Теории на заговор vs. Coincidence theory

• Креатор на темата Креатор на темата Toecutter
  • Време на започнување Време на започнување
Како е аплициран првиот постулат на науката на еден електрон на пример.....кога постои и како се мери?
Со објаснување од страна на човекот
Електроните се податомски честици кои се присутни насекаде низ универзумот.

Не знам што сакаш да постигнеш со триковиве.. „како се мери“ :rolleyes:
Ќе се учиме квантна механика или како?

Јака дискусија, турлитава шоу.
А сфе почна од змаја на Зурлу и Ѓорѓита на Пророка, кој као демек га убија и од тк ги нема на планету.
Браќа Грим кур да едеф.

Mitot deka ako vidis pcovisana macka i ja odmines bez da kazes KOPCE DA OTPADNE KOSA DA NE OTPADNE, ke okelavis pred triesetata godina, ustvari izleze deka e cista vistina, potvrdena od nekolku elitni naucnici.

Damn.

Mitot deka ako vidis pcovisana macka i ja odmines bez da kazes KOPCE DA OTPADNE KOSA DA NE OTPADNE, ke okelavis pred triesetata godina, ustvari izleze deka e cista vistina, potvrdena od nekolku elitni naucnici.

Damn.
Жива вистина... Прашај некој од администраторите за потврда...

Не ми се верува дека на некои луѓе видикот за постоењето на светот им се базира на филм од две транџи.
Кој е тој филм ?
Автоматски споено мислење:

Секогаш кога пробувам да си објаснам за дека животот е искуство за душата, се прашувам што искуство имаат бебиња што умираат незнам после 5-6 месеци од раѓање? Као која е поентата на нивното враќање за толку кратко. Или идат колатерална штета за некоја друга душа (родител) да искуси и таква болка.
Паметно прашање и јас сум се прашувал. Јас мислам дека тука повеќе е тоа тест за родителките и некој нивен кармички долг. Некој настан за на родителите да ги еволуира во следниот живот на пример во тој кога го изгубиле детето биле намќори или несочуствителни.

Паметно прашање и јас сум се прашувал. Јас мислам дека тука повеќе е тоа тест за родителките и некој нивен кармички долг. Некој настан за на родителите да ги еволуира во следниот живот на пример во тој кога го изгубиле детето биле намќори или несочуствителни.
Роберт Монро може има одговор на тоа прашање.
Со објаснување од страна на човекот
Електроните се податомски честици кои се присутни насекаде низ универзумот.

Не знам што сакаш да постигнеш со триковиве.. „како се мери“ :rolleyes:
Ќе се учиме квантна механика или како?
Ти рече „You are here, you exist“...ja ти викам кажи му го тоа на електронот. Сакам да те наведам на тоа да објективноста на квантно ниво станува заматена, тој што го изведува експериментот влијае на исходот од истиот.
Можев и да те прашам кој тоа си ти.....и да не можеш да ми дадеш одговор.
Автоматски споено мислење:

Јака дискусија, турлитава шоу.
А сфе почна од змаја на Зурлу и Ѓорѓита на Пророка, кој као демек га убија и од тк ги нема на планету.
Браќа Грим кур да едеф.
Приказната со Ѓорги како ја убива аждајата е од клучно значење за луѓето како вид...нивното потекло, контрола и иднина. Аждајата е симболот на овој затвор у кој што живееме, на тој демиуршки систем у кој се заробени душите. Аждајата е симбол на тој трикстерски(Џокер) архетип...Сатаната фактички, кој у основа е симулацијата у која живееме ако ја гледаме работата од технички аспект. Ѓорги е тој Прометејскиот херој...архетип на човечката самосвест за рушење на илузијата и спас од овој затвор. Тоа е уствари симболиката онака објаснето убаво.

Последно уредено:
Секогаш кога пробувам да си објаснам за дека животот е искуство за душата, се прашувам што искуство имаат бебиња што умираат незнам после 5-6 месеци од раѓање? Као која е поентата на нивното враќање за толку кратко. Или идат колатерална штета за некоја друга душа (родител) да искуси и таква болка.
Си доживеал дежаву? Како ти изгледаше? Како веќе одживеан момент?
Не знам за тебе, но за мене тоа е доказ дека се повторуваме во постоењето.
Батали ги научните објаснувања за дежаву, што тебе ти кажува инстинктот?

