Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
od 2016 ste vo procedura ?Ne znam samo šta da provere kada apliciraju na osnovu mene koja imam bugarsko državljanstvo
aha okMoja procedura je završena. Dobila sam državljanstvo. Deca su od 2023. godine.
svedoci toa vreme zavrsi, odi vo maticno da ti ispravat greski,ama neznam kako odi za covek koj e pocinatЗдраво
Сакам да аплицирам за државјанство врз основа на тоа дека прадедо ми бил бугарски војник. Е сега како оди процедурата со оглед на тоа што на тој документ е пишан под друго име и презиме? Со истиот документ мој роднина извади државјанство…. Со сведоци дека тој е тој човек, прашањето ми е дали се уште може така ?
Некој искуство ?
dzvoni mu na ruse prasaj go kade da odissvedoci toa vreme zavrsi, odi vo maticno da ti ispravat greski,ama neznam kako odi za covek koj e pocinat
Kako si olku znaen na sekoj da odgovaraš tiaha ok
Kako pomina toa vreme? Jas dobiv drzavjanstvo pred pomalce od godina i mi gi priznaa dokumentite, so 2 izjavi na notar deka pra dedo mi bil so ov ne so skisvedoci toa vreme zavrsi, odi vo maticno da ti ispravat greski,ama neznam kako odi za covek koj e pocinat
Автоматски споено мислење:
dzvoni mu na ruse prasaj go kade da odis
ov ski ne e problem toa, kako visok ti bil toj dokument problem e ako ima krupni promeni celosni, citaj gi drugite clenovi od predhodno ke se uveris. pozzKako pomina toa vreme? Jas dobiv drzavjanstvo pred pomalce od godina i mi gi priznaa dokumentite, so 2 izjavi na notar deka pra dedo mi bil so ov ne so ski
ne e problem, moze sekako da aplicira po tebe i 100% ke dobie,Добар ден.
Би сакал да прашам дали е можно да му извадам бугарски пасош на мојот син преку мене. Јас сум бугарски државјанин и бугарското државјанство го имав уште во моментот кога се роди мојот син. Тој сега има 3 години.
Во неговиот српски извод од матичната книга на родените не е наведена бугарската национална припадност. Дали тоа претставува проблем во постапката за добивање бугарско државјанство и пасош?
Ви благодарам однапред за одговорот.
Ako go dobi drzhavjanstvoto pred da se rodi deteto, togash avtomatski e bugarski drzhavjanin. I treba samo da go prijavish, t.e. za adresa po tebe i da dobie matichen broj, a potoa da se slika za pasosh.Добар ден.
Би сакал да прашам дали е можно да му извадам бугарски пасош на мојот син преку мене. Јас сум бугарски државјанин и бугарското државјанство го имав уште во моментот кога се роди мојот син. Тој сега има 3 години.
Во неговиот српски извод од матичната книга на родените не е наведена бугарската национална припадност. Дали тоа претставува проблем во постапката за добивање бугарско државјанство и пасош?
Ви благодарам однапред за одговорот.
BlagodaramAko go dobi drzhavjanstvoto pred da se rodi deteto, togash avtomatski e bugarski drzhavjanin. I treba samo da go prijavish, t.e. za adresa po tebe i da dobie matichen broj, a potoa da se slika za pasosh.
Vo sprotivno treba da aplicirash po ista postapka po osnov roditel bugarski drzhavjanin i kje dobie.
![]()
49 илј. прегледи · 666 реакции | Дали си ја учел "Јас сум бугарче" од Иван Вазов? "Не си го продавајте сопственото достоинство КАЖЕТЕ НЕ ЗА БУГАРСКИТЕ ПАСОШИ!!!" Јас НЕМАМ Бугарски пасош !! А ти ?! Кампања : Кажи им НЕ на Бугарските пасоши ! СТОП з
Дали си ја учел "Јас сум бугарче" од Иван Вазов? "Не си го продавајте сопственото достоинство КАЖЕТЕ НЕ ЗА БУГАРСКИТЕ ПАСОШИ!!!" Јас НЕМАМ Бугарски пасош !! А ти ?! Кампања : Кажи им НЕ на...www.facebook.com
... дали навистина е ваква процедурата за добивање на бугарско државјанство?