Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Некој друг добар сервис за клима освен вебасто?

Цела година ме влечат, дојди на проверка, дополни фреон, дојди пак на проверка и така во круг. 200 евра имам дадено за фреон, а не откриваат од каде пушта. Гумица само еднаш на хладњак ми сменија ама пак пушта.

Денес пак отидов и пак ми викаат пак покажува, повози уште и врати се за 20 дена.

Ептен добар глас ги бие, дали навистина е нешто ептен ситно и не можат да откријат или пак намерно ми го трошат фреонот за да им го доплаќам цело време.

прав сервис го прска цел систем со една флуросцентна боја и кога ќе пушти одма покажува зелено

прав сервис го прска цел систем со една флуросцентна боја и кога ќе пушти одма покажува зелено
Ставаат, неколку пати бев не најдоа боја. Кога го изгубив фреонот скроз, приметија ситно на хладњакот кај што е поврзана со цефката. Ја сменија гумицата, денес бев на проверка и пак ми вика дека има ситно на друго место и дојди за 20 дена да видиме дали ќе пушти повеќе.

Ме нервираат што не го вадат цел фреон и да измерат колку фали. Ако фали да ти кажат океј имаш проблем остај ја колата ќе бараме.
Ама тоа не им иде во корист оти ќе им треба подолго време за проверка. Вака само 5мин губи и може да помине многу повеќе коли дневно. Ако најдат одма ќе ја оставиш, ако не ќе те враќа цело време.

Mi ispadna evtino da mozam da zemam BMW 218i Grand Coupe 136 PS Benzin, mislenje za kolava?

Mi ispadna evtino da mozam da zemam BMW 218i Grand Coupe 136 PS Benzin, mislenje za kolava?
Toa eftino posebno kaj BMW ima niz nos da ti iskoci. Sto ke zastedis pri kupovina ima 3 pati da go platis otposle. Vidi si ubavo sostojba na kola so majstor dobar, vidi si go sopstvenikot od koj ja kupuvas i koj po red e. Nasiot narod nema kultura nitu finansii za vozenje na BMW, sve se toa izmrcvareni masini so koi ke zaglavis finansiski.

Baska BMW so tri cilindri i 1.5 L motor e kako da ja imas Monika Beluci, koga bese mlada, ama so penis namesto vagina.

Dopolnitelno, pred pogon ako ne sum greska, toa ne e BMW.
Автоматски споено мислење:

Си нашол ти кај да отидеш. Доволно е да го пишеш неговото име на нет и ќе ти искочат еден куп поплаки. Луѓе останувале без делови кај тој, не знам како уште има некој што иде кај него.

Виталеда во Маџари се за рено, ама скапџии се ептен.
Ми имаше блокирано шепата позади и ми побараа 500 евра за тоа.
Отидов кај Дејан во Стајковци и среди за 200 евра. Работи во рено и после тоа чепка кај него во гаража. Ама не ти гарантирам дека ќе ти утврди што е проблемот оти немам толку искуство со него, само шепа ми смени и еднаш голем сервис ми правеше.
1000034671.jpg

Eve kaj Tafo sto napravile pred mesec dena. Mesec den ja vozam vaka kolata, denes doaga kupec krevam hauba i kosa mi se krena. Da mi zariba treba da se raspravam so niv. Otide Meganot kako i da e, blagodaren sum jas za sluzbata vo sekoj slucaj, ama Francuz poveke ne bi zel, posebno ne Renault. Vo sekoj slucaj ubav motor napravile Francuzite i tuka zavrsuva cela prikazna.

Последно уредено:
Toa eftino posebno kaj BMW ima niz nos da ti iskoci. Sto ke zastedis pri kupovina ima 3 pati da go platis otposle. Vidi si ubavo sostojba na kola so majstor dobar, vidi si go sopstvenikot od koj ja kupuvas i koj po red e. Nasiot narod nema kultura nitu finansii za vozenje na BMW, sve se toa izmrcvareni masini so koi ke zaglavis finansiski.

Baska BMW so tri cilindri i 1.5 L motor e kako da ja imas Monika Beluci, koga bese mlada, ama so penis namesto vagina.

Dopolnitelno, pred pogon ako ne sum greska, toa ne e BMW.

Прегледај го приврзокот 482428

Eve kaj Tafo sto napravile pred mesec dena. Mesec den ja vozam vaka kolata, denes doaga kupec krevam hauba i kosa mi se krena. Da mi zariba treba da se raspravam so niv. Otide Meganot kako i da e, blagodaren sum jas za sluzbata vo sekoj slucaj, ama Francuz poveke ne bi zel, posebno ne Renault. Vo sekoj slucaj ubav motor napravile Francuzite i tuka zavrsuva cela prikazna.
Кој мотор е ова што фрла толку уље?
Ја го имам 1.9dci и преблагодарен сум!

Кој мотор е ова што фрла толку уље?
Ја го имам 1.9dci и преблагодарен сум!
Ne frla ulje tukutaka, tuku kapakot za ulje zaboravile da mi go stavat od posleden servis, sreka sto vidov pa ne zariba. Inaku motorot e 1.6 16v, stvarno dobar benzinec atmosferec na Renault.

