Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А ти веројатно вежбаше или посетуваше специјални училишта!Ти си природно таков веројатно. Реков, место да потпрашувш чамче муабети, ќе си го најдеш сам. Ја не мислам да барам за тебе.
ова нит се однесуваше на тебе нит на некоја група. Се однесува на човекот воопшто, на какви ѕверства е способен, дури и без посебна причина (мотив ти што го пишеш везден). Не знам заашто стално треба да ти се дообјаснува.
тоа е точно, а ти ако не си информиран, подобро ќути си се, срамотиш само. Битна е умисла, а мотив е плус, но не мора да се дознае. искористи ја малку логиката и КЗ, наместо вака да прашуваш.
Автоматски споено мислење:
А пошто стално потпрашуваш, а никако да дадеш свој став, да те прашам за промена.
Дали ти сметаш дека тие не се убијците на Жежовски и Вања?
да ми е да знам со што се храните.Не знам тогаш, зошто сеуште има лујџе со прашање: како тоа Црпе доби толку гласови?Мотивот им бил да го збунат @Таксист . Ете, решен проблем, продолжуваме понатаму.![]()
).Логиката ти е јака страна па нема да одиме по тој пат, инаку извршител е ЕДЕН а другите се СОУЧЕСНИЦИ.Кои се тие работи? само ти кажав логика според мене зошто верувам дека овие 4ца се извршители, според мене има и други, ама тоа настрана сега.
Можеш на интернет да најдеш пресуда, видео од цела пресуда итн… Не знам зошто бараш тука во повеќе наврати членови да ти праќаат, едноставно си убеден дека не е палчо а не си ни запознаен со случајов.
Тоа со мотивот е глупост. Еве ајде вака хипотетички: мене ми текнува од рандом причина не сум добар со некој и убивам, и не признавам дека сум убил не кажувам ништо, кога обвинителство ќе докаже кој ми бил мотивот? НИКОГАШ.
Според тебе овие треба да ги пуштат, пошо нема мотив докажан, и утре кога пак ќе го повторат делото? И пак нема мотив? И тогаш да ги пуштат нели? Ако не, цела држава нека закопаат без мотив. Ако после ова не си свесен колкава глупост ти е тоа со мотивот, а истото го вергла и адвокатот на палчо, тогаш нема што да се објаснуваме повеќе. Живеј!
Другар тебе речник ти е копиран од палчо, не симпатизер, слика од него може во дневна да ти стои, ти си тој тука што глуми паднат од марс и го тупи не никој друг.А ти веројатно вежбаше или посетуваше специјални училишта!
Пишувам во свое име не се затскрувам зад “сите се убедени“, повикај ги Обиџуко и Бубето твоите пораки че имаат уште поголема тежина.
Се срамотам затоа што прашувам дали се утврди мотивотда ми е да знам со што се храните.
Не лажи (кој лаже тој и краде) поставив само едно прашање да го повторам: дали се утврди мотивот?
И дополнително уште едно, затоа што изгледа си имал пристап кон пресудата, дали истата е јавно достапна?
После јавната објава на Обиџуко и Бубета, наполно сум сигурен дека тие се убијците, па нема да не лажат, нели!
(Ова “Не сме свесни што човек човеку може се да стори, какви гадотии.“ не може да се однесува на нив тие секогаш се на страната на правдата и правото и што енајважно секогаш ја говорат вистината, едноставно такви се...)
А ти врз основа на што си толку убеден дека се тоа убијците, на кои не им треба мотив туку тек така станале едно утро и одлучиле да извршат повеќе егзикуции?
Проблемот со мотивот по се изгледа не ви јасен и зошто истиот треба да се утврди (без него не може да постои ни умисла ....-- односно едното е одговор на ЗОШТО?, а другото на КАКО! од истиот зависи и висината на казната, или може да упатува дека има и други кои се инволвирани во случајот.... )
Не знам тогаш, зошто сеуште има лујџе со прашање: како тоа Црпе доби толку гласови?
