не се луди пробаа во 2001 и после 2001 со некои акции Планинска бура, Куманово итн видоа дека по оружје само ќе загубат многу луѓе кои би им требале во наталитетската војна.
Тие со наталитет и ситни притисоци гледаат да го решат следен Бутел, а потоа Гази Баба.
Македонците сакаат да живеат во поурбанизираниот, а нив не им е важно само да се симнат од планина и да го окупираат тој дел. Тие се спремни на СЕ, а ние НЕ.
Гледај го Ченто до пред 20 години и повеќе тие не беа повеќе од 10% сега нивниот број е каде каде поголем. Нивниот притисок кон нас од 2001 наваму потајно е присутен. На улица преку ден добар ден и репект, а навечер ситни финти и притисоци ќе те натераат да го бараш новиот дом кон Автокоманда или Аеродром. На тоа мислам цело време бидејќи нема никаква реакција од наша страна и најголем проблем е што ние ПРОДАВАМЕ, а тие КУПУВААТ и по 50 год ќе ти рече : бате ти ми го продаде станот имам доказ од нотар за тоа.
Не е единствена солуција и не треба да биде. Овие проблеми се решаваат институционално. Ги кршиш од ќотек на секој ваков инцидент, им ги затвораш сите нарко босови од реонот Хасанбег-Арачиново и сами ќе си се отселат.
Никој не е будала да тера битка во која едната страна не одговара за носење оружје, а ти ќе одговараш ако се браниш. Ние пред светот сме претставени како угнетувачи, они како жртви. Пробај прободи некого со нож таму, Дуа Липа ќе излезе на социјални мрежи да плаче, не па тукашните организации.
Ама не ги гонат институционално затоа што ваквите кланови им ги носат победите на избори за градоначалници. Плус товарат мито колку ти душа сака.
Следи ја објавата на Орце за тобакото Али. Се сликал дека СЕ ДОГОВОРИЛ СО ГАЗДАТА ЗА ДИСЛОЦИРАЊЕ НА ДРУГА ЛОКАЦИЈА НА ОБЈЕКТ КОЈ Е ДИВОГРАДБА, ИЗГРАДЕНА НА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА И ПЕШАЧКИ ПРЕМИН. Еееееј, ова го објавил градоначалникот, сликани насмеани со тој ропакот албански. Место да пуштеа ебр да ги згази од ќотек и со багер да му ја срамнат со земја, како во секоја нормална држава, каде што функционираат институциите.
Се согласувам од наша страна нема институционална одговорност едноставно МВР не работи само зема плата е тоа е.
Мене целава ситуација на Македонците од Скопје Север и Тетово ме потсетува на комитско време кога Македонците морале сами да се организираат што против качачките банди што против башибозукот бидејќи Валијата/Кадијата/Пашата ништо не превземале за да се заштити народот.
Друго си пишал Дуа Липа ќе протестира. Тоа се вели СОЛИДАРНОСТ тие каде и да се се солидаризираат со нивните едноставно секој нивен е важен,а кај нас секој еден наш е само непозната бројка која ја немаме лесно за замена, а се однесуваме како да сме 30 милиони народ.
Нормално дека не се глупи, оти има поглупи и од нив, а тоа се кратковидите Македонци, на кои „не и текиња„ во што е вицот од делувањето од „брачата„ па продаваат станови низ наведените населби и се дослуваат во мнозински македонски населби.
Дивото градење низ Чаир-махала е токму со таа цел-привлекување и вдомување на што повеќе од „нивните„ и создавање етнички чиста „енклава„ во Шкупими.
Битно е дека „Заветна„ е најслушана трака од „сердарите и војводите„.
Да земам еден пример Владо Јаневски се до смртта не ја продаде куќата во Чаир сите треба да се огледаат на тоа. Ти живеј на пример во К.Вода но станот во Бутел не го продавај на нив утре или по 50 год ќе речат имам документи ти ми го продаде станот е сега е мое. Знаете како велат на кого се овците негова е и ливадата. Кога нема да има ни 20 Макеонци во тој регион како ќе ги мотивираш останатите да бранат тој дел.
Арачиново до 2001 беа 20/25% Македонци сите ги продадоа куќите за ефтини пари и побегнаа Аеродром и тие краеви и што направија ? Поголема штета национална. Не продавај ! Нека се сруши куќата од старост но не продавам така имам и право да се вратам некогаш кога ќе има подобри животни услови.
Ние мислиме само за себе и од денес за утре, а тие се солидарни и размислуваат мин 20 год напред.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.