Македонска Втора Лига

• Креатор на темата Креатор на темата Curva_sud
  • Време на започнување Време на започнување
drzi voda ova, jas go gledav samo protiv nas i mislenjeto mi e bazirano samo od tie utakmici.

Еве ако не си ја видел таа ситуација, премотај на 30 секунди и ќе видиш што направи. Најдобрите партии оваа сезона му беа против Вардар и овие од Тетово.

Еве ако не си ја видел таа ситуација, премотај на 30 секунди и ќе видиш што направи. Најдобрите партии оваа сезона му беа против Вардар и овие од Тетово.

pa toa vikam koga treba da dade 100% e fenomenalen, so nego treba rabota.

Сите екипи шо влегоа во Прва лига си го заслужија местото ,и Скопје и Штипјани и карпузарите....ние сами сме криви како на теренот така и организациски,откако го тепавме Вардар мислевме ЛШ освоивме .....а лешинарите наоколу секоја добиена утакмица коментар сме ја наместиле ,секоја изгубена сме ја наместиле......лично сакав да влезиме во прва лига ама слабо изигравме во пролетниов дел и незаслуживме место во ПЛ.

Сите екипи шо влегоа во Прва лига си го заслужија местото ,и Скопје и Штипјани и карпузарите....ние сами сме криви како на теренот така и организациски,откако го тепавме Вардар мислевме ЛШ освоивме .....а лешинарите наоколу секоја добиена утакмица коментар сме ја наместиле ,секоја изгубена сме ја наместиле......лично сакав да влезиме во прва лига ама слабо изигравме во пролетниов дел и незаслуживме место во ПЛ.
На нероден петко капа му кроите а и треба сите Македонски клубови да разбереме дека без залагање и финансирање на може да опстои клуб а камо ли да напредува.

Додека македонските екипи дремат и чекаат општински буџети, Камењане веќе си ја крои екипата. Си ги зема Љамалари и Трпески од Арачиново. Потпишаа уште 4-5 фудбалери што произлегле од школата на Шкендија и се вртеле во второлигашки екипи.
И на крај ќе се чудат како успеало едно Камењане да влезе во прва лига.

Додека македонските екипи дремат и чекаат општински буџети, Камењане веќе си ја крои екипата. Си ги зема Љамалари и Трпески од Арачиново. Потпишаа уште 4-5 фудбалери што произлегле од школата на Шкендија и се вртеле во второлигашки екипи.
И на крај ќе се чудат како успеало едно Камењане да влезе во прва лига.
Albancive se krivi sega? Fakt e deka se drzime megjusebe I toa kako, pecalbarite sto se mnogubrojni vo polosko ne idat na stranstvo za kejf nego gi investiraat malo vise site pari vo mkd, zatoa ne ne sakate zosto vie sami megjusebe ne pomagate ni najdobri drugari so 100eura.

Znaes kolku privatnici ima vo toa kamenjane? Euforija ima za uspehot I normalno parite sami doagjaat, sum napisal nekolku pati mak ekipite cekaat od opstinite, dremaat po kladilnici lokalni serifi sto sakaat so 2.000euro da zemaat 50%akcii na klubot hahah, eve pisuvame za kamenjane samo nekolku hadzhi sto bile godinava dale po 2 3k onaka, da ne zboruvam za mnogu firmi sve iznad 10k. Taka funksionira I arsimi, pecalbari, firmi, pa eve I opstinata gledal deka seriozno se raboti im pomagase so sredstva.

Mnogu odama ste ja izgubile ovaa bitka so albancite, a ovoj trend nema da zgasne nikogas, da bidete sigurni, ako ne kamenjane za koi I opstanok vo 2 liga ke bide uspeh, ke dojde nova x ekipa so ist sistem I taka napred. Gi znaes ti podobro ovie raboti

dzabe so takvi trendovi nema nikakov plan i uspeh na dolgorocno naprotiv to e tocno i pricinata zosto se toni, nema nikakva strucnost klubovite se svedeni na malski klubcinja sho funkcionirat od pobudi vo slucajot na znajme kakvi pricini, nieden igrac dobar nemate proizvedeno kolku saka albanski klubovi neka ima, niedna uspeshna shkola nemate, shkendija nema dobar igrac proizvedeno samo beri i plakja to sho kje mrdni od site klubovi i pak na krajot ne uspeva tituli da osvoi, ne deka branam neshto od makedonskite klubovi tamu nema vekje nikakov interes za fudbal a verojatno niti kje ima, najdobrite 3 sponzori za zal isturat pari vo rakomet, vo sekoj slucaj nieden klib vekje nemame sho praj neshto pravilno se e samo kupi den prodaj, igracite za site reprezentacii na balkanot kje se barat od nashinci rodeni i ziveani vo stranstvo, podolu od hrvatska na balkanot vekje 10-15 godini nema proizvedeno ekstra igrac

Back
На врв Bottom