Ќе отворам една тема, па ако сте спремни на контоверзни мислења, повелете.

Ти рече „You are here, you exist“...ja ти викам кажи му го тоа на електронот.
Тоа ти е исто ко да гледаш на празно во вода и да викаш „Еј ме слушаш ли“

Последно уредено:
Тоа ти е исто ко да гледаш на празно во вода и да викаш „Еј ме слушаш ли“
Некако не читаш меѓу редови.....зошто не важи за електронот тој научниот постулат?

Нека стои оваа тука..да им се посерам и у дарма и у карма..

Не знам дали знаете од пред скоро една недела ЦЕРН е угасен поради надградба. Најавиле дека 2030 ќе го уклучат пак.
Чудни коинциденции од неговото отворање 2008 пред светската економска криза па се до сега.

Некако не читаш меѓу редови.....зошто не важи за електронот тој научниот постулат?
Зошто би важел?

Ти кажав тоа ти е исто ко да гледаш на празно и да викаш „Еј, тука ли си“
Тоа е наменето за луѓето да го разберат, не електроните.
Електроните се податомски честици кои имаат едноставни карактеристики.

Си пишал исто дека објективноста е заматена, како заматена што сакаш да кажеш со ова?

Зошто би важел?

Ти кажав тоа ти е исто ко да гледаш на празно и да викаш „Еј, тука ли си“
Тоа е наменето за луѓето да го разберат, не електроните.
Електроните се податомски честици кои имаат едноставни карактеристики.

Си пишал исто дека објективноста е заматена, како заматена што сакаш да кажеш со ова?
Тој што го прави експериментот влијае на исходот затоа пишав објективноста е заматена. Ти спомнав за електрон, може теоретски да земеме и еден вирус да речеме....у одредени услови може да има својства на бран....најверојатно и тоа ќе го видиме еден ден. Жив организам за кој не можеш да кажеш you are here, you exist, освен ако нема набљудувач....прашањето е дали од гледна точка на вирусот ќе биде тоа така.

Тој што го прави експериментот влијае на исходот затоа пишав објективноста е заматена. Ти спомнав за електрон, може теоретски да земеме и еден вирус да речеме....у одредени услови може да има својства на бран....најверојатно и тоа ќе го видиме еден ден. Жив организам за кој не можеш да кажеш you are here, you exist, освен ако нема набљудувач....прашањето е дали од гледна точка на вирусот ќе биде тоа така.
Не ме разбра изгледа
Тоа е наменето за луѓето, вирусите и електроните немаат гледни точки

Не знам дали знаете од пред скоро една недела ЦЕРН е угасен поради надградба. Најавиле дека 2030 ќе го уклучат пак.
Чудни коинциденции од неговото отворање 2008 пред светската економска криза па се до сега.
Мои теории.

Не знам дали си гледал Стар Трек. Накратко, Луѓето нема да бидат контактирани директно од вонземска цивилизација додека сами не постигнат способност за интерстеларно патување или познато во Стар Трек светот како warp drive (core). Но, години пред да го пронајдеме ворп драјвот, Вулканците биле на земјата, се вклопиле во нашата цивилазиција ама не се вмешале во научниот развој на луѓето.

Прва цокиманова теорија е дека јавно објавените видеа, документи и сведоштва за НЛО присутност на Земјата и се поголемиот интерес за НЛО меѓу луѓето ги става во позиција да мора да интервенираат со забрзување на научните експерименти на Земјата.

Втора цокиманова теорија е дека сме посетени од најмалку ДВЕ интерстеларни цивилизации од кои едната не смета за неуки дивјаци кои се стремат кон меѓусебно истребување а другата смета дека ако имаме знаење како нивното ќе сме презафатени со истражување на чудесиите на Универзумот и не би имале време за етнички чистења и нуклеарни војни.

Back
На врв Bottom