Во твојот коментар имаме можен одговор кој профил всушност гласал за Црпе (некој се заебавал и им правел збунки).
Логиката ти е јака страна па нема да одиме по тој пат, инаку извршител е ЕДЕН а другите се СОУЧЕСНИЦИ.
На интернет може многу работи да се најдат, ако имаш линк до пресудата постави го и немој да тупиш!
Веќе утврдивме дека логиката ти е јака страна и затоа што не сум информиран за случајот едноставно сум “убеден дека не е Палчо “, логика на стероиди, според која логика ова го заклучи: позитивна, негативна или некоја од мешаните “салати“!
Така е тоа со мотивот глупост, веќе се повикавме на логика и нели.
Хипотетички, ти си психијатарија. Компетентно обвинителството мотивот ќе го најде брзо само не на форумов или на интернет.
Добро ајде по твојата докажана логика:
-според тебе овие треба јавно да се обесат без судење (повикуваш на линч)?
-пошто нема докажан/утврден мотив обвинителството не си ја завршило работата, да те ангажираме тебе;
-нема да го повторат делото оти нели че ги бесиме на плоштад;
-нема мотив, заради неспособно обвинителство;
-нема да ги пуштат рековме веќе, че ги бесиме;
-кој да закопа цела држава, обвинителство, суд со -2% доверба или овие убијците?;
- за жал и по толку логика од твоја страна, дури и со помош од неповикани сеуште останува прашањето за НЕУТВРДЕН мотив (или е утврден од сите вас убедените со логика ама го криете);
-адвокатот е платен да “вергла“, а ако поставува прашање за мотивот тогаш си ја познава и работата или бараш и адвокатот да го бесиме, ако е така добро се согласувам ;
-нема ништо за објаснување, рековме че ги бесиме!
Живеј на кредит, умирај на рати.
И пак не одговори кои се убијците според тебе, кој е мотивот, ништо, само празни муабети. Како ти ќе откриеш мотив.А ти веројатно вежбаше или посетуваше специјални училишта!
Пишувам во свое име не се затскрувам зад “сите се убедени“, повикај ги Обиџуко и Бубето твоите пораки че имаат уште поголема тежина.
Се срамотам затоа што прашувам дали се утврди мотивотда ми е да знам со што се храните.
Не лажи (кој лаже тој и краде) поставив само едно прашање да го повторам: дали се утврди мотивот?
И дополнително уште едно, затоа што изгледа си имал пристап кон пресудата, дали истата е јавно достапна?
После јавната објава на Обиџуко и Бубета, наполно сум сигурен дека тие се убијците, па нема да не лажат, нели!
(Ова “Не сме свесни што човек човеку може се да стори, какви гадотии.“ не може да се однесува на нив тие секогаш се на страната на правдата и правото и што енајважно секогаш ја говорат вистината, едноставно такви се...)
А ти врз основа на што си толку убеден дека се тоа убијците, на кои не им треба мотив туку тек така станале едно утро и одлучиле да извршат повеќе егзикуции?
Проблемот со мотивот по се изгледа не ви јасен и зошто истиот треба да се утврди (без него не може да постои ни умисла ....-- односно едното е одговор на ЗОШТО?, а другото на КАКО! од истиот зависи и висината на казната, или може да упатува дека има и други кои се инволвирани во случајот.... )
Не знам тогаш, зошто сеуште има лујџе со прашање: како тоа Црпе доби толку гласови?
Во твојот коментар имаме можен одговор кој профил всушност гласал за Црпе (некој се заебавал и им правел збунки).
Логиката ти е јака страна па нема да одиме по тој пат, инаку извршител е ЕДЕН а другите се СОУЧЕСНИЦИ.
На интернет може многу работи да се најдат, ако имаш линк до пресудата постави го и немој да тупиш!