Ne frla ulje tukutaka, tuku kapakot za ulje zaboravile da mi go stavat od posleden servis, sreka sto vidov pa ne zariba. Inaku motorot e 1.6 16v, stvarno dobar benzinec atmosferec na Renault.
Не заборавиле тие, ти си заборавил да им кажеш дека после промена на масло треба капачето да се затвори :icon_mrgr:

Тој мотор е коска! Претходникот негов со 90кс и миљон километри правеше (што е похвално за бензинец!)
Го имав(ме) во првиот меган... бомбона!

Е сега сервисиве... :cautious: шта речи а не заплакати...

Тој мотор е коска! Претходникот негов со 90кс и миљон километри правеше (што е похвално за бензинец!)
Го имав(ме) во првиот меган... бомбона!

Е сега сервисиве... :cautious: шта речи а не заплакати...
Ne samo sto e izdrzliv, tuku i dinamicen e nad 3000 obrtai, ko za benzinec bez turbo solidno povlekuva. Za niz grad lagan, trom, kako sto mi odgovara mene, na avtopat e trkac, i dobar zvuk ima. Zboram za 113 konja verzijata. Samo za motorot mi e krivo i dobrata amortizacija, drugite stavki odnosno elektrika uste edna kola mi iscicaa popravki.

Ne samo sto e izdrzliv, tuku i dinamicen e nad 3000 obrtai, ko za benzinec bez turbo solidno povlekuva. Za niz grad lagan, trom, kako sto mi odgovara mene, na avtopat e trkac, i dobar zvuk ima. Zboram za 113 konja verzijata. Samo za motorot mi e krivo i dobrata amortizacija, drugite stavki odnosno elektrika uste edna kola mi iscicaa popravki.
Дали е тоа K4M или H4M моторот?

Види... електроника е слабост на французите, а па денес реално на сите..
Кај мене (на меган 2), заебава дисплејот, и заклучувањето само на една врата и багажникот работи (копчето), инаку океј си е хендс фрито..
Не поправам и не фрлам пари оти не е нешто критично, а и недај боже у електроника да се расчепкаш, еден тон пари ќе отидат.. (ваљда и сам знаеш)

Друго па и не можам да се пожалам! Механика топ!

П.С. првиот мотор (меган) 300к начука со манжетни барут суви, и само една водна пумпа што цркна на пат!
Моторот капка уље не трошеше!

Nekoj normalen majstor za Renault vo Skopje? Sakam da ja potsredam pred da ja prodadam, pali pa gasi posle 10 sekundi, i trokira na obrtai pod 2000. Da mu napravam reklama na Tafo, najgolemi prevaranti vo svetot. Zaboravaat sto popravale pred 2 meseci, pa istiot muabet na repeat staen, sramota nivna.

Benzin 1.6, ubav motor greota na delovi da ja dadam.
Пепи во Драчево, Рено и Пежо.
10 години со него, немам замерки.

Дали е тоа K4M или H4M моторот?
K4M.

Пепи во Драчево, Рено и Пежо.
10 години со него, немам замерки.
Otide Meganot, sea picime Honda 1.8.

Inaku Meganot go nosev kaj Tafo, delumno zadovolen, posledno vreme krajno nezadovolen, pocnaa da mesaat brzini i mislea deka sum glup ako ne zalam na popravki pa zabeguvaa so muabeti sto treba da pravam i smenam.

K4M.

Otide Meganot, sea picime Honda 1.8.
Со здравје да си пичиш :D
Мислам само во Сивик ги вградуваа. Ако ти одговара положбата при седење, како машина треба да е супер.

Види... електроника е слабост на французите, а па денес реално на сите..
Кај мене (на меган 2), заебава дисплејот, и заклучувањето само на една врата и багажникот работи (копчето), инаку океј си е хендс фрито..
Не поправам и не фрлам пари оти не е нешто критично, а и недај боже у електроника да се расчепкаш, еден тон пари ќе отидат.. (ваљда и сам знаеш)

Друго па и не можам да се пожалам! Механика топ!

П.С. првиот мотор (меган) 300к начука со манжетни барут суви, и само една водна пумпа што цркна на пат!
Моторот капка уље не трошеше!
3 pumpi za gorivo, alternator, 4 bobini, 4 svekici, 4 injektori, navodno polovna klapna gas ma da sum siguren deka starata ja cistea, ne mi go opravi problemot so gasenje na kolata posle 10 sekundi startuvanje, koj problem magicno isceznuvase pa posle nekoe vreme pak se pojavuvase, 2 pati relje mi rikna, sitnici od snemuvanje na displej na kompjuter na tablata i slicno nema da spomnuvam. Izgubiv zelba veke godina dena da investiram vo nea pa ja prodadov ucukana so vdlabnata vrata, skinata manzetna, otideni stabilizatori, cauri, gubese antifriz i slicni gluposti, sve prijaveno kaj kupecot ja zema na nevideno. Nemase nekoja kilometraza golema, ama bese stara. Ama zatoa vlecese ko konj.

Со здравје да си пичиш :D
Мислам само во Сивик ги вградуваа. Ако ти одговара положбата при седење, како машина треба да е супер.
Polozbata top, malku mi smeta zadnata letvicka pri preglednost ama se drugo mnogu mi se sviga. A visok sum 187, mene mi e preudobna, ima golem gepek sto mi znacese mnogu. Nevoobicaena, ama za moj vkus e super.

Da se kupi kakva sakas, poubava.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom