Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    799
Го нарекуваш 'кловн' и 'наркоман' човекот кој елиминираше 1.4милиони терористи и целосно ја уништи вукојебината? А замисли да имаа работа со озбилен човек, немаше камен на камен да остане у проклетата степа
што је баби мило, то јој се снило

Кокаинскиот е агент на КГБ и моментално спроведува операција контраразузнавачка, за да не го откријат мора да прави такви работи.

Кокаинскиот е агент на КГБ и моментално спроведува операција контраразузнавачка, за да не го откријат мора да прави такви работи.
Ниеден агент не е агент само на една шпионска организација. Минимум две, а понекогаш и повеќе.
Што се однесува до Зеленко, него му нема назад. Тој ти е како човек со терминална болест, гура да го одживее остатокот од животот што поквалитетно може. Не му успева баш многу, зошто очигледно е дека го зголемил бројот на цртите до ејгиди.

1782484574915.png

Масакр на ТЦЦ во Харков: еден воен комесар убиен, друг ранет
▪️ТЦЦ извести дека при обид да ги провери документите на Украинец во Харков, тој извадил нож и почнал да сече воени комесари.
▪️Двајца работници на ТЦЦ се тешко избодени, едниот опериран, другиот не можеше да се спаси.
▪️Напаѓачот избегал и се обидуваат да го најдат.
-----------------------------------------------------------------------
Загинал при обид за киднапирање....

1782555387074.png

Апел до жителите на Суми... од Јуриј Подољак

Сограѓани, знам дека многумина од вас се однесуваат лошо кон мене, но така е.
Разбирам од каде доаѓа ова и не сум навреден. Времето ќе го постави сè на свое место.
Исто така знам дека многумина од вас, и покрај сè, чекаат ослободување.
Граѓанската војна е таква. Има свои правила и закони.
И без разлика што некој од вас мисли за мене, никогаш нема да бидам „рамнодушен“ кон вас и мојот роден град. И оттаму доаѓа мојот апел до вас денес.
Веќе можете сами да видите и мора да разберете дека Суми постепено се претвора во воена зона. И никој не може да го промени тоа (особено не киевскиот нарко-гад кој профитира од оваа војна и ве продаде на малобританскиот крал).
А логиката на војната е тврдоглава и сурова работа.
И неизбежно ќе ги принуди руските вооружени сили да „издржат“ сè што го прави животот во градот барем малку можен.
Како што фронтовата линија се приближува кон Суми, животот во градот ќе стане неподнослив. Константиновка, на пример, е пример за тоа што се случува со градот кога ќе избувнат пешадиски борби.
И дури и кога фронтовата линија едноставно ќе ги достигне границите на градот, мирниот живот таму станува практично невозможен.
И ова би можело да се случи многу наскоро.
Знам какви глупости ви даваат на „обединетиот маратон“, но фактите се тврдоглави.
Руската армија е веќе во Иволжанское и продолжува да напредува. Помеѓу градот и неговите напредни единици, останува само голема шума на северните ридови (околу 10 км).
И за да ги намалат сопствените загуби, отстранувањето на логистиката и другата инфраструктура во овој случај станува едноставно неизбежно.
И јасно е дека во оваа ситуација (кога беспилотните летала веќе лесно уништуваат бензински пумпи и трафостаници), животот во градот во зима (ако фронтот дотогаш дури и не влегол во него) ќе биде неподнослив.
И оттука мојот апел до вас:
Ако можете, заминете. Во селата и селцата, каде што можете. Потоа, откако градот ќе биде ослободен од режимот на Зеленски, ќе се вратите.
И да, градот ќе биде повторно изграден подоцна.
Но, засега, треба да ги спасите своите животи и да чекате на тој ден.