Веќе утврдивме дека логиката ти е јака страна и затоа што не сум информиран за случајот едноставно сум “убеден дека не е Палчо “, логика на стероиди, според која логика ова го заклучи: позитивна, негативна или некоја од мешаните “салати“!
Така е тоа со мотивот глупост, веќе се повикавме на логика и нели.
Хипотетички, ти си психијатарија. Компетентно обвинителството мотивот ќе го најде брзо само не на форумов или на интернет.
Добро ајде по твојата докажана логика:
-според тебе овие треба јавно да се обесат без судење (повикуваш на линч)?
-пошто нема докажан/утврден мотив обвинителството не си ја завршило работата, да те ангажираме тебе;
-нема да го повторат делото оти нели че ги бесиме на плоштад;
-нема мотив, заради неспособно обвинителство;
-нема да ги пуштат рековме веќе, че ги бесиме;
-кој да закопа цела држава, обвинителство, суд со -2% доверба или овие убијците?;
- за жал и по толку логика од твоја страна, дури и со помош од неповикани сеуште останува прашањето за НЕУТВРДЕН мотив (или е утврден од сите вас убедените со логика ама го криете);
-адвокатот е платен да “вергла“, а ако поставува прашање за мотивот тогаш си ја познава и работата или бараш и адвокатот да го бесиме, ако е така добро се согласувам ;
-нема ништо за објаснување, рековме че ги бесиме!
Живеј на кредит, умирај на рати.
Алооо полека малку, ти начисто забега!Другар тебе речник ти е копиран од палчо, не симпатизер, слика од него може во дневна да ти стои, ти си тој тука што глуми паднат од марс и го тупи не никој друг.
Зошто да одговорам на нешто во кое не сум упатен и да одговорам на твоите прашања.И пак не одговори кои се убијците според тебе, кој е мотивот, ништо, само празни муабети. Како ти ќе откриеш мотив.
Запамети еднаш, во КЗ и објаснувања на КЗ ќе најдеш дека не е потребен мотив него умисла, а индициите за кои збориш се поткрепени со миљон докази. Само обвинението има околу 100 страни, а пресудата стотици страници.
И знам, пак нема да одговориш него ќе се занимаваш со нас, филозофирање без факти, без ништо, иако и со индиции и со поткрепени докази, тежок инает и циник без потреба и без провокација.
Толку од мене, прај си монолози ако веќе се занимаваш со нас, а не со случајот. Оти ние не сме тема за лично да не квалификуваш како ти текне. И прочитај пресудата како гласи и врз што се основа (и КЗ меѓувреме).
а ти си експерт за надворешна политика, политика, економија, право, Иран, Југославија, Брикс, Куба, Бугарија, пензии... и све по списку што се збори у секоја тема? Да знам тогаш.Алооо полека малку, ти начисто забега!
Како почна “речник ти е копиран од палчо“, “не симпатизер, слика од него може во дневна да ти стои“, “емисиите на палчо“, “Повеќе време потроши со бранење и дудлање на палчо овде“, само чекам сега да ме пријавиш во полиција/обвинителство како надворешен член на овие осудените!
Дефинитивно си нетокму.
И затоа одиш во корпа со цревна содржина.
Зошто да одговорам на нешто во кое не сум упатен и да одговорам на твоите прашања.
Ти по професија си правник па ги знаеш одредбите од КЗ и дека не е потребен мотив, добро тогаш како дошле до умисла без мотив, како оние кои ги барале убијците се посомневале ако не виделе мотив за такво нешто.
Или тврдиш дека се работи за сериски убијци па убивале се редум што че најдат, можеби психопати, што ти е поентата за да негираш дека е потребен мотив во утврдувањето на вистината?
Какви факти бараш од мене, да не се заебаваш нешто, за што какви факти ало!
Провокација е да се постави најобично прашање за мотив
Добро ја видов пресудата, но видов има и жалбена постапка до апелација, и што сега?
зошто тогаш бараш сите нешто да ти одговорат? Факти? Факти дека не е најдено ништо за нив него биле "индиции".Зошто да одговорам на нешто во кое не сум упатен и да одговорам на твоите прашања.
