Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Без навреда, погрдо нешто немам видено.
Nebe zosto navreda, cena soodnos/kvalitet za 16900 manual i 18900 Cvt, 100kw motor full oprema nema dr.,na pazarot
90% kineskite si licat edna na druga .....
a evropskite se preceneti so cenata i klavitetot /kako na primer ; 1.0 ecoBust ili 1.2 purShit .....
ovaj 1.5 turbo gi jadi i 2te zaedno....
nadvoresniot fizicki izgled sekoj razlicno go gleda ; Bmw e naj licen Alfa,mercedes isto ama go jade dzebot sekoj mesec so po nekoj problem ....

Има хејт но ценовно нудат многу у споредба со европскиве. А па за нив се чудам како може толку да дерат кога процесот е ист од 2005та, овие нови коли ништо различно не нудат од тие освен електроники. Дури и почурук материјали имаат многу од нив у споредба со постарите модели. Али многу пари изгледа даваат на развој на електричниве па им треба кеш да дерат за да надохнадат загубите.

Последно уредено:
Nekoj normalen majstor za Renault vo Skopje? Sakam da ja potsredam pred da ja prodadam, pali pa gasi posle 10 sekundi, i trokira na obrtai pod 2000. Da mu napravam reklama na Tafo, najgolemi prevaranti vo svetot. Zaboravaat sto popravale pred 2 meseci, pa istiot muabet na repeat staen, sramota nivna.

Benzin 1.6, ubav motor greota na delovi da ja dadam.

Nekoj normalen majstor za Renault vo Skopje? Sakam da ja potsredam pred da ja prodadam, pali pa gasi posle 10 sekundi, i trokira na obrtai pod 2000. Da mu napravam reklama na Tafo, najgolemi prevaranti vo svetot. Zaboravaat sto popravale pred 2 meseci, pa istiot muabet na repeat staen, sramota nivna.

Benzin 1.6, ubav motor greota na delovi da ja dadam.
Си нашол ти кај да отидеш. Доволно е да го пишеш неговото име на нет и ќе ти искочат еден куп поплаки. Луѓе останувале без делови кај тој, не знам како уште има некој што иде кај него.

Виталеда во Маџари се за рено, ама скапџии се ептен.
Ми имаше блокирано шепата позади и ми побараа 500 евра за тоа.
Отидов кај Дејан во Стајковци и среди за 200 евра. Работи во рено и после тоа чепка кај него во гаража. Ама не ти гарантирам дека ќе ти утврди што е проблемот оти немам толку искуство со него, само шепа ми смени и еднаш голем сервис ми правеше.

Си нашол ти кај да отидеш. Доволно е да го пишеш неговото име на нет и ќе ти искочат еден куп поплаки. Луѓе останувале без делови кај тој, не знам како уште има некој што иде кај него.

Виталеда во Маџари се за рено, ама скапџии се ептен.
Ми имаше блокирано шепата позади и ми побараа 500 евра за тоа.
Отидов кај Дејан во Стајковци и среди за 200 евра. Работи во рено и после тоа чепка кај него во гаража. Ама не ти гарантирам дека ќе ти утврди што е проблемот оти немам толку искуство со него, само шепа ми смени и еднаш голем сервис ми правеше.
Da, i mene mi go kazaa Dejan od Stajkovci.

Здраво, дали некој има искуство со замена на варијабилен замаец на Audi A4 B8 2.0 TDI 143 КС Multitronic (CVT)? Почна да се слуша шупотење/тропање на ладен старт, а мајсторот вели дека најверојатно замаецот е за менување. Колата е со поминати 204000км и досега не е менуван. Ме интересира:
-Кај Multitronic (CVT), при замена на замаецот дали се менува и квачилото како кај мануелниот менувач или конструкцијата е поразлична?
-Дали има нешто друго што е препорачливо да се смени додека е симнат менувачот?
-Колку отприлика чини целата работа (делови + работна рака), за да знам за каков трошок да се подготвам?

Благодарам однапред.

Здраво, дали некој има искуство со замена на варијабилен замаец на Audi A4 B8 2.0 TDI 143 КС Multitronic (CVT)? Почна да се слуша шупотење/тропање на ладен старт, а мајсторот вели дека најверојатно замаецот е за менување. Колата е со поминати 204000км и досега не е менуван. Ме интересира:
-Кај Multitronic (CVT), при замена на замаецот дали се менува и квачилото како кај мануелниот менувач или конструкцијата е поразлична?
-Колку отприлика чини целата работа (делови + работна рака), за да знам за каков трошок да се подготвам?

Благодарам однапред.

квачила кај автоматик се во менувачот внатре, тој сам ги пали и гаси. Иначе не знам што можеш да му смениш освен течност и филтер.

Благодарам однапред.
Јас мењав на мојата лани летото, ама кај мене при тргнување или при гас на мали обртаи се слушаше шупотење. Не мора да го мењаш квачилото, барем јас не го менував, сменив само замаецот и сноп, и плус масло, сето тоа 900 евра(600 евра замаецот, 100 евра снопот, 100 евра масло, 100 евра работна рака).

Јас мењав на мојата лани летото, ама кај мене при тргнување или при гас на мали обртаи се слушаше шупотење. Не мора да го мењаш квачилото, барем јас не го менував, сменив само замаецот и сноп, и плус масло, сето тоа 900 евра(600 евра замаецот, 100 евра снопот, 100 евра масло, 100 евра работна рака).
Масло пред 10к мењав, исто е и каj мене. На ладен старт на тргнување шупоти, кога ке загрее омекнува, пак го има шупотењето но не е толку изразито, треба ептен да се втириш да го чуеш. Уште едно прашање, примети ли дали имаш разлика во потрошувачката пред и потоа ?

Масло пред 10к мењав, исто е и каj мене. На ладен старт на тргнување шупоти, кога ке загрее омекнува, пак го има шупотењето но не е толку изразито, треба ептен да се втириш да го чуеш. Уште едно прашање, примети ли дали имаш разлика во потрошувачката пред и потоа ?
Не, иста си е.

Некој друг добар сервис за клима освен вебасто?

Цела година ме влечат, дојди на проверка, дополни фреон, дојди пак на проверка и така во круг. 200 евра имам дадено за фреон, а не откриваат од каде пушта. Гумица само еднаш на хладњак ми сменија ама пак пушта.

Денес пак отидов и пак ми викаат пак покажува, повози уште и врати се за 20 дена.

Ептен добар глас ги бие, дали навистина е нешто ептен ситно и не можат да откријат или пак намерно ми го трошат фреонот за да им го доплаќам цело време.

Back
На врв Bottom