Прегледај го приврзокот 481017

Апел до жителите на Суми... од Јуриј Подољак

Сограѓани, знам дека многумина од вас се однесуваат лошо кон мене, но така е.
Разбирам од каде доаѓа ова и не сум навреден. Времето ќе го постави сè на свое место.
Исто така знам дека многумина од вас, и покрај сè, чекаат ослободување.
Граѓанската војна е таква. Има свои правила и закони.
И без разлика што некој од вас мисли за мене, никогаш нема да бидам „рамнодушен“ кон вас и мојот роден град. И оттаму доаѓа мојот апел до вас денес.
Веќе можете сами да видите и мора да разберете дека Суми постепено се претвора во воена зона. И никој не може да го промени тоа (особено не киевскиот нарко-гад кој профитира од оваа војна и ве продаде на малобританскиот крал).
А логиката на војната е тврдоглава и сурова работа.
И неизбежно ќе ги принуди руските вооружени сили да „издржат“ сè што го прави животот во градот барем малку можен.
Како што фронтовата линија се приближува кон Суми, животот во градот ќе стане неподнослив. Константиновка, на пример, е пример за тоа што се случува со градот кога ќе избувнат пешадиски борби.
И дури и кога фронтовата линија едноставно ќе ги достигне границите на градот, мирниот живот таму станува практично невозможен.
И ова би можело да се случи многу наскоро.
Знам какви глупости ви даваат на „обединетиот маратон“, но фактите се тврдоглави.
Руската армија е веќе во Иволжанское и продолжува да напредува. Помеѓу градот и неговите напредни единици, останува само голема шума на северните ридови (околу 10 км).
И за да ги намалат сопствените загуби, отстранувањето на логистиката и другата инфраструктура во овој случај станува едноставно неизбежно.
И јасно е дека во оваа ситуација (кога беспилотните летала веќе лесно уништуваат бензински пумпи и трафостаници), животот во градот во зима (ако фронтот дотогаш дури и не влегол во него) ќе биде неподнослив.
И оттука мојот апел до вас:
Ако можете, заминете. Во селата и селцата, каде што можете. Потоа, откако градот ќе биде ослободен од режимот на Зеленски, ќе се вратите.
И да, градот ќе биде повторно изграден подоцна.
Но, засега, треба да ги спасите своите животи и да чекате на тој ден.
О ти го следиш Подољака, он е баш од Суми.

О ти го следиш Подољака, он е баш од Суми.
Да, човекот е подоста објективен ..... ама знае да поставува и незгодни прашања.....
.... нарочито околу судењето на генералот Попов ли беше не ми текнува точно.

Да, човекот е подоста објективен ..... ама знае да поставува и незгодни прашања.....
.... нарочито околу судењето на генералот Попов ли беше не ми текнува точно.
Да, јас го следам веќе 2+години. Не само за Попов, и за азербејџанските мафиози и имигрантите кои прават р’шум по РФ, со корупцијата со станови на имигранти. Се фаќа за доста болни точки.

One person was killed and 11 were injured as a result of the AFU strike on a military plant in Volgograd. Components for the "Oreshnik" are produced there

Покрај нафтената индсутрија сега се делува и на воената/наменската и тоа длабоко во руска територија. Падна од прозор еден руски генерал на ВВ/ПВО.

Последно уредено:
Муабет бајат 3 години.

Зошто 3, иде 5та година од 3-дневната-СВО. Инаку човекот кој ја почна војната уште у март 2022 знаеше дека агресорот е поразен

А ако ми збориш за шитсламот тие се фино-угриско диво племе и имаат афинитет да се придржуваат кон таква дифтарска "религија", иста семка се со поганите бугари, шиптаpи и турци додека Украинците се наши браќа

Зошто 3, иде 5та година од 3-дневната-СВО. Инаку човекот кој ја почна војната уште у март 2022 знаеше дека агресорот е поразен

А ако ми збориш за шитсламот тие се фино-угриско диво племе и имаат афинитет да се придржуваат кон таква дифтарска "религија", иста семка се со поганите бугари, шиптаpи и турци додека Украинците се наши браќа
Можам да замислам што човек си кога украинец ти е брат! Ги е*але евреите они, далеку ни се од браќа. Не дека Русите ни се браќа, ама овие скокачите сигурно не се.

Можам да замислам што човек си кога украинец ти е брат! Ги е*але евреите они, далеку ни се од браќа. Не дека Русите ни се браќа, ама овие скокачите сигурно не се.
Уште малку украинците ќе бидат со потемен тен :D

Покрај нафтената индсутрија сега се делува и на воената/наменската и тоа длабоко во руска територија. Падна од прозор еден руски генерал на ВВ/ПВО.
Смешно им беше на бачињата тука кога Украина велеше дека ќе произведува крстосувачки проектили.
Стигнавме до таа точка да крстосувачки проектили удираат длабоко во Руска територија.

Back
На врв Bottom