Ама очигледно стварно не разбираш некој нешто кога ти збори, ко сам со себе да си збориш. Не мора да си мајстор за да смениш матична или графичка, не мора да си пензионер за да збориш за пензии, не мора да си правник за да прочиташ делот за грабнување, убиство со умисла и свирепо убиство.добро тогаш како дошле до умисла без мотив,
што ти е поентата за да негираш дека е потребен мотив во утврдувањето на вистината?
Најважното од се го заборавате.Се тоа се сложувам, има еден куп снимки од возилата што потврдуваат искази од овие двајца што ги даваат, единствено сметам дека си грешка со телефоните, не ги носеле и затоа нема директен доказ во тој дел, ги оставиле во штаб, тоа го кажаа сите.
Муабетот ми беше ниедна камера не гледа лица, и секогаш ќе им остани вадењето во стил „не се гледа кој е во колите“, да не е тоа доволна причина да падне случајов понатаму? има докази за возилата и тоа е факт, ама никаде не се гледаат ни лица ни ништо, освен облека. И се надевам дека ова чекање од апелација не е за овие пропусти во истрагата, колку што знам има расправа и потоа апелација треба да одлучи со рок од 30 дена, а поминаа 10-15 дена повеќе од тоа.
Гледам повеќе те боли кога ти кажуваат дека си дудлач на палчо, отколку кога му го дудлаш 3 страни уназад. Само продолжи така.Алооо полека малку, ти начисто забега!
Како почна “речник ти е копиран од палчо“, “не симпатизер, слика од него може во дневна да ти стои“, “емисиите на палчо“, “Повеќе време потроши со бранење и дудлање на палчо овде“, само чекам сега да ме пријавиш во полиција/обвинителство како надворешен член на овие осудените!
Дефинитивно си нетокму.
И затоа одиш во корпа со цревна содржина.
Пак не прочита ништо, или уште полошо прочита и не сфати. Прекини со дудлањето 2 мин и запамти:Ти по професија си правник па ги знаеш одредбите од КЗ и дека не е потребен мотив, добро тогаш како дошле до умисла без мотив, како оние кои ги барале убијците се посомневале ако не виделе мотив за такво нешто.
Еве таксистов ќе ти каже дека "тоа не е вистина и нема мотив, каков мотив имаат да признавааат тие? и кој е мотивот на твојот коментар? Сигурно работиш за тој „обиџуко“ и тој другиот заборавив името како беше."Најважното од се го заборавате.
Има ПРИЗНАНИЕ, двајца од четворицата осудени, на суд јасно и гласно од А до Ш испеаја се што било и како било од почеток до крај.
Добро, сега веќе сум навреден и ти ли ме следиш.а ти си експерт за надворешна политика, политика, економија, право, Иран, Југославија, Брикс, Куба, Бугарија, пензии... и све по списку што се збори у секоја тема? Да знам тогаш.
Поставено прашње зошто мислиш дека мора да одговориш, не мора ако не сакаш, ама не е фер само ти да ја знаеш вистината.зошто тогаш бараш сите нешто да ти одговорат? Факти? Факти дека не е најдено ништо за нив него биле "индиции".
Добро утврдивме дека не разбирам, зошто мора постојано да ми повторуваш дека не разбирам.Ама очигледно стварно не разбираш некој нешто кога ти збори, ко сам со себе да си збориш. Не мора да си мајстор за да смениш матична или графичка, не мора да си пензионер за да збориш за пензии, не мора да си правник за да прочиташ делот за грабнување, убиство со умисла и свирепо убиство.
Колку си упорен да докажеш дека тие не се планерите и извршителите и покрај сите писанија за физички, дигитални и други докази и од другите членови, тоа е чудо едно.
Така да, прво прочитај пресуда и КЗ врз кој основ се осудени, после збори и прашувај. Вака џабе е.